ameteala, stare de rau, tahicardie

02-11-2011
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Salut,

Numele meu este Bogdan, am 26 de ani si ma simt de 80. Totul a inceput acum 3 ani cu ameteli, lipsa respiratie, tahicardie, lipsa poftei de mancare, stare generala de rau, stari de lesin(nu am lesinat si nici nu mi-am pierdut cunostiinta niciodata, Doamne fereste) Am facut analize la sange, toate organele tomografie craniana, operatie de deviatie de sept si ekg si consult cardiologic. Am fost si la psihiatru(acum 3 ani ), mi-a dat xanax, piracetam si inca un medicamt, in fine bine inteles am luat 2 sau 3 zile tot rau imi era si nu le-am mai luat. Pana la urma dupa vreo 2 luni de concediu medical am inceput usor usor sa-mi revin. Un neurolog mi-a dat betaserc, luam cate 1 pe zi. Ce sa zic ma simteam mai bine, nu cred neaparat din cauza acestui medicament dar ramasesem tot cu ameteli slabe si odata la 5-6 luni aveam o saptamana de rau cu ameteli lipsa respiratie, tahicardii, stare generala de rau. Imi treceau fara sa iau nimic, toate analizele erau bune. In fine tahicardia si ameteli acelea slabe au ramas toata perioada asta de 3 ani. Pana vineri cand a venit apocalipsa pentru mine :)). M-au luat din senin ameteala, stari de voma, tahicardie(140/min), confuzie, stari de lesin, gura uscata, , bulversare psihica, nu stiu cum sa zic, nu am ameteli s-o iau intr-o parte sau ceva de genu. De vineri si pana astazi am acest rau incontinu, nu mai stiu ce sa fac. Totul pleaca de la un fior din stomac, parca ar fi un fior din acela cand iti e o frica groaznica sau ceva de genu, am mai intalnic in copilarie acest fior dar parca nu atat de profund si cu simtomele astea. In fine de ieri ma dor si muschii, parca ar fi incordati, nu stiu cum sa zic, un fel de febra muscala ceva de genu. Daca ma credeti ca nu stiu cum sa descriu starile astea, nu m-am mai intalnit cu ele si e greu sa le descriu, daca m-ar durea ceva as spune ma doar x, daca mi-ar fi ameteala sau n-as vedea as spune dar starile astea sunt foarte ciudate.

:

Psihiatrul a spus ca am tulburare anxioasa si atac de panica.
Psihiatrul mi-a pescris Rivotril(0.5mg) 1/2 dimineata si seara, ciprolex (10mg) 1/3 dimineata si seara primile 4 zile apoi cate o jumatate dimineata si seara

intrebarea este : Iti poate fi atat de rau din cauza unei 'boli' care practic nu e boala ?. Saptamana viitoare o sa fac si un rmn cranian iar din seara asta o sa incep sa iau tratamentul !


ps: am o stare de agitatie, de nervozitate, ma enerveaza cam orice iar eu ca si persoana sunt una foarte impulsiva si ma enervez foarte repede !
109 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
03-11-2011, ora 09:14
alecsiaadina
Nu este medic/terapeut
alecsiaadina
buna!
sa stii ca eu am fost intr-o stare asemanatoare ca si tine, chiar mai rau, ameteam mergand pe drum, nu mai zic ca nu puteam sta in casa singura, dar nu iti face nici un rmn nu ai nimic, totul porneste de la gandire, si eu am facut o suta de analize, rmn, tomograf, cardiologie, tot, pana am ajuns la psihiatru care mi-a dat un tratament pt sase luni si deja ma simt mult mai bine.Trebuie si vointa multa, si citeste urmatoarele carti si vei fi altul.
Puterea extraordinara a subconstientului- Joseph Murfy;
Puterea magica a gandului -David Scwartz;
Secretul- Rhonda Byrn ; e un film scurt
Le gasesti toate pe internet

Astept sa mi spui cum mai esti!
Sanatate!
0
03-11-2011, ora 10:36
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Iti multumesc foarte mult pentru ajutor, o sa-ti urmez sfaturile, dar daca ma crezi sunt cam deznadajduit !
Frica nu-mi prea este, dar daca sunt concentract sa fac ceva si aud un sunet, ceva de genu gata ma sperii, daca aud afara oameni vorbind sau chestiid e genu, imediat ma sperii si ma uit sa vad daca e adevarat. In momentul de fata eu zic ca am ceva cranian, asta e fobia mea... dar nu am avut niciodata tulburari de vedere, auz, chestii din astea dar sunt intr-o panica continua.

Iar despre rau sa nu iti zic, fiorul prin stomac ma termina, parca as fi nemancat de 3zile, inima imi bate aiurea (cand repede cand neregulat ). EKG am facut exact cand eram in criza si aveam 140 de batai/min

Chiar acum mananc si incep sa iau tratamentul acela cu rivotril si cipralex.

Iti multumesc incaodata adina !

PS: ma crezi ca sunt atat de tampit incat imi e frica sa iau si tratamentul acesta, imi fuge gandul imediat ca sa nu cumva sa fiu alergic sa am reactii adverse, ce sa zic am caracter de 2 lei in momentul de fata:))
0
03-11-2011, ora 12:43
alecsiaadina
Nu este medic/terapeut
alecsiaadina
nu are ce sa ti fie frica, daca te simti bine dupa el.Si eu fac tratament cu anxiar si valdoxan si ma simt mult mai bine.Si eu am avut tensiune mare, puls mare, si acum mai simt cateodata un puls mare cand ma supar pt. un anumit lucru.dar fii sigur ca o sa treaca.Si eu am crezut ca o sa mor, si la mine totul a pornit pot spune dintr-o prostie a mea, dintr-o dezamagire defapt care nu isi avea rostul.
0
03-11-2011, ora 16:14
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Ce sa-ti spun, am luat respectivul tratament, am citit cu atentie schema si cam asa ar fi : Rivotril 0.5mg 1/2 dimineata si seara iar Cipralex-ul 1/4 la pranz primele 4 zile iar apoi iau cate o jumatate pe zi.

Ce sa zic, nu stiu daca ma crezi dar dupa primele pastile deja se simte ceva. nu am facut cam nicio reactie adversa in afara de o ameteala la 30min dupa ce am luat tratamentul, dar s-a dus si ea. Nu ma simt bine dar pot spune ca am umblat azi de la 12 pana acum incontinu si nu prea am avut probleme majore. Mai apare fiorul ala prin stomac dar spre deosebire de zilele trecute trece imediat. Dar vad ca e ceva ciudat, ca am o stare de euforie pot spune, adica vorbesc cu ai mei cu prieteni s.a.m.d spre deosebire de zilele trecute cand acest aspect lipsea.



Criza asta care a aparut acum 5 zile cred ca a aparut pe fondul unui stres major pe care l-am avut saptamana trecuta la servici si a culminat si cu PC_ul care am abuzat de el in ultimele 2 luni, 12-14h/zi stateam pe calculator ( ma joc un joc online si na, eu de obicei vrea sa fiu primul ) :)

Sper sa incep sa ma simt bine, asta-mi doresc in momentul de fata.

Adina eu iti multumesc incaodata pentru ca m-ai ascultat, sfatuit si mersi pt timpul acordat !
0
04-11-2011, ora 09:27
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Intr-adevar diagnosticul este de atacuri de panica. Si medicatia e corecta, dar dozele care vi s-au recomandat sunt inadecvate; eu dau Cipralex pacientilor mei, incep cu 1/2 cp dimineata in primele 3 zile, apoi 1 cp intreg. Exista uneori persoane la care apare o senzatie de moleseala si atunci se poate da seara. Dar doza de 1/4 cp, apoi 1/2 este o doza de care nu am auzit niciodata si pe care eu o consider incorecta. Un anxiolitic, cum este rivotrilul, se mai asociaza in prima parte a tratamentului, dar va sfatuiesc sa nu depasiti 30 de zile de administrare pentru ca el, spre deosebire de cipralex, da dependenta.
0
04-11-2011, ora 10:28
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Multumesc doamna doctor dar de ce mi-a dat acel rivotril, nu -s epileptic, n-am convulsii si chestii din astea. Mi-a zis ca dupa 14 zile sa merg inapoi la dansa. Mi-a dat respectiva doza pentru ca i-am zis ca nu vreau sa le iau mult timp. Si mi-a spus ca iau asa putin pentru inceput pentru a evita reactiile adverse ale ciprolexului. Ce sa va spun, in fata la cabinet erau persoane cu, care am discutat si luau doza prezentata de dumneavoastra mai sus.


APP: e a 2 a zis de tratament si vad ca ma simt mai bine, chiar atat de eficiente sunt aceste pastile sau este efectul placebo:))


Va multumesc mult pentru ajutor si daca doriti sa maresc respectivul tratament eu sun doctora si vorbesc cu ea, este o persoana apropiata si-mi permit:))
0
04-11-2011, ora 14:30
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Va simtiti bine datorita rivotrilului care este un anxiolitic si va inlatura starile de rau. Cipralexul intra in actiune dupa 14 zile de tratament. Daca luati rivotrilul cu 30 min inainte de Cipralex preveniti posibilele efecte adverse care apar la inceputul tratamentului.
0
04-11-2011, ora 15:30
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
va multumesc mult, cred ca ar trebuii sa trec pe la cabinet pt a achita consultatia:P


ce sa zic ma simt mai bine, au disparut ametelile fiorul ala din stomac, starile alea in care ma gandeam numai la boala, ce sa mai, pot spune ca incep sa fiu fericit.


vad ca gura tot uscata o am si am avut si o greata usoara de dim dar per ansambu e bine.

Sar-na Carmen o zi cat mai frumoasa.

PS Daca intampin ceva problem as putea continua cu un nou mesaj, in conditiile in care spre ex. medicul nu este disponibil sau ceva de genu:D
0
05-11-2011, ora 08:11
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
In prima luna de tratament este posibil sa mai aveti cate un atac de panica (nu e obligatoriu). Este bine sa stiti acest lucru si in cazul in care apare sa nu va speriati, ci sa il luati ca atare. Pot fi perioade mai bune, ca cea de acum, alternand cu perioade mai putin bune, dar acestea din urma vor fi tot mai rare si de intensitate tot mai mica.
Puteti scrie daca mai aveti probleme.
Gura uscata e un efect secundar al tratamnentului, dar va disparea.
0
05-11-2011, ora 10:50
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Pai si inainte era tot la fel, gura foarte foarte uscata, bine acum si-a mai revenit, dar de 2 zile vad ca mi-a aparut o ameteala, nu ca cea care era inainta, o ameteala in adevaratul sens al cuvantului :)

Cred ca este de la medicamente. Aveam ameteala inainte dar nu ca aceasta, adica la toate testele acelea neurologice cand inchideam ochii nu o luam intr-o parte. acum se pare ca o iau :P. Bine per ansamblu starea mea este cu 70% mai buna decat zilele trecute, deci excelez:)


Va multumesc !
0
06-11-2011, ora 19:16
amedeea
Nu este medic/terapeut
amedeea
dragii meiAm citit si eu aproape toate comentariile postate aici.Cine stie, poate raspunsurile mele le v-oi gasi aici.Daca puteti, ajutati-ma sa-mi dau seama ce am.Deseori fac niste goluri respiratorii deasupra stomacului undeva, si parca raman fara viata 3 secunde.Episoadele se repeta pret de 10 minute unul dupa altul.Pulsul se accelereaza, simt inima zvacnind in piept si intru in panica, ma tot gandesc ca pot muri.Aceste goluri le am mai cu seama cand stau ghemuita sau sunt stresata.Am citit ca majoritatea dintre voi ati avut ameteala, eu o am episodic si e atat de intensa incat chiar si cu ochii inchisi simt ca ametesc Este groaznicAm avut aceasta stare 4 luni, apoi usor a cedat la fiolele de ginseng pe care le-am baut o cutie pe luna..Am ajuns sa nu mai ies singura in oras de frica sa nu mi se faca rau.Acum 3 ani am trecut prin niste inundatii groaznice(chiar la 2 zile dupa ce am obtinut viza de canada, dupa ce am incercat 6 ani sa luam viza, cate emotii si cat stress am acumulat si acolo) am pierdut multe, am luat-o de la 0 ba chiar viitura m-a ajuns pe strada in timp ce fugeam cu copilasul de 3 ani in brate, era sa cadem in apa, , ne-au primit niste oameni in pod pana ne-au salvat pompierii.Dupa cateva luni de dormit in conditii grele cu umezeala si mucegai, am facut astm, copilul la fel si sotul la fel.Am visat multa vreme ca vine apa mare, chiar si acum am cosmaruri, cu toate ca preotul ne-a citit rugaciuni.Nu aveam ce manca, gradina noastra ca o floare era sub pietre aduse de apa, ne era teama ca nu o sa reusim sa ne punem pe picioare.Este greu sa vezi ca din om gospodar, nu ai ce sa dai copilasului sa manance si nici macar o hainuta uscata.(Desi ajutoare in zona au venit multe, noua ne spuneau 'vai ce gard frumos aveti ' si nu primeam nimicNu ca as fi asteptat ceva, dar daca totusi veneau, pentru copilul meu as fi primit o hainuta in spate, sa-l stiu bine)..Am ajuns sa fiu f stresata mai ales de faptul ca poate mor din cauza astmului sufocata, sau pot muri in timpul unui gol repirator, pur si simplu am o stare de oboseala cumplita, ma simt ca si cand am venit de la o nunta si sunt toropita de oboseala.Ba chiar mi s-a intamplat sa am asa o stare de frica sa nu innebunesc nu stiu ce e asta, am spus copilului sa ma tina strans in brate.SUNT CLAUSTROFOBA, SI AM O FRICA TERIBILA SA NU MOR SA IMI RAMANA COPILASUL MIC FARA IUBIRE DE MAMA.Daca stie cineva ce stari sunt acestea va rog sa ma ajutati cumva.Am si o dereglare hormonala, prolactinomie, , medicii ma trimit de la unul la altul nu mai stiu ce sa fac.Ajutati-ma daca va regasiti careva in ceea ce am scris eu.Multumesc
0
06-11-2011, ora 23:49
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
amedeea spre deosebire de tine eu nu am astm, dar aveam perioade de cate 1saptamana in care nu puteam sa respir de loc, intram in panica ca nu pot respira si imediat pulsul crestea la 130/140/min. M-am linistit pe la urgenta de vreo 2 ori, apoi m-am obijnuit. Ideea era ca aveam impresia ca nu pot respira dar cand expiram o faceam normal. Acum na nu stiu ce si cum, eu iau un tratament de 4 zile prescris de un psihiatru dar d.na doctor carmen m-a lamurit in cea ce priveste aceasta boala. Ce sa zic, NU TE SPERIA, asta-mi propun si eu dar se pare ca nu de fiecare data reuseste, adica asa numitele "crize" au scazut foarte mult din intensitate. Eu nu sunt pers. potrivita sa-ti deu sfaturi pt. ca sunt la inceputul tratamentului si nici eu nu am scapat de aceasta boala dar sunt multi useri pe aici care au depasit aceste stari :)

Eu iti doresc sa traiesti 100 de ani !
0
07-11-2011, ora 15:49
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Amedeea, tu ai o tulburare de stres posttraumatica pentru care trebuie sa faci in primul si in primul rand multa psihoterapie, caci ea nu poate trece pur si simplu, fara ajutor. Este nevoie si de tratament medicamentos, caci consecutiv stresului ai dezvoltat o anxietate, probabil si o depresie.
0
07-11-2011, ora 18:48
amedeea
Nu este medic/terapeut
amedeea
va multumesc pentru mesaje, si as dori sa va intreb d-na doctor Carmen, oare ce medic ar trebui sa consult, un psiholog sau psihiatru?Sincer cand aud notiunea de psihiatrie mi-e f frica, adica psihiatru credeam ca este doar pentru cei care ratacesc mental vorbind.Nu prea stiu cu ce se ocupa ei si as dori sa mai stiu cam ce se discuta la aceste sedinte?cum anume ma pot ajuta?eu sunt o persoana care vrea sa stie dinainte ce se va intampla;neprevazutul i-mi displace.Va rog daca se poate sa ma lamuriti.multumesc
1
07-11-2011, ora 19:54
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Eu sunt psihiatru; sunt doctor. Ma ocup de oameni normali. Toti oamenii sunt normali. Unii dintre noi sufera de neliniste(anxietate), altii au depresie (de multe ori justificata), unii consuma mai mult alcool- de regula ca sa uite de problemele vietii, altii au fost atrasi in cursa drogurilor. Am pacienti care au inceput sa auda voci, dar nu e vina lor cu nimic si eu nu pot garanta ca intr-o zi nu voi auzi si eu ceva ce altii nu vor crede ca face parte din realitate. Mai am si batrani care au inceput sa uite, sau oameni de toate varstele care au probleme cu somnul.
Cei mai multi insa se vaita de ameteli, palpitatii, nod in gat, disconfort in torace, amorteli, furnicaturi.
TOTI SUNT LA FEL DE NORMALI CA MINE SI CA TINE. Dar trec printr-un moment de suferinta.
Vin la psihiatru, stam de vorba asupra simptomelor, cautam posibile cauze care au dus la acestea, daca e nevoie recomand analize de laborator, consulturi la alte specialitati, tomografie, RMN pentru a exclude boli nepsihiatrice care pot da aceleasi simptome.
Uneori e foarte clar de la inceput diagnosticul. Prescriu un tratament, il explic pacientului impreuna cu posibilele efecte adverse (cele reala, nu cele insirate in prospecte), apoi ii dau nr meu de telefon pt a ma suna daca intampina vreo problema pana la urmatoarea intalnire. Cam in asta consta vizita la un psihiatru.
Psihologul face altceva, dar nu e treaba mea sa explic asta.
0
08-11-2011, ora 14:27
amedeea
Nu este medic/terapeut
amedeea
Va multumesc mult pentru lamuriri, probabil ca intr-adevar si eu am nevoie de o consultatie, o sa caut puterea de a merge la medic, multumesc mult.
0
12-11-2011, ora 18:37
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Mai am o intrebare, cu rivotrol si cipralex pot lua parasinus, eu am o sinuzita si nu-mi cedeaza decat cu acest medicament, am incercat analgezice ca(algocalmin, vidan, nurofen forte ) dar degeaba, imi trece putin si pe urma ma apuca iarasa. Am o durere in frunte si in maxilar si am observat ca parasinus este solutia !

PS: Prin iunie am facut radiografie, mi-a dat tratament, l-am luat, dar cred ca am stat iarasi in curent :)

Va multumesc !
0
12-11-2011, ora 20:42
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Puteti lua orice alt medicament, nu va afecteaza.
0
16-11-2011, ora 09:45
cristian79
Nu este medic/terapeut
cristian79
Buna ziua.fi amabil si spune mi daca ai situatia ta sa mai ameliorat.as vrea sa stiu deoarece traiesc cam aceleasi simptome.multumesc mult
0
16-11-2011, ora 13:01
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Salut cristian, pai deja maine fac 2 saptamani de cand iau tratamentul. Starea ce sa zic, per ansambrlu s-a mai imbunatatit putin, adica am scapat de ametelile zilnice care le aveam. Dar vad ca o zi ma simt foarte bine fara nicio simtoma, cateodata o tahcardie care o controlez fara medicamentatie iar cate o zi spre exemlu astazi ma simt foarte naspa. De cand m-am trezit azi de dimineata am aprins o tigare am fumat ceva din ea si mi s-a pus asa un nod in gat fara a mai putea respira o fractiune de secunda, m-am speriat putin si vad ca de atunci am o stare aiurea de slabeala, un disconfort abdominal, un fel de greata usoara, vad ca si ceva tahicardie, in general o stare naspa. Ce sa zic sunt la servici, fac treaba, nu ma deranjeaza dar nu prea am chef asa de vorba si de glume :)


Nici eu nu stiu ce sa mai cred, astazi ma simt bine maine aiurea poimaine prost, peste 3 zile iar bine :))
Eu am incredere in tratament, inainte de al incepe 3 ani am stat cu ameteli usoare continuii, tahicardie zilnica si tot timpul aveam cate ceva iar daca nu aveam ameteala si tahicardie, nu puteam respira sau ma durea inima(ziceam eu ) sau transpiram abundent, faceam febra fara sa am infectii :))). Un inchipuit. :D


PS: Tin sa precizez ca pana sa iau tratamentul 6 zile inainte am facut febra incontinu 37.2 - 37.3 iar din prima zi de cand l-am luat n-am mai avut aceasta problema nici pana in ziua de azi, iar tahicardiile s-au rarit :))

Hai sa traiesti 100 de ani cristian :))
0
21-11-2011, ora 17:19
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Sal'tare,

Revin, am 16 zile de tratament, s-a marit doza la 1 comprimat 10mg de cipralex de ieri. Senzatiile sunt tot cam aceleasi, stare de rau, un disconfort abdominal, greata, cateodata ameteala, ceva confuzie si ceva agitatie ( parca as sta pe ghimpi ), stare de slabire, gura uscata. Nu este chiar raul acela pe care l-am avut in primele zile cand a debutat cu un atac de panica dar nici bine nu-mi este. Chiar astazi cred ca am facut un miniatac de panica, adica a debutat brusc cu o amorteala in mana cu stare de rau (lesin) ameteala, confuzie dar a trecut tot la fel de brusc fara sa iau ceva (cam 10-15 minute a durat totul ). Acum nu ma simt bine dar sunt cam agitat si tot asa un disconfort abdominal. Tin sa mentionez ca stari de rau am tot timpul chiar daca nu de intensitate maxima dar bine ma simt foarte putin timp dintr-o zi. Dim. ma trezesc cu stare de rau, de la stomac, cu ceva agitatie, in general stare generala proasta, iau 1/2 rivotrol la indicatiile medicului si am obs. ca imi trece dar nu ma ine mult asa zisul bine.

In pimele zile ale tratamentului m-am simtit bine, mai aleternau starile dar cum vedeti in posturile de mai sus ma simteam ok dar acum vad ca parca au inceput staarile rele sa le surclaseze pe cele bune (mai mult rau decat bine).

Ce v-as intreba, atat de mult laudatul cipralex de medici si mai multe persoane care l-au folosit cand isi intra in rol ? am 16 zile de cand il iau, primele 4-5 zile cate 1/4, apoi 1 sap 1/2 iar de ieri 1comprimat.

Ca si un PS am gasit pe un site simtomele anxietatii generalizate.

Din cate sunt enumerate eu o sa vi le spun car le am eu : enzatiile de scurtare a respiratiei sau de sufocare, palpitatiile sau ritmul cardiac accelerat (tahicardia aici s-au mai rarit considerabil), transpiratia sau mainile umede si reci, gura uscata, greata, diareea, sau alta suferinta abdominala, (la mine disconfort), congestia faciala (valuri de caldura) sau frisoane, mictiuni frecvente, dificultati de deglutitie, senzatia de "nod in gat". s.a.m.d, mai am si catava de la sectiunea Simptomele de tensiune motorie si 1 de la Simptomele de vigilitate si explorare. Deci din cate sunt eu am 95% dintre ele, cam asa si sa nu credeti ca le-am citit inainte, nu astazi le-am gasit si m-am uimit cand am vazut :)
0
21-11-2011, ora 22:54
Dulysan
Nu este medic/terapeut
Dulysan
Buna seara, am 23 de ani si vreau sa spun ca si eu am atacuri de panica si in ultima vreme destul de frecvente, iar majoritatea lor sunt de o durata medie 5-10 minute, uneori se pot prelungi si la o perioada mai mare, din care efectele sunt ca am palpitatii de genul 100 batai pe minut sau gandul ca urmeaza sa patesc ceva urat. Nu am folosit niciun fel de medicamente pentru ca stiu ca totul e pe fond de gandire.de ceva vreme am inceput sa citesc carti care te invata sa gandesti pozitiv sau carti despre subconstient si vreau sa precizez ca acolo am citit foarte multe lucruri interesante care intr-o oarecare masura ma ajuta. Stiu ca cea mai importanta regula a atacului de panica este relaxarea si aflarea lucrului care starneste aceasta senzatie si de asemenea un lucru important de retinut este faptul ca nu se poate muri. Noi suntem cei care amplificam starea de panica prin simplul fapt ca alimentam mintea noastra numai cu ganduri pesimiste fara sa luam in calcul ca trebuie scimbat ceva la modul nostur de viata. Sunt constient ca acest "sindrom" daca ii pot spune asa va ramane in interiorul nostur tot timpul, insa sunt si de parere ca poate fii invinsa si fara ajutor specializat. trebuoie doar sa ne dam interesul pentru ceea ce ni se intampla si sa facem in asa fel incat dak vrem sa ne fie bine, sa facem ceva in privinta asta. Deci pentru cei care au aceste atacuri de panica, sa stiti ca totul se poate rezolva doar cu o metoda de relaxare, alimendand mintea cu ganduri de bine. In rest, numai de bine sa auzim si sa fie toata lumea sanatoasa
0
11-03-2012, ora 07:32
involver
Nu este medic/terapeut
involver
Rivotrilul nu este un anxiolitic, si nu a fost creat pentru tratarea simptomelor tulburarilor de panic si anxietate, ci este un antiepileptic, chiar daca face parte din clasa benzodiazepinelor. Intr-adevar are proprietati anxiolitice, insa exista multe alte medicamente cu mai putine efecte secundare nedorite. Dependenta de Rivotril ( clonazepam ) este foarte grea, si de aceea nu recomand nimanui utilizarea acestui medicament mai mult de 4 saptamani. Se pare ca una dintre metodele cu cele mai bune rezultate in tratamentul tulburarilor de panica, anxietate, stress post-traumatic, este asocierea unei benzodiazepine cu un inhibator al reuptake-ului de serotonina, abreviate SSRI ( paroxetina, sertralina, citalopram, escitalopram, dapoxetine, fluoxetine si altele ), dar unii medici uita sa scoata pacientul de pe Rivotril atunci cand SSRI-ul incepe sa isi faca efectul, si acesta devine dependent.

Pentru cei care se intreaba de ce le-a fost prescris si Rivotril impreuna cu alt medicament, desi nu sufera de epilepsie, iata un exemplu : SSRI-urile au nevoie de 10-14 zile pentru a incepe sa functioneze, iar la inceputul tratamentului pot cauza multe efecte nedorite, pot chiar sa declanseze atacuri de panica si altele, iar medicul doreste sa evite aceste probleme neplacute care apar la inceputul tratamentului, si foloseste Rivotril pentru aceasta.

Alt motiv este faptul ca desi Rivotrilul este un medicament utilizat ca second-line in epilepsie, este un anxiolitic foarte potent, iar medicul dumneavoastra doreste ameliorarea simptomelor cat mai repede, si va prescrie o benzodiazepina, intrucat benzodiazepinele au efect imediat.

Spre deosebire de alprazolam ( xanax, frontin ) sau alte benzodiazepine cu efect antidepresiv, Rivotrilul nu da starea de euforie si prin urmare, riscul abuzarii acestuia de catre pacient este redus.

Atentie : Nu utilizati Rivotril mai mult de 4-8 saptamani si discutati imediat cu medicul dumneavoastra daca observati intentia acestuia de a va tine mai mult timp pe acest medicament, dependenta este oribila.

NU intrerupeti brusc tratamentul cu Rivotril, chiar daca va simtiti minunat. Discutati cu medicul dumneavoastra in scopul obtinerii unei scheme de reducere treptata a dozei.
0
11-03-2012, ora 07:49
involver
Nu este medic/terapeut
involver
Doamna Dr. Vochescu, as vrea sa va intreb ceva, daca imi permiteti. Le spuneti pacientilor dumneavoastra si faptul ca Rivotrilul poate cauza tulburari de ritm cardiac atunci cand il prescrieti ? Prospectul acestuia nu mentioneaza eventuale tulburari de ritm cardiac ca efect advers, si totusi aceste tulburari apar. Sunt unul dintre pacientii uitati de medic, si am ramas pe Rivotril 1 an de zile. Ma lupt cu dependenta si nu pot scapa de el, tahicardia nu aparea decat la atac de panica pana cand am inceput sa iau Rivotril. Acum e permanenta. Nu stiu cati medici au incercat medicamentele pe care le prescriu, sau cati dintre medici inteleg cu adevarat modul de gandire al unui anxios.

Nu vi se pare normal ca un pacient anxios, care este deosebit de introspectiv si hipervigilent, sa se sperie la aparitia unor senzatii noi, atunci cand nu a fost prevenit ca acestea pot fi prezente in urma utilizarii unui anumit medicament ? Mie mi se pare ca da.

Va rog nu mi-o luati in nume de rau, nu pun la indoiala calitatile dumneavoastra sau ale oricarui altui medic, dar se pare ca in Romania li se ascund multe lucruri pacientilor, iar asta nu ii ajuta deloc.

Mie mi s-a parut suspect de la bun inceput faptul ca pe langa Rivotril si Paxil mi s-a prescris si propranolol, iar unei prietene apropiate care avea aceleasi probleme ca si mine, si acelasi diagnostic, i s-a prescris Xanax si Paxil dar fara propranolol, de catre acelasi medic.

Asta si aparitia tahicardiei m-au facut sa incep sa caut informatii pe net, intrucat medicul meu mi-a zis ca NU EXISTA ASA CEVA, Rivotrilul nu poate cauza tulburari de ritm cardiac, insa www.fda.gov ii infirma spusele.

Va multumesc.
0
21-03-2012, ora 14:21
Sedativ
Nu este medic/terapeut
Sedativ
Nici nu stii cate poate face aceasta 'boala' a mintii..eu zic sa nu te grabesti la medicamente eu zic sa faci plimbari zilnice alaturi de un prieten/prietena miscari..exerciti..ajuta foare mult..si exerciti de respirare..cel putin eu asa ma calmez cateodata..cand nu pot sa ma calmez intr'o jumate de ora iau un antidepresiv...si scap..dar incet incet ma vindec..:)Infruntati mintea nu o neglija :)
Multa Sanatate:)
0
22-03-2012, ora 18:39
cyntia
Nu este medic/terapeut
cyntia
Buna ziua,
Ma confrunt cam cu aceleasi probleme descrise mai sus, am ajuns deja la disperare, starile de lesin sunt aproape zilnice, ameteala, traspiratii, mi-e greu sa merg pe strada, mi-e greu sa merg la cursuri, la banca etc, orice iesire din casa imi provoaca un stres ingrozitor, traiesc aproape permanent fara exagerare o stare de rau, o stare proasta.
Am fost la psihiatru, fara prea multe povesti, nici un diagnostic nu mi-a pus, mi-a dat Rivotril si Asentra, 1 Rivotril dimineata, unul seara si tot seara jumatate Asentra. Din toate astea singurul lucru bun este ca dorm mai bine, dar Rivotrilul luat dimineata imi provoaca niste ameteli de abia ma tin pe picioare, drept urmare am renuntat la doza de dimineata si i-l iau numai seara. Nu stiu daca fac bine sa nu iau tratamentul asa cum mi-a fost prescris, dar parca ma simteam ma rau ca inainte cand luam rivotrilul dimineata. In concluzie ma simt mai rau ca inainte si nu mai stiu ce sa fac. Ma gandesc sa repet analizele de sange pe care oricum le-am facut de nemumarate ori si sa consult alt psihiatru, poate ma poate ajuta cineva cu un sfat macar.
1
22-03-2012, ora 19:09
Sedativ
Nu este medic/terapeut
Sedativ
Du'te la alt psiholog parerea mea..sunt ca tine..si la mine psihologul nu stie ce sa-mi mai dea...eu is sanatos tun..cu inimia sange creier..toate analizele posibile n-are rost sa le faci din luna in luna..ca iti ies bune..eu am ajuns la concluzia ca ar trebui sa raman acasa si sa fac exercitii iau omega3 e foarte bun..si ma simt mai bine..si mai aiau magneziu.:D Sper sa te faci bine
0
27-03-2012, ora 22:22
j@ny
Nu este medic/terapeut
j@ny
buna seara ma confrunt si eu de 4 ani de zile cu ameteli continu senzatia cami fuge pamantul de supt picioare merg pe strada parca sunt beat o stare de neliniste si o buimaceala in cap parca sunt beat continu.Am facut rmn ct toate sunt bune am urmat tot felul de tratamente cu betaserc sermion xanax arlevert tanakan stugeron si nimic tot ametit ma simt nu mai stiu ce sa fac datimi un sfat va rog mult de tot nu mai pot am 32 de ani si simt ca nu sunt ajutat deloc de medici toti strang din umeri si spun sa ma obisnuiesc sa traiesc asa asta nu este un raspuns corec zic eu din partea unor medici.Toti mi-au zis sindrom vestibular dar ce fel de sindrom ca la cat tratament am bagat in mine 4 ani de zile nu am avut si eu o zi sa ma simt bine din contra tot mai rau ajutatima cu un sfat va rog mult mult de tot
0
27-03-2012, ora 22:40
j@ny
Nu este medic/terapeut
j@ny
Am uitat sa scriu simt o slabiciune in picioare cand ma ridic din pat nu am echilibru ma clatin cand ma aplec sa ma incalt ametesc cand intorc capul stanga dreapta ametesc si ma dezechilibrez daca stau pe scaun sau banca sau la margine patului simt parca asi sta pe apa si ma clatin si am o stare generala de rau nu ma simt bine deloc chiar si privirea o simt incarcata intunecata in general cand ies afara la lumina si vad multe puchitele inaintea ochilor ce sa fie vati intalnit cu aceste simtome vreodata multumesc de intelegere
0
28-03-2012, ora 18:37
cyntia
Nu este medic/terapeut
cyntia
Buna ziua,
Va inteleg perfect problemele pentru ca trec prin acelasi lucru. Eu m-am hotarat sa consult un neuropsihiatru, psihiatrul la care am fost nu m-a ajutat foarte mult ( rivotril si asentra ), deci o sa incerc si altceva, daca doriti va tin la curent poate in felul acesta ca ajut.
Adaugă un comentariu / răspuns
109 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul