oligofrenia

31-08-2007
Carmina Avram
Nu este medic/terapeut
Carmina Avram
se poate transmite oligofrenia de la mamă la copil? mama are gradul I de boală, fetiţa pare în regulă la doi ani.Pot apărea probleme mai târziu?
1 comentarii
0
04-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
In general, este dificil de delimitat influenta factorilor ereditari, de cei de mediu. Prin ereditate nu se transmite deficienta ca atare, ci anumite particularitati anatomo-fiziologice care influenteaza cresterea si dezvoltarea copilului.
Exista factori genetici specifici care determina sindroame ce actioneaza direct asupra dezvoltarii psihice si factori genetici nespecifici, precum deficientele metabolice sau endocrine, ce pot determina aparitia retardului mental.
Adesea, diagnosticul de retardare mintala nu se pune in primul an de viata. Evolutia copilului trebuie sa fie atent supravegheata, precum si factorii de mediu ce actioneaza asupra lui.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: