mi-am dat seama ca am uitat sa iau pastila de miercuri si joi

11-11-2011
alinaiza
Nu este medic/terapeut
alinaiza
Buna seara! sunt foarte speriata, iau pastile yasmin de aproximativ 7 luni, saptamana trecuta joi, am inceput o folie noua. astazi(vineri) mi-am dat seama ca am uitat sa iau pastila de miercuri si joi, + cea de astazi. Intrebare: ce fac? le iau acum toate 3 deodata?

Va multumesc anticipat
9 comentarii
0
12-11-2011, ora 00:20
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu, in niciun caz ! Regula "pilula uitată se ia când îţi aduci aminte" se referă la una bucată pilulă, nu la trei pilule. Asadar, luati o pilula, apoi, maine, reintrati in ritmul normal de administrare şi, timp de 7 zile, consideraţi că nu sunteţi protejată.
Tot ce se poate întâmpla este să vină sângerarea de privaţie, care e întrucâtva asemănătoare unei menstruaţii şi care apare de câte ori faceţi pauza de 7 zile. Dacă se întâmplă să vină, luaţi mai departe pilulele şi ţineţi-l la curent pe doctorul dv, care vă va da instrucţiuni mai departe, în funcţie de caracteristicile eventualei sângerări.
0
12-11-2011, ora 00:32
alinaiza
Nu este medic/terapeut
alinaiza
multumesc pt raspuns! deci sa inteleg ca cele 2 pastile uitate le arunc, sau iau 23 de zile?

Multumesc inca o data
0
13-11-2011, ora 08:58
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Luaţi 21 de zile.
Păstraţi pilulele neluate, nu se ştie când veţi avea nevoie de ele. De exemplu, atunci când veţi dori să vă amânaţi sângerarea cu două zile.
0
04-10-2012, ora 14:10
elena camy
Nu este medic/terapeut
elena camy
Buna ziua! Folosesc yasmine de 2 luni, am inceput al doilea blister acum doua zile, am omis sa iau a doua pastila din al doilea blister cu mai mult de doisprezece ore, preoblema este ca nu mai imi amintesc daca am avut sau nu contact sexual cu o saptamana inainte de a omite pilula. daca totusi am avut contact sexual, cum se poate opri o sarcina, pentru ca daca nu ma insel nu este indicat sa iau pilula de a doua zi cand folosesc anticonceptionale. Va multumesc.
0
06-10-2012, ora 20:30
kitza_kytza
Nu este medic/terapeut
kitza_kytza
Buna...Am si eu o intrebare..Am baut 3 luni diane 35 si am facut pauza 2 luni si acuma vreau a beau yasmin, dar cam mii ingrija ca sa nu am ceva schimbari, ca am citit multe contar si pro..Dati-mi un sfat ce sa fac???.Cind trebuie sa le incep a le bea????Astept urgent un rsp ca mai am citeva zile...
0
09-10-2012, ora 23:45
michelle001
Nu este medic/terapeut
michelle001
Buna ziua! Am si eu o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati ajuta sa gasesc raspuns la ea : as dori ca in aceasta luna sa-mi intirzie ciclul cu vreo 8 zile (stiu ca pare absurd, dar e o chestie foarte importanta pentru mine). De obicei nu administrez contraceptive, dar ar fi ele o posibilitate sa-mi amin menstruatia? ( sunt constienta de faptul ca nu e bine si-mi asum riscurile dar e doar pentru aceasta luna, si chiar nu stiu ce sa fac) o sa ma ajute contraceptivele? Mai exista si alte metode? Va multumesc mult.
0
10-10-2012, ora 23:26
fofor
Nu este medic/terapeut
fofor
Buna seara!Am si eu o intrebare mi sa prescris o reteta cu contraceptive yasmin si nu am inteles cum se iau?Iau in prima zii a menstruatiei si continui pe toata perioada mensrtuatiei timp de 21 de zile..apoi pauza 7 zile, chear nu inteleg va rog ajutati-ma?Multumesc!
0
11-10-2012, ora 07:24
kitza_kytza
Nu este medic/terapeut
kitza_kytza
Buna.Luati drajeul in prima zi de menstruatie la o ora anumite, mai apoi continuati sa beti drajeurile in fiece zi la aceeasi ora, chiar daca aveti menstruatie.Urmati fiecare drajeu timp de 21 de zile, iar dupa ce o sa le terminati o sa va apara niste scurgeri.faceti pauza ceea de 7 zile mai apoi in a 8 zi incepeti un al bliester
0
19-10-2012, ora 14:28
fofor
Nu este medic/terapeut
fofor
Multumesc frumos!

O zii frumoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul