medicamente cu risc in sarcina

Am aflat pe 3 martie 2014 ca sunt insarcinata, dar in ultimele trei saptamani am luat mai multe medicamente. Am avut o infectie cu candida si am luat pe 13 februarie o pastila de flucovim 150 mg., si 10 zile de Isoprinosine cate 3 pe zi, pentru cresterea imunitatii, am luat si 11 ovule de cervugid. Mi s-au inflamat amigdalele si am luat 4 pastille de clindamycina de 300mg. cu nistatina.( pe 1, 2 martie). de cand am aflat ca sunt insarcinata am sistat orice tratament.. Ultima menstruatie a inceput cu 29 ianuarie. Ce riscuri sunt daca pastrez sarcina, pentru nu vreau sa renunt la ea? Va multumesc.
1 comentarii

Din cate am citit, flucovim ar putea afecta dezvoltarea osoasa, dar la doze mai mari. Studiile, care de altfel sunt putine nu au zis ca ar exista vreun efect cauzat de o doza unica de 150 mg.
Clindamicina mai se accepta in sarcina, la fel isoprinosine si nistatina. Sunt de evitat cand exista alternative de tratament, dar acum nu cred ca este cazul sa va panicati pentru asta si sa asteptati sa faceti ecografie, sa discutati cu un medic ginecolog si sa vedeti cum se prezinta bebelusul. In general, in primul trimestru de sarcina functioneaza asa zisa lege "totul sau nimic". Adica ori este afectat iremediabil copilul si sarcina se pierde, ori nu este afectat deloc si merge totul normal mai departe. Mult succes!
Clindamicina mai se accepta in sarcina, la fel isoprinosine si nistatina. Sunt de evitat cand exista alternative de tratament, dar acum nu cred ca este cazul sa va panicati pentru asta si sa asteptati sa faceti ecografie, sa discutati cu un medic ginecolog si sa vedeti cum se prezinta bebelusul. In general, in primul trimestru de sarcina functioneaza asa zisa lege "totul sau nimic". Adica ori este afectat iremediabil copilul si sarcina se pierde, ori nu este afectat deloc si merge totul normal mai departe. Mult succes!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9ampicilina 500 mg si sarcina
- 3trebuie sa intrerup sarcina?
- 6dexametazona in saptamana 30?
- 5Am inghitit o pastila si m-am inecat, am avut impresia ca a intrat pe caile respiratorii
- 6Medicament tuse pt femei inscarcinate
- 1serlift in timpul sarcinii
- 1antibiotice in timpul sarcinii
- 24medicamente inceput de sarcina
- 5cum tratez puroiul in gat daca sunt insarcinata?
- 4Zinnat 500 si sarcina
- 4am luat medicamente si apoi am aflat ca sunt insarcinata
- 1Caut inlocuitor pentru Ciloxan
- 1amoxicilina in sarcină!
- 0Va rog ajutatima
- 0Nidoflor in sarcina
- 0Zinnat 500 sarcina
- 0Spalaturi cu betadina in sarcina
- 1Sarcina si medicamente pentru candida
- 0Sarcina incipienta
Mai multe informații despre: Medicamentele si sarcina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: