Limba crăpată si dureroasa+gâtul rosu fără durere

Am început prin nas înfundat si jena în gât, pe care le-am tratat cu Tantum verde, strepsils, neoangin, etc.Le-am tratat si dupa vreo 5 zile, a apărut arsura pe limba si cerul gurii, inflamatie la nivelul lor si limba foarte crăpată.Am fost la medic, mi-a spus că poate fi faringita si mi-a dat Zinnat si Aerius.Dupa 7 zile de antibiotic, situația este aceeasi(rosu in gât, nedureros si limba crăpată si dureroasa).Nici cea mai mica schimbare.Am făcut gargara cu bicarbonat, apa sărată, m-am dat cu Gengigel, decasept, glicerina boraxata...Aceasta situatie persista de 2 saptamani, fara nicio ameliorare.De 2 zile si fetita mea de 10 ani.se plânge de aceleasi lucruri.Are limba cu niste bubite mici rosietice, ca niste puncte, si cerul gurii+limba dureroase(îmi spune că o ustura, la ea nu pare crăpată, este neteda).Ma jenez sa ma întorc la med de fam deoarece mi-a spus sa incerc trat cu Zinnat sa vedem cum merge si apoi mai vedem, doar ca mi-a sugerat sa fac si testul Covid întai si apoi ne auzim.Pot fi simptome de Covid ?Nu doresc să fac testul, mi-e teama de internarea în spital pt 24 ore.
2 comentarii

nas infundat, rosu in gat, deranj in gat...mi se intampla si mie sa le am des din cauza infectiei provocata de alergia la praf pe care o am. cand am simptomele astea fac exudat pt nas si gat si deseori rezultatul pt ele este infectie cu stafilococ. poti incerca si tu sa faci aceste teste ca masura preventiva

Buna seara
Faceti ex micologic lingual, exudat faringian si nazal. Poate fi viral, nu neaparat covid.
O seara buna
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Faceti ex micologic lingual, exudat faringian si nazal. Poate fi viral, nu neaparat covid.
O seara buna
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Febra copil, rosu in gat
- 5fetita mea are 9 luni, este alaptata dar face des rosu in gat...
- 2rosu in gat
- 2rosu in gat cu tuse foarte puternica- zinnat+ oxacilina
- 5Stafilococ auriu fetita de 1 an si 9 luni
- 4rosu in gat care nu mai trece
- 3ce as putea face sa nu mai am amigdalele atat de sensibile?
- 30Dexametazona pt aerosol?
- 6inceput de rosu in gat
- 0Faringita cronica, fetita 2 ani
- 7Broncho Vaxom la copii
- 0raceala sugar 1luna si 3 sapt
- 1Rosu in gat
- 2Limba crapata.
- 4De cateva zile am racit cu tuse, rosu in gat si nas infundat
- 2zinat ptr rosu in gat
- 3Rosu in gat si mai e ceva! Vedeti poza de profil!
- 2Limba alba si dureroasa
- 7Piele uscata
Mai multe informații despre: rosu in gat limba crapata