Maxilar încleştat şi ganglion lateral la maxilar
Fetiţa mea are 15 ani şi cântă mult la flaut (e la liceul de muzică). Acum 5 luni i s-au încleştat muşchii din zona maxilarului şi a gâtului, încât de-abia mai putea să mănânce. Am vizitat un doctor ortodont şi i-a recomandat flamexin pentru inflamaţie. O prietenă de familie care este profesionistă în domeniul masajului i-a deblocat muşchii şi apoi a avut un repaus de aproape 2 luni.
Acum, fetiţă se plânge de muşchi încleştaţi sub mandibulă şi în ultimele 3 săptămâni a acuzat o durere de gingii. În acelaşi timp i-a apărut un ganglion pe lateralul maxilarului aproape de încheietură.
Am fost la un alt doctor ortodont şi i-a făcut o imagistică 3D pentru a vedea dacă nu cumva cauza ar fi de la măselele de minte. În radiografie nu sunt urme a măselelor de minte.
Am fost şi la urgenţe de trei ori în perioada aceasta şi de două ori nu au ştiut unde să o trimită. În final au trimis-o la ORL. De acolo răspunsul a fost că nu e de domeniul respectiv.
Ce spedialist ne recomandati sa consultam? Care ar putea diagnosticul cel mai probabil?
Acum, fetiţă se plânge de muşchi încleştaţi sub mandibulă şi în ultimele 3 săptămâni a acuzat o durere de gingii. În acelaşi timp i-a apărut un ganglion pe lateralul maxilarului aproape de încheietură.
Am fost la un alt doctor ortodont şi i-a făcut o imagistică 3D pentru a vedea dacă nu cumva cauza ar fi de la măselele de minte. În radiografie nu sunt urme a măselelor de minte.
Am fost şi la urgenţe de trei ori în perioada aceasta şi de două ori nu au ştiut unde să o trimită. În final au trimis-o la ORL. De acolo răspunsul a fost că nu e de domeniul respectiv.
Ce spedialist ne recomandati sa consultam? Care ar putea diagnosticul cel mai probabil?
1 comentarii
Buna seara,
Mergeti la un chirurg OMF. Este posibil sa fie oboseala musculara sau trismus.
Mergeti la un chirurg OMF. Este posibil sa fie oboseala musculara sau trismus.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 40problema cu maxilarul!
- 2mi se blocheaza maxilarul in special in pozitia culcat
- 4mi se blocheaza maxilarul si nu pot deschide gura..
- 5Dorm cu dintii stransi
- 4cand musc, mestec, inghit, e ca o crampa, spasm muscular, parca m-ar taia un cutit
- 1durere maxilar
- 1articulatia temporo mandibulara
- 3Spasme si inclestari involuntare de maxilar
- 3Gura inclestata
- 1maxilar blocat
- 2Durere ureche stanga si sub
- 1Dureri de ureche + mandibula+ gat dupa o anestezie
- 2In spatele maxilarului, sub urechea stanga
- 2Maxilarul încleștat
- 3Dureri de masea de minte si maxilar blocat
- 1Incapacitate de a deschide gura doar foarte putin
- 1Dureri maxilo-faciale
- 1Cracmente maxilar partea dreaptă
- 1Durere ATM - CT întreg sau doar CT ATM bilateral?
Mai multe informații despre: inclestarea maxilarului articulatia temporo-mandibulara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: