intepatura puternica in masea.. are vreo legatura cu avionul (inaltimea)?

10-11-2010
JorJel
Nu este medic/terapeut
JorJel
buna ziua
in urma cu o saptamana am fost la dentist pentr a-mi inlocui o plomba mai veche, dupa ce a dat plomba jos a spus ca nervii sun deja scosi si nu mai umbala la ei, dupa care mi-a aplicat noua plomba.totul bine si frumos pana acum 4 zile cand ma urc in avion si pe la jumatea calatoriei simt o intepatura puternica in masea(unde sunt nervii)cand ma dau jos din avion nu mai pot de durere.si a inceput calvarul meu de 4 zile iau numai antiinflamatoare si paracetamol ca am zis poate am facut o nevralgie ceva da vad ca nu mai i-mi trece.are cineva idee ce ar pute fi?are vreo legatura cu avionul(inaltimea)? mai dureaza o saptamana pana ma intorc in tara ca sa merg la un dentist dar nu cred ca mai rezist nici o zi.AJUTOR.
5 comentarii
0
10-11-2010, ora 21:25
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
In situatia in care medicul v-a spus ca nervii sunt scosi, cel mai probabil aveti o infectie la varful radacinii care s-a acutizat. Faceti o radiografie, pe care sa o vada un medic si daca se confirma prezenta infectiei, puteti lua pe langa antiinflamatorii si antibiotice (Augmentin de 1 gr 1 la 12 ore sau Amoxicilina de 500mg 1 la 6 ore) care vor ajuta la trecerea puseului acut, dupa care, cand va intoarceti in tara, trebuie sa rezolvati problema, fie prin rezectie apicala fie prin extractie (in functie de amploarea procesului infectios). va doresc sanatate multa!
0
11-11-2010, ora 18:50
JorJel
Nu este medic/terapeut
JorJel
este posibil ca durerea simtita sa fie cauzata de presiunea formata intre plomba noua si dinte ca urmare a calatoriei cu avionul?deoarece durerea sa diminuat, sau m-am obisnuit cu ea.nu cred sa fie infectie deoarece nu pulseaza ci doare pur si simplu, mai ales la contactul cu dintele opus.simt durere si la nivelul gingiei din zona dintelui(senzatie de rest alimentar interdental)
0
11-11-2010, ora 18:51
JorJel
Nu este medic/terapeut
JorJel
am uitat sa va multumesc pentru raspuns.
0
12-11-2010, ora 10:21
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
In mod normal pe un dinte sanatos nu apar probleme, chiar daca este o plomba noua. Ceea ce descrieti dvs (sensibilitate la presiune) poate sugera o infectie, dar poate fi o problema si faptul ca nu aveti punct de contact cu dintele vecin. O radiografie poate fi edificatoare, pe baza ei se confirma sau se infirma prezenta infectiei si astfel se poate lua decizia terapeutica corecta
0
20-11-2010, ora 13:36
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Nu are nicio treaba calatoria cu avionul si plomba ta
E o coincidenta ca atunci a debutat durerea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul