hirsutism - am nevoie de ajutor

111 comentarii 1 2 3 4
0
21-12-2011, ora 20:01
dya83
Nu este medic/terapeut
dya83
Am postat mai sus si am uitat sa mentionez ca la histopatologia sarcinii nu a reiesit ca ar fi ceva probleme. Mi-a facut si un pap si a zis ca e cu rezultat bun si ca nu sunt probleme. Dar care sa fie problema?
1
04-01-2012, ora 05:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă dya83, vă voi răspunde pe scurt şi la obiect, la întrebările dv.:
1. Este posibil ca dereglarea DHEA-s-ului şi testosteronului să aibă o implicaţie directă asupra pierderii sarcinii dv.;
2. NU, Formula complexă 22 şi Donavital nu v-au afectat sarcina într-o măsură atât de substanţială, încât să vă inducă prin mecanisme directe o întrerupere în evoluţie a acesteia.
3. DA, cred că ar trebui să reluaţi administrarea tratamentului homeopato-fitoterapic prescris de medicul endocrinolog.
4. Din păcate, nu am de unde să ştiu cu certitudine care a fost cauza(problema) aflată la baza pierderii sarcinii dv., însă vă pot spune, ca şi fapt divers, că ea ar fi putut fi o potenţială carenţă de acid folic sau o anomalie cromozomială apărută pe parcursul gametogenezei sau fecundaţiei, printre altele. Şi ovarele polichistice ar fi putut fi cauza pierderii sarcinii dv.!
Consultaţi medicul şi faceţi-vă nişte investigaţii mai amănunţite.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
La mulţi ani cu/în iubire.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
08-01-2012, ora 14:37
dya83
Nu este medic/terapeut
dya83
Buna,
Multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra!
Am decis sa reiau investigatiile pentru a gasi cauza problemelor mele.
Un rezultat cert in privinta pierderii sarcinii nu voi gasi, da sper sa gasesc cauza lipsei ovulatiei! Sarcina am pierdut-o acum 7 luni, dupa un an de incercari, acum mai avem ceva luni de incercari si nimik...cred ca ceva inhiba ovulatia si asta ma sperie...
Mi-am schimbat medicul si o iau de la capat...sper sa dau peste un medic bun!?
Sindromul ovarelor polichistice are de-a face cu parul crescut in zone nefiresti? Adica pe fata?
Voi reveni cu vesti.
Multumesc inca o data.
1
16-01-2012, ora 05:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@dya83, nu aveţi pentru ce să îmi mulţumiţi.
Eu vă recomand să mergeţi la un consult la dnul dr. ginecolog/obstetrician Hadi Rahimian, care activează în cadrul Policlinicii Regina Maria - Băneasa.
Adresa: Str. Ion Ionescu de la Brad, nr. 5B, sector 1, Bucureşti
Telefonul policlinicii: +4 021 9268
Telefonul dnului dr.: 0722.821.259
Email: office@reginamaria.ro
Program Recepţie (relaţii cu clienţii):
Luni - Vineri 07:30-20:30
Sâmbătă - 08:00-16:00

Sindromul ovarelor polichistice are un potenţial imens să producă hirsutism (o creştere anormală de păr pe faţă, chiar şi pe corp şi membre), datorită dereglării balanţei dintre progesteron, estrogen şi testosteron.
În altă ordine de idei, trebuie să ştiţi faptul că, aşa cum v-am mai spus, pierderea unei sarcini şi chiar lipsa ovulaţiei are şi un substrat spiritual. Vă recomand să accesaţi link-ul de mai jos, să citiţi, cu răbdare şi în linişte, măcar primul posting al topicului denumit ' Psihoterapie pentru trup şi suflet, din perspectivă medico-spirituală: suferinţa! ', să înţelegeţi tot ce consideraţi că vă este benefic şi să faceţi tot posibilul să puneţi în practică sfaturile spirituale (duhovniceşti). Şi medicul are rolul său, însă NUMAI în puterea şi voia lui Dumnezeu stă primirea de către dv. a unei binecuvântări divine care se numeşte copil.
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

Pup şi îmbrăţişez amiciţial,
Mr. Nick
0
22-01-2012, ora 10:23
dya83
Nu este medic/terapeut
dya83
Buna ziua,

Am fost la un alt control medical, iar medicul mi-a recomandat ceva pentru reglarea menstrelor (arefam din ziua 16-in ziua 25) si aci folic. Chisturile mi s-au micsorat si mi s-a spus ca ar trebui sa obtin o sarcina destul de usor. Mi-au dat un set de analize de facut - profil TORCH, trombofilii ereditare, ate. anti TPO, ate. anti cardiolipirici, anticoagulant+lupic, evaluare Clamydia, Mycoplasma, Ureaplasma (sec. vaginala), care de altfel sunt extrem de scumpe. Oare le pot face pe rand sau trebuie sa le fac toate odata?
In legatura cu un posibil blocaj spiritual, tind sa va dau dreptate. Am citit randurile scrise de dumneavoastra in topicul Psihoterapie pentru trup şi suflet si m-au ajutat extrem de mult, am avut o saptamana mult mai buna!!!
Eu va multumesc pentru informatiile pe care mi le-ati dat, precum si pentru sfaturi!

O zi buna va doresc.
1
24-01-2012, ora 05:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@dya83, analizele care vi s-au recomandat pot fi făcute atât simultan, toate odată, cât şi succesiv, gradat, treptat (una câte una pe parcursul a unui interval de timp bine determinat), la nivel teoretic. La nivel practic, însă, în cazul dv., dacă le puteţi face pe rând sau toate odată, fără doar şi poate, numai medicul dv. curant vă poate spune; răspunsul dânsului - pro sau contra facerii gradate, de pildă - vă va fi dat în funcţie de un considerent obiectiv care are la bază valorile mai mult sau mai puţin normale ale parametrilor medicali examinaţi la dv. - parametrii hemato-microbiologici, în principal.
Deci, repet, la obiect, puteţi pune în practică dorinţa de a vă face pe rând analizele recomandate, cu speranţa că NU veţi face ceva greşit, numai şi numai cu acordul medicului care vă are în grijă!
În altă ordine de idei, mă bucur nespus de mult că organismul dv. a început să se echilibreze; şi că informaţiile din topicul relaţionat cu psihoterapia pentru trup şi suflet v-au ajutat într-o oarecare măsură. Să vă fie de bine, per ansamblu!
Cu respect,
Mr. Nick
0
12-02-2012, ora 23:53
211281
Nu este medic/terapeut
211281
Buna,

As dori sa stiu daca produsul homeopat Female Hormone Blend as putea sa-l iau in caz de hirsutism. Ma numar printre femeile cu acest simptom si ma gandeam sa iau acest produs pentru a-l putea combina cu o epilare laser pe care am inceput-o deja. Nu m-am prezentata la un consult de specialitate pentru a-mi putea fi prescrise ci pur si simplu le-am cumparat deja. Am vazut ca sunt indicate in multe afectiuni feminine. Mentionez ca nu am probleme cu ciclul menstrual, acesta fiind la 29-30 de zile, insa intentionez sa concep un copil ( in urma cu 8 luni am avut o extrauterina). As mai dori sa stiu daca exista reguli de incepere a tratamentului, de ex. la cateva zile inainte sau dupa ciclu, cu sau fara pauza etc. Am o oarecare ezitare doar datorita fricii de a nu-mi provoca si o mai mare dereglare decat o am deja in corp.
Multumesc.
1
14-02-2012, ora 04:26
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă 211281, preparatul naturist fito-homeopatic Female Hormone Blend, de la Solaray, este eficient în tratarea hirsutismului, pentru că îmbunătăţeşte şi menţine echilibrul hormonal feminin prin: aducerea unui aport de fitoestrogeni, reglarea axei hipotalamus-hipofiză-suprarenale-tiroidă-ovare, modularea conversiilor hormonale testosteron-estrogen şi testosteron-dihidrotestosteron, stimularea sintezei hepatice a SHBG (proteina de legare a hormonilor sexuali - Sex Hormone Binding Globuline) şi prin reducerea biodisponibilităţii excesului de estrogeni liberi.
Preparatul se administrează timp de 4-6 luni de zile, în regim zilnic (continuu, fără întreruperi), câte 2 capsule de 3 ori pe zi, după mesele principale.
Administarea produsului se va face cu prudenţă în sarcină şi este contraindicat în lactaţie!
Consultaţi un medic fitoterapeut pentru a primi mai multe detalii.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
03-03-2012, ora 12:23
211281
Nu este medic/terapeut
211281
Buna ziua,
Multumesc mult pentru raspuns Mr.Nick. Am inceput sa iau pastilele de Female Hormone din a doua zi de ciclu si prin urmare n-a mai existat a treia zi de sangerare, aceasta fiind in februarie. Timp de 7 zile am avut scurgeri sporadice de culoare maronie, aproape inexistente.Sangerare normala fiindi doar de o zi jumate, pana ce-am luat pastilele.Mi-am facut un test de sarcina deoarece aceleasi simptome am prezentat si la extrauterina anterioara, insa acesta a fost negativ. Am incetat sa mai iau capsulele a doua zi (am luat doar 1 zi). Imi este frica sa nu oarecumva sa-mi fi dereglat ciclul care pana acum imi venea regulat.
Intrebarea mea la dv. este ca daca vreau sa reincep tratamentul cu Hormone female, cand voi putea sa reincep pastilele, ma refer la orice zi si in orice moment sau sa astept sa-mi vina ciclul si sa iau la cateva zile dupa sangerare, continuand fara intreruperi (chiar si pe perioada ciclurilor urmatoare) timp de 4-6 luni? Multumesc mult.
1
04-03-2012, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă 211281, puteţi reîncepe administrarea suplimentului Female Hormone Blend în orice zi şi în orice moment.
Este mult prea puţin probabil să vă fii dereglat ciclul menstrual după doar o ZI de administrare a suplimentului F.H. Blend.
Accesaţi link-ul de mai jos şi citiţi informaţiile postate în cadrul lui:
http://forum.romedic.ro/prod/Female_Hormone_Blend, _imbunatateste_si_mentine
_echilibrul_hormonal_feminin_065043.html
Dacă sunteţi indecisă în ceea ce doriţi să faceţi mai departe, cu privire la administrarea F.H. Blend, vă rog să consultaţi un medic fitoterapeut, pentru a fi consultată şi îndrumată corespunzător, pe baza anamnezei şi a unor analize medicale serologice şi/sau imagistice.
Numai bine,
Mr. Nick
0
04-03-2012, ora 17:56
211281
Nu este medic/terapeut
211281
Buna ziua,

Multumesc inca o data pentru raspuns! Mda, poate ca oprirea instantanee a sangerarii e doar o coincidenta, in paralel cu pastilele luate. Interesant este ca nu am mai avut aceste opriri bruste dupa o perioada atat de mica de sangerare, exceptand extrauterina. Se prea poate ca aceasta stopare sa se fi datorat dezechilibrului hormonal. Sunt constienta ca nu prea este indicat tratamentul "dupa ureche", mai ales in privinta hormonilor.
In ceea ce priveste capsulele de HF, eu am dat intamplator de ele - intr-o farmacie. Stiu prea bine ca orice "posibil tratament" luat asa... poate duce la dezechilibre serioase, astfel ca importanta unui consult de specialitate este necesar. Nu pot sa scriu ca sunt descurajata sau categorica in a nu mai consulta medici in cauza, insa experienta mea anterioara prin frecventarea unor astfel de specialisti ma face sa ezit in privinta unei vizite la un fitoterapeut care poate constitui doar -alti bani dati si fara nici-un rezultat-.
Diversele consultatii si actiuni anterioare de fertilitate/pierdere de sarcina au alimentat oarecum "pastrarea distantei mele" in a repeta acelasi film cu rezultate ineficiente (prescriere de pastile si iar pastile).
Datorita continutului de plante in HF consider ca ar fi mai putin daunatoare organismului meu, si asa afectat de chimicalele ingerate. Va multumesc.
Numa' bine,
1
05-03-2012, ora 13:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@211281, am înţeles, mulţumesc pentru explicaţiile oferite. Cu multă şi deosebită plăcere v-am răspuns ♥♥♥:-)
F.H.Blend NU conţine niciun hormon propriu-zis, în mod clar, conţine doar FITOESTROGENI (există 3 grupe: izoflavone, lignani şi coumestani), adică nişte substanţe recunoscute unanim ca fiind forme mai puţin active de hormoni, un fel de pseudo-hormoni vegetali (produşi 'nonself', deci neendocrini), care se găsesc în foarte multe plante medicinale (in, trifoi roşu etc.) şi alimente (legume, cereale, ulei, fructe), dar care nu sunt folosiţi în formă brută de către organism (sunt convertiţi în forme utilizabile, cu ajutorul bacteriilor saprofite, probiotice, din colon (lactobacili, bifidobacterii)).
Deşi sunt produşi neendocrini, prin structura lor aproape identică cu hormonii sexuali feminini, prezintă activitate hormonală, deci AU comportament stimulator şi coordonator al activităţii anumitor organe sau a întregului organism, precum hormonii propriu-zişi.
Aceşti fitoestrogeni, dragii de ei, sunt demonstraţi clinic, pe baza unor studii controlate, valide şi acceptate ştiinţific, ca fiind foarte benefici pentru organismul uman, în special pentru femei, pentru că reduc riscul apariţiei cancerului de sân, uter, oase, colon, rect şi plămâni, printre altele, tocmai de aceea sunt prezentaţi şi catalogaţi a fi compuşi chimici aproape în totalitate lipsiţi de nocivitate, prin faptul că au o perioadă scurtă de viaţă (se elimină relativ rapid din organism pe cale urinară, în maximum 2 zile). Sunt nocivi, adică îşi pierd inocuitatea, însuşirea de a NU constitui un pericol pentru organism, DOAR dacă se administrează prin intermediul unor suplimente alimentare în doze mari şi pe termen lung (mai mult de 3 ani), în mod constant, nocivitatea lor canalizându-se asupra sânilor şi uterului, cu predilecţie.
La femeile care prezintă semne de defeminizare sau de masculinizare (hirsutism diagnosticat de medicul specialist, de pildă), fitoestrogenii concentraţi ingeraţi din suplimente alimentare, în mod corespunzător, respectând indicaţiile din prospectul sau prospectele însoţitoare, în mod normal NU prea pot determina perturbări hormonale (nici măcar minore; nici temporare, nici permanente, cauzate de inhibiţia estradiolului).
V-aţi făcut dozări hormonale? (analize pentru a vedea măcar concentraţiile estrogenului (estradiol, estriol şi estronă), testosteronului liber şi total, progesteronului, dehidroepiandrosteronului (DHEA-s), SHBG-ului (proteina plasmatică de legare a hormonilor sexuali), prolactinei, LH-ului (hormonului luteinizant) şi FSH-ului (hormonului foliculo-stimulant)). Dacă da, dozările respective au fost normale total sau parţial? Daţi-mi mai multe detalii, dacă doriţi, evident.
În altă ordine de idei, vă înţeleg perfect ezitarea de a consulta un medic, având în vedere experienţa dv. anterioară nefavorabilă (ea vă creează 'impulsul anti-medic', pe bună dreptate, totuşi).
O zi bună,
Mr. Nick
0
06-03-2012, ora 17:48
211281
Nu este medic/terapeut
211281
Buna ziua,
Multumesc pentru detalii Mr.Nick.
Cand am considerat ca o cauza principala in oprirea sangerarii ar fi constituit-o administrarea HF m-am bazat pe faptul ca citisem prospectul si ca acestea reduc fluxul abundent al mentruatiei.
Daca intentionez sa raman gravida pot sa iau in paralel HF? Se pot lua pana la depistare sarcina?
Multumesc.
Numa' bine,
1
06-03-2012, ora 19:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@211281, puteţi lua F.H. Blend până în momentul în care rămâneţi însărcinată, dar dincolo de un astfel de moment trebuie să stopaţi administrarea, pentru că pe parcursul sarcinii F.H. Blend este contraindicat (un studiu american a evidenţiat faptul că fitoestrogenii în cantităţi şi concentraţii mari (aşa cum sunt cei care se găsesc în F.H. Blend) pot avea un rol negativ în păstrarea unei sarcini, datorită blocării activităţii progesteronului).
Cu deosebit de multă plăcere,
Mr. Nick

Post Scriptum - Vă doresc să aveţi un copil minunat. Doamne, ajută!♥
0
06-03-2012, ora 19:50
211281
Nu este medic/terapeut
211281
Multumesc mult! :)
0
14-03-2012, ora 13:22
Izabela2006
Nu este medic/terapeut
Izabela2006
Buna ziua, Mr.Mick
Acum 5 ani am fost diagnosticata cu Hipotiroidism, tiroidita autoimuna si ovare polichistice. De atunci iau eutirox ( 0, 87mg/zi). In ultimele 3 luni m-am simtit foarte rau, dureri de cap, stari de greata, dureri in zona ficatului Fata imi este mai tot timpul rosie, si am senzatia ca imi arde.M-am apucat sa-mi fac analizele, iar rezultatele la tiroida erau exact acelea la care ma asteptam si anume TSH- 4, 89 iar ATPO-708 !!! ceea ce mi se pare ingrijorator de mare.Celelalte analize de sange au iestit foarte bune, ma refer la siderimie, Ca, mg, ex de urina.etc. Am uitat sa specific ca sunt pacienta a doamne dr Ileana Marinescu. Ultima data cand m-am vazut cu dansa a fost acum un an. Trebuia sa ma duc la control in octombrie anul trecut, dar am amanat din cauza banilor si a faptului ca ma simteam bine, ceea ce a fost o mare greseala. Rugamintea mea este ca as vrea sa inteleg ce inseamna acest ATPO ce riscuri sunt si cum as putea sa-l fac sa scada. As putea sa tin un regim alimentar ? Astept cu nerabdare un raspuns.
0
02-04-2012, ora 18:13
eva2012
Nu este medic/terapeut
eva2012
Buna,

Am citit o parte din mesajele de pe forumul romedic in legatura cu hirsutismul ai m-am hotarat sa prezint problema mea in cautarea unei solutii.
Si eu am o pilozitate excesiva care imi transforma viata intr-un calvar.
Am 22 de ani, iar dezechilibru hormonal il am de la varsta de 13-14 ani, insa imi este foarte rusine sa discut despre acest subiect cu persoanele apropiate si de aceea incerc sa gasesc sfaturi utile pe acest site.
Eu cred ca aceasta dereglare hormonala este cauzata de glandele suprarenale si nu de ovare pentru ca am ciclu regulat, nu am acnee(cateva cosuri imi mai ies, dar nu am avut o problema majora), iar in urma cu cativa ani a trebuit sa fac o ecografie la rinichi(care a iesit bine), dar medicul de acolo mi-a spus ca am ceva probleme cu glandele suprarenale. Stiu ca cel mai important este sa merg la medic, dar as vrea sa stiu parerile voastre in legatura cu modalitatile de tratare hirsutismului cauzat de glandele suprarenale.
Din ce cauza secreta glandele suprarenale prea mult testosteron? Exista posibilitatea sa am o tumora la aceste glande? Cum se trateaza de obicei aceasta afectiune? Am auzit ca unele medicamente anticonceptionale utilizate in tratarea hirsutismului au efecte secundare si distrug ficatul, este adevarat?
Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat!
0
25-11-2012, ora 13:05
211281
Nu este medic/terapeut
211281
Buna ziua,

Nu am mai postat de mult la acest forum, insa de la ultimele comentarii lasate am luat Hormone Female Blend de la Secom, mai bine de 4 luni. In tot aceasta perioada nu s-a observat nici o schimbare din punctul de vedere al pilozitatii. Dupa cum mi-ati scris in postarile anteriore, d-l Nick, efectul pastilelor se simte undeva dupa 4-6 luni. De curand mi-am facut un control ginecologic si am discutat cu medicul ginecolog despre efectul acestor pastile. Dansul nici nu m-a incurajat nici nu mi-a spus sa opresc tratamentul pe motiv ca nu stia prea multe detalii despre acest produs.
Nehotararea mea porneste de la faptul ca pe langa banii cheltuiti lunar mai se iveste si dezamagirea repetata de un tratament esuat facandu-ma sa ma gandesc sa renunt la administrarea pastilelor. Scrieti-mi va rog daca pana in aceasta perioada nu ar fi trebuit sa se observe un anume rezultat pozitiv la pilozitate (mai am cateva pastile din al cincilea flaconas). Mai mentionez ca am facut un tratament de epilare cu laser dar care s-a finalizat tocmai datorita faptului ca firele de par au reinceput sa apara.
Nu stiu care poate fi cauza constanta a problemei de hirsutism, in cazul meu, deoarece este exclus motivul de ovare polichistice, fiind operata laparoscopic de cativa ani in urma, timp in care pana in momentul de fata menstruatia se produce la 29-30 de zile (inainte de laparoscopie aveam ciclu neregulat).
Stiu ca ovarele polichistice nu reprezinta unica-cauza in hirsutism dar din moment ce menstruatia mi s-a reglat nu ar fi trebuit sa se observe o rarire a pilozitatii? Mai adaug ca ma lupt mereu sa trec de un anume prag de kilograme, osciland mereu in greutate, dar fara rezultat.
Multumesc mult.
0
21-02-2017, ora 21:47
arianadima
Nu este medic/terapeut
arianadima
Si eu am suferit mult timp de hirsutism.
De cand mi-am schimbat alimentatia, am devenit aproape 100% vegetariana, mi-am revenit, luand si tratament, dar tratamentul nu si-a facut efectul pana nu am trecut la alimente curate.
0
19-04-2017, ora 20:24
larisa20
Nu este medic/terapeut
larisa20
Buna ziua. Pana la urma a functionat vreun tratament folosit de cineva de aici pt hirsutism? Eu iau androcur de 6 luni si parul de pe fata s a indesit, in loc sa se rareasca...nu cred ca un tratament homeopat ar avea mai mare eficacitate.

Asadar, a functionat ceva la voi?
0
29-05-2017, ora 14:30
Crisione
Nu este medic/terapeut
Crisione
Buna ziua! Am si eu o mare problema cu excesul de par cu care ma confrunt de ceva ani buni. Am incercat in trecut cateva sedinte de epilare definitiva, insa fara rezultat. A scapat cineva de parul de pe fata, sani, etc...cu ajutorul vreunui tratament hormonal? Daca se poate sa mi recomandati un dr bun, si sa mi spuneti ce analize trebuiesc facute inainte de a merge la dr, sa le am deja pregatite sa nu mai pierd mult timp. Multumesc anticipat! O zi buna tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns
111 comentarii 1 2 3 4

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.