Lipsa de concentrare sau concentrare prea mare?

13-05-2021
Zolly112
Nu este medic/terapeut
Zolly112
Buna ziua,

Postez aceasta intrebare pentru fratele meu, nu, nu ce-l mic ci ce-l mare :)
Are 26 de ani, incapatanat din cale afara, nu cred ca o sa apuc ziua cand el va recunoaste ca poate avea vreun defect, de orice fel.

Intrebarea este:
Care poate fi cauza/afectiunea (daca este cazul) in urmatoarea situatie:
De multe ori, spre exemplu se uita pe telefon, pe netflix, sau se gandeste la ceva. il strigi si parca nu te aude, vorbind normal, nici tare, nici incet, ton normal il intrebi ceva de 2-3 ori, si abea apoi raspunde, si raspunsul este de multe ori prin o tresarire, si o intrebare ( a? ce ? ai spus ceva? ) ca si cum nu a auzit nimic, sau parca a auzit ceva, dar nu a procesat informatia.

Nici nu stiu ce sa cred, pare de multe ori ca vrea sa ignore intentionat, dar de aproape fiecare data reactia lui cand aterizeaza inapoi pe pamant si raspunde este prea autentica sa o poata imita.
Si asta face cu toata lumea, cu sotia, cu familia, cu prieteni, cu colegi, etc. este ceva ce se poate intampla de 10-20 de ori pe zi.

Ca niste mici detalii despre el:
Se descurca destul de bine in viata, dar pana cand trebuie sa ia decizii importante ce ii pot schimba viata radical, financiar si tot, atunci parca este obsedat sa aleaga ce este mai prost.
Refuza sa incerce orice il poate ajuta si este cu adevarat important. ( vrea sa ajunga in anglia, i-am propus sa il ajut sa invete engleza, refuza total)
Eu am deschis o firma si m-am apucat de afaceri online, vreau sa il trag si pe el in aceasta directie pentru ca oricine poate face asta daca isi doreste macar putin. Si nimic, nu vrea sa invete nici cum sa plateasca o factura online.

Ca o definitie totala, as spune ca este genul de om blocat in timp ce refuza evolutia din ziua de azi.

Acum va intreb pe voi, are vre-o problema sau este doar prost ? :)))
de ajuns cu el la un specialist, nici nu intra in calcul, nu am cum sa il conving, dar vreau sa stiu pentru mine macar.
4 comentarii
0
13-05-2021, ora 21:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca ar avea o problema ar fi una psihica... V-ar placea sa stiti ca aveti un frate bolnav psihic? Nu e mai bine sa nu stiti? Lasati-l in legea lui... :)
1
13-05-2021, ora 21:06
Zolly112
Nu este medic/terapeut
Zolly112
:))))
vreau sa stiu daca are ceva, 1 la mana poate il conving pana la urma sa mearca la un specialist, 2 la mana sa ii arat dq ca nu este perfect :)))
prea se crede super perfect. si superior. este mai mare ca mine cu 3 ani, si noi am fost in competite mereu,
ma bucur ca nu are probleme grave sau ceva, de asta si imi permit sa fac putina caterinca, dar totusi vreau sa stiu daca si asta este o mica problema sau este el doar mai ciudat.
1
13-05-2021, ora 22:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti cu el la un psiholog. Dar nu cred ca vrea. E prea incapatanat...
1
14-05-2021, ora 10:32
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Un diagnostic sigur se poate pune numai în cabinet unde psihologul are toate mijloacele la îndemână. Încercați să-l convingeți să meargă la un psiholog, dar dacă-i spuneți că are o problemă, sigur nu o să meargă. Găsiți un pretext oarecare(de ex. dumneavoastră sau altcineva a mers la psiholog și și-a testat inteligența, structura de personalitate etc. și a făcut ore de dezvoltare personală care îl ajută să facă cele mai bune alegeri) prin care să-i stârniți interesul. Poate nu știe ce vrea, sau are o tulburare anxios-depresivă care-i scade puterea de concentrare și de decizie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O practică de concentrare a atenției poate reduce rătăcirea mentală
  • Modul prin care creierul își concentrează atenția asupra unui singur vorbitor, descris de cercetători
  • Modul în care medicamentul Ritalin crește concentrarea (cercetare)
  • Modul în care atenția conștientă modifică funcțiile cerebrale pentru a sprijini autoreglarea
  •