Infectie dentara-rezectie apicala

27-03-2013
Bulinutza1
Nu este medic/terapeut
Bulinutza1
Buna seara, supun atentiei Dvs.urmatoarea problema: am o infectie dentara sau punga cu puroi la molar 2 dreapta jos ( cred ca asa ii spune, penultima masea de pe partea dreapta jos).Specific faptul ca maseaua respectiva e imbracata ( pivot, coroana acril, de vreo 10 ani). Mi-am facut radiografie recent iar medicul stomatolog mi-a spus ca as avea nevoie de rezectie apicala, infectia e destul de mare.Din ce am citit si pe internet, rezectiile apicale la molari nu sunt recomandate sau mai bine zis sunt interventii complicate.Sunt intr-o situatie fara iesire.Stiu ca rezectia e o experienta destul de traumatizanta si dureroasa, e posibil ca infectia sa reapara daca nu e facuta cum trebuie, iar eu nu sunt genul de persoana care sa faca fata unei astfel de experiente.In plus de asta, cred ca infectia e localizata de vreo 3 ani acolo iar recent am inceput sa am dureri de cap, tampla, etc.Ma gandesc ce sa aleg, rezectia sau mai bine merg pe varianta extractiei dentare?Nu am inteles, in cazul extractiei dentare cum se rezolva problema infectiei?
In speranta ca cineva imi poate da cat de cat lamuriri, va multumesc pentru raspuns
Si a doua problemuta, imi puteti recomanda un chirurg OMF bun in Bucuresti? Am citit ceva despre Dr.Catalin Dumitru de la Spitalul Militar sau e mai bine sa incerc la Spitalul Clinic de OMF Bucuresti (daca ma hotarasc la rezectie)
Multumesc inca o data, toate cele bune
1 comentarii
0
21-04-2013, ora 10:30
gossip23
Nu este medic/terapeut
gossip23
in privinta domnului dr. catalin dumitru am numai cuvinte de lauda! este un doctor exceptional! stie sa construiasca o relatie medic-pacient deosebita!! am avut o problema la buza superioara (mucocel) si a avut grija sa nu raman cu probleme de la prima interventie! apoi a urmat o a doua interventie de curand, iar acum sper sa fi reusit, atat eu, cat si el!!
ti-l recomand cu incredere!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezecție apicală - ghidul pacientului (ce trebuie să știi)
  •