Iar intreb..

09-07-2017
Catalina98
Nu este medic/terapeut
Catalina98
Ma simt foarte agitata, fara stare, usor speriata. Mi-e frica sa nu cumva sa innebunesc.
Am avut o perioada cu atacuri de panica, pe care acum stiu sa le controlez si, in principiu, au disparut.
Dar cred ca din cauza acelor momente, sau nu stiu din ce alta cauza, ma simt foarte agitata si mi-e frica sa nu scap in vreo extrema sa innebunesc. Iau escitalopram, in urma caruia ma simt bine. Dar sunt tot agitata si speriata ca as putea sa innebunesc. Uneori ametesc si asta ma sperie si mai tare. Dupa care incep sa ma simt usor ireal, dar imi trece repede. Simt fiori care coboara in jos, pe coloana vertebrala si care imi creeaza un discomfort la cap si in zona inimii. Ce imi recomandati? Ce credeti? Este posibil sa innebunesc, intr-adevar?
2 comentarii
0
09-07-2017, ora 13:19
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Catalina, nebunia nu inseamna ce presupui tu si nici aparitia ei nu e asa cum o presupui. Toate simptomele vin din o tulburare anxioasa si probabil sti deja asta, pentru ca altfel nu scriai aici, la o rubrica de anxietate.Tulburarea anxioasa (sau alta tulburare pentru care psihiatrul a decis acest tratament) pe care o ai si pentru care ai primit pastile, nu se va remite doar cu pastile. Ai nevoie sa iti schimbi gandirea care te-a adus probabil in acest punct. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul psihoterapiei, insa combinata pentru inceput cu medicamentele psihiatrice, atat cat va fi nevoie.
Recomand deci: psihoterapie si psihiatrie in paralel.
1
09-07-2017, ora 14:28
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună!
Ca și colega mea, recomand pentru început medicație în același timp cu psihoterapie. Pe măsură ce simptomele se diminuează ai să vezi că psihiatrul îți va reduce treptat dozele de medicație până ți le va scoate definitiv și vei mai continua o vreme cu psihoterapia, pentru că ai nevoie să-ți schimbi modul de gândire și percepție și să dobândești competențe pentru a-ți accesa resursele aflate în stare latentă, care să te ajute să depășești situațiile dificile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul