nelamurire tulburare psihica

14-09-2009
kitty24
Nu este medic/terapeut
kitty24
Buna ziua!
Am o mare nelamurire pe care sper, macar partial sa o pot elucida aici. Este vorba despre mama mea, care de foarte mult timp se comporta ciudat si din ce in ce mai rau. Ea este de parere ca cei din jurul ei ii vor raul, ca ceilalti o trec in locul altor persoane (ca ii atribuie personalitatea altei persoane cunoscute, care de obicei sufera de vreo boala) pentru a-i merge ei rau, toata lumea vrea ca ea sa fie nefericita, singura, sa nu aibe bani, toata lumea aduce raul asupra ei. In momentul in care incepe sa vorbeasca despre asa ceva, de uita intr-un punct fix, pe perete si turuie in continuu, fara oprire, desi ea crede si sustine ca vorbeste cu mine, ca imi explica (tin sa mentionez ca incearca sa imi explice cam de vreo 10 ani chiar mai mult acelasi lucru, aceleasi aspecte). Eu momentan stau in alt oras si chiar si cand vorbesc la telefon se ajunge la aceeasi discutie, cum ca e bolnava, ca era sa moara si toata lumea are ceva impotriva ei. Chiar daca cunoaste o persoana recent in catva timp ii atribuie si acelei persoane un rol negativ in viata ei, cum ca de la aceea persoana ii vine ei raul si de aceea nu poate sa aibe ea o viata normala (iar asta se intampla cu persoanele pe care le cunoaste prin intermediul meu, caci daca e o persoana de sex masculin cu care are ea o relatie, e perfect acela si toata lumea, in imaginatia ei, vrea sa o desparta de acel barbat, chiar daca e divortata).
Sper sa ma puteti lamuri despre ce fel de tulburare psihica este vorba. Va multumesc!
7 comentarii
0
14-09-2009, ora 23:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Da, mama dumneavoastră are din păcate câteva simptome specifice sindromului schizofreniei-paranoide...vă rog să faceţi în aşa fel să mergeţi cu dânsa la un control psihiatric pt. confirmare şi tratament adecvat stării actuale de sănătate! Nu este normal să trăiască in astfel de "condiţii" psiho-afective, pt. ca în timp se pot agrava şi se poate ajunge până la faza în care să nu vă mai puteţi înţelege cu dânsa absolut deloc...Consultaţi un psihiatru şi totul va fi bine!
Vă rog să-mi scrieţi şi mie numele de botez al mamei dvs., dacă doriţi, evident! Mulţumesc anticipat şi vă doresc multă sănătate atît dvs. cât şi mamei dvs. familiei dvs.


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
15-09-2009, ora 07:16
kitty24
Nu este medic/terapeut
kitty24
Elena este numele ei
0
15-09-2009, ora 11:06
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Este o tulburare psihica care se poate repara cel putin in mare masura cu un anumit remediu homeopat.
Numele ei nu este important mai ales ca nu este vindecabila de medicina. "Schizofrenia" poate avea multe aspecte diferite care au insa cauze diferite si comportamente diferite, nu poti baga pe toti pacientii in aceeasi oala.

Descrierea comportamentului este important si spune mai multe decat un nume stiintific.
Psihiatrul iti va da niste medicamente puternice care ii vor face pe parcurs si mai rau, dar poate in alte privinte. Daca te duci la un medic homeopat cu experienta si ii povestesti aceste simptome iti va putea da remediul corespunzator. Eu cunosc remediul.
0
15-09-2009, ora 11:32
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
In ce oras locuieste mama ta ?
Ii este frica de intuneric ? De apa ? De oglinda ? Frica de caini ?
Suporta soarele sau lumina ?
Are convulsii sau spasme, tresariri (maini, picioare, etc) ?
A avut vreo sperietura mare inainte de aparea boala ?
Maini nelisistite, gesturi continue ?
Face grimase ?
La viata ei a fost geloasa si suspicioasa ?
Vorbeste si nerusinari ?
0
15-09-2009, ora 17:03
kitty24
Nu este medic/terapeut
kitty24
Nu ii este frica de intuneric, de nimic din ceea ce ati intrebat, suporta atat soarele cat si lumina nu are spasme, a avut mai multe perioade de stres si socuri emotionale, ca si gesturi, aseaza mereu ceva ce e in fata ei, ceva de genul asta, este suspicioasa acum, in viata ei nu cred ca a fost foarte suspicioasa.
0
15-09-2009, ora 17:24
kitty24
Nu este medic/terapeut
kitty24
La prima vedere este o persoana cat se poate de normala, nu crezi ca ar avea ceva, dar daca stai mai mult timp cu ea in casa sau daca o cunosti de mai mult timp, o cunosti cu adevarat si constati ca are o problema. Are serviciu, merge fara absente, iar acolo se comporta cat se poate de normal, nimeni nu a observat nimic.
0
16-09-2009, ora 18:44
kitty24
Nu este medic/terapeut
kitty24
Ai spus ca stii remediul scarface. Care ar fi acela?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul