Jena si durere in talpa stanga la incaltamintea noua

16-08-2017
cristian8800
Nu este medic/terapeut
cristian8800
Dupa mai bine de 2 ani de purtat aceeasi incaltaminte (pantofi sport vara/boncanci iarna), timp in care talpa lor s-a subtiat, iar in zona calcaiului s-a si tocit, a venit momentul sa-mi cumpar incaltaminte noua.

Insa acest moment pe care il asteptam cu mare entuziasm a venit ca o mare si foarte neplacuta supriza:
resimt o jena accentuata, si dupa ceva timp chiar durere, in talpa, sub zona metatarsienelor 3 si 4. Exclusiv la talpa stanga! Nu este totusi nici o batatura acolo, la un auto-examen anatomic nu este nici o diferenta vizibila sau palpabila intre talpa stanga si cea dreapta.
Este vorba de pantofi de mers urban de 300 de lei, si pentru a fi sigur ca problema nu este la incaltaminte, am mai luat inca o pereche de pantofi sport, de la alt producator, iar problema se repeta identic.
La prima vedere simptomele corespund unei metatarsalgii (indraznesc eu sa spun), dar cu absenta bataturii, precum si a cauzelor: nu port tocuri (evident), nu merg foarte mult pe jos (2-3 km/zi), singurul sport e ciclismul ocazional, iar problema s-a manifestat doar in incaltamintea noua.
Descult sau acasa in papuci, nu am nicio problema. Am dezvoltat cumva singur un stil de mers gresit pe partea stanga, odata cu invechirea incaltamintei? Ce as putea face, in afara de a decupa branturile in zona dureroasa, ca ultima solutie, pentru ca de o saptamana mersul pe jos pe care nu il refuzam niciodata, a devenit aproape un chin (fizic si psihologic). Multumesc!

Later edit: nu sufar nici de monturi sau altceva. Am avut o entorsa la piciorul drept in urma cu cateva luni (l-ar fi putut cumva afecta pe stangul?). 33 de ani, job 80% la birou.
1 comentarii
0
16-08-2017, ora 18:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va confruntati, evident, cu o metatarsalgie de tip mecanic.
Asa cum veti descoperi si pe site-ul meu, cauzele sunt multiple: picior scobit, monturi (hallux valgus), picior equin, greutate excesiva, efort exagerat, incaltaminte inadecvata etc.
Doar gestionarea cauzelor va rezolva problema.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri în talpă - ce ar putea fi?
  •