lamurire diagnostic

04-06-2011
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Am in fata o scrisoare medicala unde diagnosticul de la medicul cardiolog spune asa:
Tahicardie sinusala; ESA; Sindrom hiperchinetic cardiac.
As dori sa stiu ce inseamna toate astea.
4 comentarii
0
04-06-2011, ora 17:05
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,

sper sa intre pe forum un medic sa ne spuna ce inseamna.

Doresc multa SANATATE.

O zi buna.
0
04-06-2011, ora 23:04
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Tahicardie înseamnă că inima bate mai repede decât ar trebui.
Sinusală, înseamnă că centrul de comandă al bătăilor inimii este cel normal: nodul sinusal.

ESA este prescurtarea de la extrasistole atriale. Extrasistolele sunt bătăi ale inimii care nu apar când ar trebui (ruperi de cadenţă). "Atriale" arată originea lor (centrul de comandă), care e atriul. Asta e de bine, e mai rău când e ventriculul.

Sindromul hiperkinetic cardiac este un diagnostic vag. De cele mai multe ori se foloseşte la tineri, care de fapt nu au nimic la inimă: totuşi ei percep palpitaţii, uneori sufocări sau chiar junghiuri în regiunea inimii, fapt care le generează convingerea că sunt bolnavi de inimă. De obicei explicaţia este de ordin neurovegetativ.
0
05-06-2011, ora 10:20
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Multumesc domnului doctor pentru raspuns.
Incep sa ma linistesc, recunosc, eram speriata in conditiile in care la virsta de 10 ani s-a descoperit (spun cum scria) "ventricol sting redus" si ca pulsul este dereglat (3 normal si a 4-a, nu). Din pacate, hirtia cu rezultatul medical s-a pierdut. Palpitatii exista foarte-foarte rar (doar la efort), niciodata sufocari si, uneori junghiuri dar care sint asociate cu schimbarile meteorologice. Acum imi amintesc, ca odata la urgente, un medic a spus: Distonie neurovegetativa (care iar nu stiu ce inseamna).
Diagnosticul din scrisoarea medicala a fost pus la virsta de 49 ani. Oricum, stiind cit de cit ce este, nu mai intru in panica. Multumesc din nou.
0
06-06-2011, ora 13:56
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Atat sindromul hiperkinetic cardiac cat si distonia neurovegetativa semnifica faptul ca nu exista nici o patologie organica la nivelul inimii, ci doar tulburari datorate sistemului nervos. Daca simptomele devin suparatoare, e bine sa va adresati unui medic psihiatru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: