Maxilar încleştat şi ganglion lateral la maxilar
Fetiţa mea are 15 ani şi cântă mult la flaut (e la liceul de muzică). Acum 5 luni i s-au încleştat muşchii din zona maxilarului şi a gâtului, încât de-abia mai putea să mănânce. Am vizitat un doctor ortodont şi i-a recomandat flamexin pentru inflamaţie. O prietenă de familie care este profesionistă în domeniul masajului i-a deblocat muşchii şi apoi a avut un repaus de aproape 2 luni.
Acum, fetiţă se plânge de muşchi încleştaţi sub mandibulă şi în ultimele 3 săptămâni a acuzat o durere de gingii. În acelaşi timp i-a apărut un ganglion pe lateralul maxilarului aproape de încheietură.
Am fost la un alt doctor ortodont şi i-a făcut o imagistică 3D pentru a vedea dacă nu cumva cauza ar fi de la măselele de minte. În radiografie nu sunt urme a măselelor de minte.
Am fost şi la urgenţe de trei ori în perioada aceasta şi de două ori nu au ştiut unde să o trimită. În final au trimis-o la ORL. De acolo răspunsul a fost că nu e de domeniul respectiv.
Ce spedialist ne recomandati sa consultam? Care ar putea diagnosticul cel mai probabil?
Acum, fetiţă se plânge de muşchi încleştaţi sub mandibulă şi în ultimele 3 săptămâni a acuzat o durere de gingii. În acelaşi timp i-a apărut un ganglion pe lateralul maxilarului aproape de încheietură.
Am fost la un alt doctor ortodont şi i-a făcut o imagistică 3D pentru a vedea dacă nu cumva cauza ar fi de la măselele de minte. În radiografie nu sunt urme a măselelor de minte.
Am fost şi la urgenţe de trei ori în perioada aceasta şi de două ori nu au ştiut unde să o trimită. În final au trimis-o la ORL. De acolo răspunsul a fost că nu e de domeniul respectiv.
Ce spedialist ne recomandati sa consultam? Care ar putea diagnosticul cel mai probabil?
1 comentarii
Buna seara,
Mergeti la un chirurg OMF. Este posibil sa fie oboseala musculara sau trismus.
Mergeti la un chirurg OMF. Este posibil sa fie oboseala musculara sau trismus.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 40problema cu maxilarul!
- 6imi simt maxilarul blocat si nu pot sa deschid gura
- 6puls ridicat, transpiratie rece abundenta, ameteala pana la inconstienta, dinti inclestati
- 1nu pot deschide gura mai mult de jumate
- 1maxilar inclestat
- 1durere maxilar
- 1articulatia temporo mandibulara
- 0Maxilarul inclestat - va rog mult
- 1maxilar blocat
- 1gura inclestata si molar de minte inflamat cu carie pozitionat spre mandibula
- 1Dureri de ureche + mandibula+ gat dupa o anestezie
- 1Zgomot in urechi cand mestec
- 2Maxilarul încleștat
- 3Dureri de masea de minte si maxilar blocat
- 4Maxilar blocat?
- 3Durere maxilar
- 2Blocarea maxilarului de la o incrustare dentară onlay
- 1Dureri maxilo-faciale
- 1Cracmente maxilar partea dreaptă
Mai multe informații despre: inclestarea maxilarului articulatia temporo-mandibulara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: