Nu mai suport | Forumul Medical ROmedic

Nu mai suport

01-08-2016
crstianamedeea23
Nu este medic/terapeut
crstianamedeea23
Buna,

Va scriu din disperare pt ca nu mai stiu ce sa fac. De doi ani ma confrunt cu cele mai oribile stari. In urma cu doi ani, am fost trezită de o intepatura puternică in partea dreapta. De atunci mi-a inceput calvarul. Am fost la fel si fel de medici, toate analizele mi-au iesit bune, mai putin la stomac unde aveam o gastrita de toata frumusetea. Am trecut si de asta dar ajunsese sa ma obsedeze sanatatea. Imi tot imaginam ca am o boala grava, imi analizam( si inca o fac) toate reactiile organismului. Acum insa, de trei saptamani starile mele s-au accentuat. Nu am pofta de mancare, nu pot dormi, am in permanenta senzatia ca.nu pot respira( aerulpe care il inspir.nu e suficient), o groaza constanta si un tremur continuu. Ma simt intr-o continua alerta. In permanenta am senzatia ca am ceva: ba ametesc, ba ma doare capul, ba stomacul... de fiecare data gasesc cate ceva. Datorita acestor stari nu mai am chef sa ies din casa, ma.plang mereu si nu ma mai pot bucura de.nimic. am luat medicamente care nu mi-au facut bine, le-am lasat acum un an; am facut psihoterapie un an, nu m-a ajutat. Am incercat sa citesc, sa ascult muzica, sa cand, sa.vorbesc cu.mine... nu mai am rabdare. Tremurul asta constant din corpul meu nu ma lasa. Ma simt ca un soricel speriat, ascuns intr-un colt.
Ce sa.mai fac? Nimic din ce am incercat pana acum nu a dat roade.
11 comentarii
0
01-08-2016, ora 13:18
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna ziua, din moment ce starile s-au agravat, indicat ar fi sa mergeti la un medic psihiatru pt a va evalua si pt a va da tratamentul adecvat. Simptomele nu vor disparea de la sine, decat in urma unui tratament corespunzator. In paralel puteti face psihoterapie pt identificarea cauzelor psihologice, pt cresterea stimei de sine, pt a invata cum sa faceti fata unor factori de stres care va pot creste nivelul anxietatii.
Sanatate multa!
Psihoterapeut Roxana Berdei
0
01-08-2016, ora 13:24
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna Medeea, inteleg ca ai cam epuizat specialitatile medicale la care ai facut investigatii, ai mers 1 an la psihoterapeut, ai "testat" si niste pastile, dar spui ca "nimic nu te-a ajutat si ca nu mai ai rabdare". Am sintetizat ce ai scris, sa vezi pe scurt, ce nemultumiri prezinti.
Probabil sti deja ca tot ceea ce simti reprezinta simptome ale anxietatii. Nu stiu cat ai inteles legatura dintre psihic si fizic, pt ca in asta se blocheaza cel mai frecvent persoanele cu tulburari anxioase si nu doar ele.
Scriind aici, ai observat probabil, ca tot ceea ce simti, simte multa lume, iar tulburarile anxioase, ocupa locul 1 in lume, deci nu e vorba de nimic neobisnuit. E deranjant sa ai acele trairi, dar multi au trecut prin ele si au si scapat de ele.
Spui ca ai mers un an la psiholog si ca nu te-a ajutat: depinde ce asteptari ai avut, ce ai facut tu in sensul schimbarii gandurilor, pt ca acolo poate fi cheia scaderii simptomatologiei si rezolvarea problemei in profunzime. Nu stiu ce fel de psihoterapie ai urmat, dar cele cognitiv-comportamentale si-au demonstrat din plin eficienta, in milioane de cazuri. Vorbim de psihoterapii de scurta durata, insa asta nu inseamna sa mergi cateva sedinte si gata, se rezolva tot ce "ai stricat" in ani de zile. Am avut pacienti cu anxietate care au schimbat foarte multe in aprox 10 sedinte cat contractam de obicei, dar am avut si pacienti care nici dupa 1 an si jumatate nu au schimbat prea multe, pt ca erau prea putin motivati sa renunte la "carjele" pe care si le-au construit in timp (ajutorul rudelor, prietenilor, retragerea din social, etc), in speranta ca evitand expunerea la frica, vor scapa de problema. Din pacate (sau din fericire), evitarea nu e o solutie.
Cand iti propui niste obiective, cum ar fi sa faci tot ce tine de tine pt a scapa de simptome si a intelege de ce ai ajuns in acest punct, nu ai cum sa nu le indeplinesti. Dar e important sa sti ce vrei, ca sa si ajungi acolo unde vrei. Pt asta, mai poti cere sprijinul unui psihoterapeut.
Avand in vedere si faptul ca nu ai continuat cu medicamentele psihiatrice, desi te-ar fi ajutat combinatia psihiatrie-psihoterapie, era firesc sa ramana nelucrate si neintelese cauzele simptomelor din prezent, deci nu iti pot recomanda decat sa continui cu psihoterapia macar (uneori se poate si fara pastile, dar e nevoie de suficienta motivatie si implicare din partea pacientului in special).
0
01-08-2016, ora 13:27
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Incepusem comentariul cand nu era nicio recomandare scrisa, deci repet ce a spus si colega mea - asadar, ai deja doua opinii, care te duc in aceeasi directie: psihoterapie+ psihiatrie.
0
02-08-2016, ora 11:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca te-ai plictisit, mergi totusi la psihiatru sa iti dea un tratament sa te puna pe picioare. De ce amani ?
0
04-08-2016, ora 16:15
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Probabil e o tulburare de anxietate de tip ipohondrie.
1
04-08-2016, ora 19:41
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Medeea, spui ca ai luat medicamente care nu ti-au facut bine …iar mai apoi, dupa ce le-ai lasat, psihoterapia nu a functionat. In cazurile mai severe de anxietate, psihoterapia trebuie combinata cu medicatia anxiolitica/antidepresiva, prescrisa de medic. Pentru a ajunge sa restructureze cu adevarat starea cognitiv-emotionala ce constituie baza problemelor tale psihoterapia are nevoie de sprijinul medicatiei …si invers, medicatia are nevoie de sprijinul psihoterapiei pentru rezultate consistente pe termen lung

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
05-08-2016, ora 10:09
crstianamedeea23
Nu este medic/terapeut
crstianamedeea23
Va multumesc pentru raspunsuri. Nu mi-am imaginat niciodata cat de puternice sunt aceste stari si cat de mult iti pot schimba viata.
Sper sa reusesc intr-un final sa ma ridic.
0
05-08-2016, ora 17:02
Oricine Bipolar
Nu este medic/terapeut
Oricine Bipolar
salut! exista o legatura puternica intre fizic si psihic - probabil ca ti se intampla si tie.
este o carte pe piata pe tema asta - daca crezi ca te ajutasa faci legatura - aparuta recent la editura trei, dar nu-mi aduc aminte exct titlul
oricum: nu esti singura - te asigur. ai nevoie de afectiune. incearca sa-ti acorzi tu afectiune. de cele mai multe ori cautam in afara ceea ce noi avem deja dar nu stim sa accesam.
0
05-08-2016, ora 17:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faceti recomandari pentru carti pe pagina:

http://www.romedic.ro/forum/carti-recomandate-de-voi-despre-depresie-neliniste-anxietate-48356

Recomandarea trebuie sa contina numele si autorul cartii.
0
05-08-2016, ora 17:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ crstianamedeea23

Tu vrei sa te vindeci de o boala fara sa faci tratament (psihiatru, psiholog) ?

Stii ca depresia, anxietatea sunt niste boli ale unor hormoni ?

Li se zice nevroze sau afectiuni psihice ca sa nu intervina stigmatizarea daca le zicem boli psihice.
Tu la varsta ta te-ai documentat despre aceste boli ? Stii cum se trateaza ? Stii la ce nivel a ajuns medicina privind tratarea lor ? Stii daca exista terapii alternative care le trateaza ?

Netratandu-se unii au ajuns la nivelul sa afle toate aceste informatii dupa 20-30 de ani de suferinta si in tot acest rastimp sa stea mai mult inchisi in casa.

Esti o fata tanara, inteligenta. Trebuie sa te informezi si sa te instruiesti despre problemele cu care te confrunti. Nu sa astepti sa treaca de la sine.
0
14-08-2016, ora 12:08
cristianolteanu
Nu este medic/terapeut
cristianolteanu
Medeea, trebuie să te ajuți singură! Uite, pentru început, îți propun să revezi mesajul pe care l-ai postat. Verifică ce greșeli de ortografie s-au strecurat în frazele tale. Nu sunt foarte multe, dar tocmai acest lucru face ca jocul să fie mai interesant. Răspunde-mi, dacă dorești și spune-mi ce-ai descoperit acolo. Apoi vom continua dialogul nostru. Multă sănătate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul