nu am putere deloc, nici sa stau pe scaun

29-09-2011
carmenmaria
Nu este medic/terapeut
carmenmaria
buna ziua, sunt carmen si am si eu o problema...tatal meu nu mai are putere deloc de cateva zile, nu il mai tin picoarele, nu are putere sa stea nici pe scaun doar culcat in pat, nici nu prea poate sa doarma, la inceput il durea si stomacul si uneori are ameteli...a fost la spital iar doctorii i-au spus k nu are nimic, la analize i-a gasit doar colesterolul crescut, i-a facut o perfuzie cu ampicilina, i-a facut o reteta si l-a trimis acasa, au spus k nu are nimic..iar tata se simte din ce in ce mai rau. va rog ajutati-ma nu stiu ce sa fac...va multumesc
8 comentarii
0
29-09-2011, ora 12:35
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
ce alte simptome mai are? ce investigatii i s-au facut in spital?pentru ce i s-a facut perfuzie cu antibiotic? cu ce afectiuni se cunoaste? este deprimat? dati mai multe detalii.
0
29-09-2011, ora 12:36
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
ce medicamente contine reteta si care e diagnosticul medicilor? pe reteta trebuie sa existe si un diagnostic.
0
29-09-2011, ora 13:10
carmenmaria
Nu este medic/terapeut
carmenmaria
ia pastile mereu pentru diabet zaharat si mai are reumatism. la spital cand a facut analize la sange i-a iesit colesterolul mare 254, tricliceride mari, si avea tensiunea 18 pentru ca sa panicat atunci pe loc k nu mai are putere si doctorii vroia sa -l trimita acasa fara sa i faca nimic, si atunci ia facut perfuzie cu ampicilina.iar pe reteta are dor niste pastile pentru tensiune.
0
29-09-2011, ora 13:13
carmenmaria
Nu este medic/terapeut
carmenmaria
deprimat nu are de ce sa fie, numai ca sta la tara si se gandeste ce sa faca mai repede (treaba).el este un om care ziua nu poate sa stea mai mult de o jumatate de ora in casa, iese in curte si mai face cate ceva treaba.are multa energie.cu toate ca are 60 d ani.si de sambata nu mai are putere de loc...
0
29-09-2011, ora 14:04
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
oboseala asta poate fi data de un diabet prost controlat, de variatii glicemice, deoarece zaharul (glucoza) ramane in sange in loc sa patrunda in celulele organismului pentru o servi ca sursa de energie. Tatal dvs ar trebui vazut de un medic diabetolog.
De asemenea, din cate ati spus tatalui i s-a descoperit si hipertensiunea arteriala. Afectiunile cardiace - cum ar fi boala arterelor coronariene, infarctul miocardic sau insuficienta cardiaca, care limiteaza aprovizionarea cu oxigen a muschiului cardiac sau altor organe, pot sa dea o stare de oboseala. anemia sau un cancer pot sa de asemenea o stare de oboseala si de slabiciune,
Ar trebui investigat amanuntit pt ca nu este normala o stare de oboseala atat de accentuata, care te tintuieste la pat. Momentan incercati sa ii dati tatalui suplimente de vitamine si minerale, gen supradyn timp de 10 zile. Daca aceasta stare de oboseala nu se remite in 2 saptamani, timp in care ar fi indicat sa ia vitaminele si mineralele indicate si sa aiba o alimentatie cat mai sanatoasa si o odihna corespunzatoare, ar trebui sa mergeti iar la medic.
0
29-09-2011, ora 14:22
carmenmaria
Nu este medic/terapeut
carmenmaria
multumesc pentru raspus.dar tata are diabetul acesta de 7 8 ani, si se fereste sa manance dulce...foarte rar mananca dulce nici suc nu bea nici fructe care contin zahar..de obicei mananca grepfruit..iar la inima nu are nimic deoarece a facut un control amanuntit si i sa spus k nu are nimic la inima...o sa incerc sa fac ce ati spus dumneavoastra.multumesc frumos pentru raspuns.o zi buna
0
29-09-2011, ora 14:34
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
Drajeurile contin circa 300 mg zahar cristalizat (zaharoza) iar comprimatele efervescente, 1 g. Daca doza zilnica de Supradyn este respectata, aceste cantitati de zahar sunt neglijabile, chiar si la diabetici (1 g de zahar cristalizat corespunde la 0, 1 ratie de paine). Daca este necesar, se pot utiliza capsulele, care nu contin zahar.
0
02-11-2011, ora 18:27
tema
Nu este medic/terapeut
tema
carmenmaria, daca are reumatism si doctorii i-au facut ampicilina, inseamna ca au suspectat o infectie.
Dupa manifestari, eu tind sa cred ca are o infectie la sinusuri - posibil cu streptococ, de i-a crescut si tensiunea asa mult.
Ampicilina nu i-a facut nimic...mai ales ca nu s-a efectuat o analiza cu antibiograma sau poate nu ai dat toate datele.
Tatal tau are nasul infundat sau ii lacrimeaza ochii? Atunci ar trebui sa faca un - exudat nazal cu antibiograma sa se vada la ce antibiotic este sensibila bacteria - daca se gaseste.
O sinuzita mai veche ii poate afecta si plamanii si inima.
Nu prea este bine ca mananca grepfruit, deoarece acesta contine enzime care influenteaza metabolizarea medicamentelor, putand chiar inhiba efectul unor medicamente si totodata sa creasca efectele adverse.
Poti citi cateva exemple aici:
http://www.pharma-business.ro/farmacologie/interactiunile-medicamentelor-cu-alimentele.html
Cand ia antibiotice, sa nu manance deloc grepfruit si nici lactate. Ar putea manca mandarine, portocale, banane, mere.
Doar iaurt sau kefir poate manca, pentru refacerea florei intestinale, dar la distanta de 2 ore inainte sau 2 ore dupa ce a luat antibioticul, ca sa nu ii scada efectul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Încetinirea ritmului la vârstnici - un indiciu de demență
  •