Materializarea gândurilor

09-12-2022
NNnHoney
Nu este medic/terapeut
NNnHoney
Bună ziua! Nu știu în ce categorie se încadrează acest mesaj, nu sunt sigură. Dar vreau să știu dacă există vreo explicație logică pentru ce urmează să spun.

Ieri eram la birou. Îmi desfășuram activitățile mele etc., mintea mea era acolo. Apoi mi-a apărut un gând: cum ar fi dacă mama s-ar recăsători. Este de ceva timp împreună cu un tip. De aici, mă gândeam la nuntă, la cere în căsătorie... Noi două nu am vorbit niciodată despre subiectul acesta, despre o posibilă căsătorie. Nici măcar un apropo, un detaliu, nimic. Absolut nimic. Ieri, când am venit acasă, mama mi-a arătat inelul și mi-a spus că a cerut-o în căsătorie. Mă bucur foarte mult, dar am fost șocată pentru că, înainte cu câteva ore am avut gândul acesta, apoi acasă mi-a spus vestea. Nu e prima dată când am asemenea experiențe, dar de data aceasta nu mi-a venit să cred ce aud, am fost șocată. Mi se întâmplă să mă gândesc la ceva, apoi gândul respectiv se materializează, dar sunt de obicei chestii mărunte și nu acord foarte mare importanță. Este posibil să fi observat, inconștient, comportamentul lor sau să fi auzit vreo discuție fără să-mi dau seama? Dar știu sigur că în prezența mea nu s-a vorbit despre nicio căsătorie. Ce explicație există pentru întâmplarea asta?
1 comentarii
1
18-12-2022, ora 00:07
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Eu cred ca e un risc de a incepe delirul, modul acesta de a gandi, sa aveti mare grija. Cine stie ce altceva veti vrea sa "materializati" si ce fapte veti ajunge sa faceti manata de asa "ganduri".

Poate cineva intelege mai bine ce are loc, nimeni nu "materializeaza" nimic doar pt ca ati gandit lucrul respectiv, sa va citeasca gandurile si sa puna in fapte !

Discutati cu un psihiatru !
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul