Obturatie de canal infectat la masea fara nerv

10-07-2015
M.Ellya
Nu este medic/terapeut
M.Ellya
Buna ziua,

Acum cativa ani am avut o interventie la o masea care a rezultat cu scoaterea nervului, lucrarea nu s-a finalizat cu o plomba ci doar cu tratament local si cu pansament provizoriu, in urma cu cateva luni am ramas fara acesta, dar avand nervul scos nu am simtit nici o durere, iar de doua saptamani sa instalat o inflamatie din cauza unei infectii(moment in care am apelat la medicul specialist endodont)care mi-a facut o radiografie.Concluzia:infectie pe canale, Varianta propusa: obturatie de canale, procedura facuta ieri, Rezultatul:obturatia nu s-a efectuat 100% pe unul dintre canale, din cauza unui blocaj la capatul radacinii(radacina nu e dreapta)rezultat datorita timpul indelungat in care acesta a fost deschis.
S-a facut tratament pe canale si acum am un pansament provizoriu pana la urmatoarea programare, cand se va incerca din nou deblocarea canalului.
Este normal sa imi aplice pansament provizoriu daca un canal nu a fost obturat 100%? Nu am dureri insuportabile ci mai degraba un disconfort, durere la atingere si o inflamatie in zona afectata destul de pronuntata.
Multumesc anticipat.
3 comentarii
0
11-07-2015, ora 07:59
M.Ellya
Nu este medic/terapeut
M.Ellya
Buna,

Am revenit cu o completare a mesajului de mai sus...de aseara au inceput durerile insuportabile care au adus odata cu ele si o inflamatie "de toata frumusetea", inclusiv obraz. Este normal sa reactineze asa tratamentul aplicat sau e semn de complicatie?

Multumesc.
0
11-07-2015, ora 09:58
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Da, poate sa apara o astfel de reactie in urma tratamentului, avand in vedere ca aveti o infectie la varful radacinii. Acum ar trebui inlaturat medicamentul, facut un drenaj si lasat dintele deschis pana se remite acest puseu acut, ajutat si de administrare de antiinflamatorii si eventual antibiotic. Dupa ce trece acest puseu acut se reia tratamentul de canal. Va doresc sanatate multa!
0
12-07-2015, ora 09:29
M.Ellya
Nu este medic/terapeut
M.Ellya
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns, azi mi s-a umflat obrazul aproape pana la ochi, pana ieri am luat ketonal pentru durere doar cana era cazul(1 sau 2 pe zi), programarea urmatoare la stomatolog e pe 21.07.2015, ar trebuii sa i-au antibiotic(augumentin 825gr -1 la 12 ore, 5 zile) pana ajung la medic sau ar trebuii reprogramata intalnire cu medicul stomatolog mult mai devreme?
Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: