pareza de nerv ocumlator comun stang
Buna ziua, am fost la 3 oftalmologi pana acum si din pacate tot dublu vad.
primul meu diagnostic a fost hipermetropie mica
al doilea strabism paralitic cu bilet de trimitere catre neurologie, de la neurologie mi sa dat bilet de trimitere catre rmn si laborator cu diagnosticul pareza de nerv 3 pareza de nerv ocumlator comun stang si ataxie
vad dublu si cel mai tare se resimte la scris si citit.vederea dubla se agraveaza pe zi ce trece, nu mi sau prescris ochelari deoarece mi sa spus ca pana nu vad doua masini in loc de una cum are dansa ea pacienti nu are rost sa mi se prescrie ochelari cu prisma:(, dar pentru mine e un adevarat calvar sa citesc ceva.depun un efort permanent sa vad bine.si obiectele le vad dublu dar nu foarte tare doar putin.
inca nu am fost la rmn doar laborator, rezultatele de laborator care mi au fost incercuite le postez aici, cu speranta ca cineva ma va lamuri ce inseamna, va rog raspuns:
proteina c reactiva rezultat 1.364 rezultat, interval de referinta:0.5
metoda microfotometrica capilara 26 rezultat, interval de referinta 20.
hormon de stimulare tiroidiana 4.61 rezultat, interval de referinta:0.27-4.2
va rog ce ma sfatuiti?sa merg la alt oftalmolog si sa il rog sa imi prescrie ochelari cu prisma?
am momentan o pereche de ochelari pt hipermetropie dar care nu ma ajuta deloc, deoarece doctoritza a crezut prima data ca am doar hipermetropie diagnosticul de strabism paralitic mi sa dat doar la a 3 consulatatie.
de o saptamana ma doare foarte tare si ochiul drept.stangul deloc.rog raspuns.o zi frumoasa tuturor!
primul meu diagnostic a fost hipermetropie mica
al doilea strabism paralitic cu bilet de trimitere catre neurologie, de la neurologie mi sa dat bilet de trimitere catre rmn si laborator cu diagnosticul pareza de nerv 3 pareza de nerv ocumlator comun stang si ataxie
vad dublu si cel mai tare se resimte la scris si citit.vederea dubla se agraveaza pe zi ce trece, nu mi sau prescris ochelari deoarece mi sa spus ca pana nu vad doua masini in loc de una cum are dansa ea pacienti nu are rost sa mi se prescrie ochelari cu prisma:(, dar pentru mine e un adevarat calvar sa citesc ceva.depun un efort permanent sa vad bine.si obiectele le vad dublu dar nu foarte tare doar putin.
inca nu am fost la rmn doar laborator, rezultatele de laborator care mi au fost incercuite le postez aici, cu speranta ca cineva ma va lamuri ce inseamna, va rog raspuns:
proteina c reactiva rezultat 1.364 rezultat, interval de referinta:0.5
metoda microfotometrica capilara 26 rezultat, interval de referinta 20.
hormon de stimulare tiroidiana 4.61 rezultat, interval de referinta:0.27-4.2
va rog ce ma sfatuiti?sa merg la alt oftalmolog si sa il rog sa imi prescrie ochelari cu prisma?
am momentan o pereche de ochelari pt hipermetropie dar care nu ma ajuta deloc, deoarece doctoritza a crezut prima data ca am doar hipermetropie diagnosticul de strabism paralitic mi sa dat doar la a 3 consulatatie.
de o saptamana ma doare foarte tare si ochiul drept.stangul deloc.rog raspuns.o zi frumoasa tuturor!
2 comentarii
am fost si la cardiolog si mi sa spus ca am cardiopatie hta.tensiunea mea obisnuita este 160/90.am 28 de ani.aceasta tensiunea nu scade niciodata, mi sa prescris nebilet medicament si din analizele de laborator mi sa spus ca doar tsh este mare proteinca c reactiva nu e un motiv de ingrijorare dupa anamneza.de la neurologie am fost trimisa la consult cardiologic. analize de laborator si rmn cerebral cu substanta de contrast.maine urmeaza sa fac rmn-ul.din ce am citit pe net si tensiunea ma "ajuta "sa nu vad bine.dar nu cred ca tensiunea imi da vedere dubla.poate sa ma lamureasca cineva daca ochelarii cu prisma care inca nu mi-au fost prescrisi de oftalmolog m-ar ajuta sa vad mai bine va rog?in sensul sa nu vad scrisul distorsionat si sa nu depun un efort permanent sa vad decent.am vazut pe net cazuri cu un diagnostic de la neurologie ca si al meu si anume pareza de nerv ocumlator comun 3 care aveau un ochi inchis.la mine amandoi ochii imi sunt deschisi.si se zbat foarte des.durerea la ochiul drept a disparut. fara tratament dar de cateva zile am pierderi de memorie mari care parca sa agraveaza foarte tare pe zi ce trece si ochii fug si stangul si dreptul.rog raspuns.
acestea imi sunt rezultatele poate sa imi spuna cineva ce inseamna va rog?inseamna faptul ca nu am nimic? totusi vederea dubla e groaznica, sa nu aiba nici o cauza?
REZULTAT:
IRM CEREBRAL NATIV SI CONTRAST I.V.:
Nu se constata modificari opto-chiasmatice sau in sinusul cavernos, bilateral.
Nu se constata leziuni focale cerebrale inclusiv la nivelul fosei posterioare si a trunchiului cerebral.
Secventele FLAIR nu releva aspecte demielinizante sau edematoase.
Secventele de difuzie DWI nu pun in evidenta o patologie de tip restrictiv ( ischemic acut).
Secventele SWI nu evidentiaza acumulari hemoragice de alura cronica.
Secventele T2 TRUFI nu pun in evidenta anomalii la nivelul emergentelor nervoase, respectiv fara anomalii evidente vizibile IRM la nivelul nervilor oculomotori bilateral.
Fara priza patologica de contrast intracerebral.
Sinusurile venoase intrecerebrale sunt permeabile.
Ductele auditive interne si canalele semicirculare sunt simetrice, cu aspect pastrat, fara modificari de semnal.
Nu se constata deplasarea structurilor sagitale.
Sistem ventricular simetric, pe linia mediana, fara modificari ale celorlalte spatii LCR.
Fara modificari la nivelul cavitatilor sinusale paranazale.
Concluzii: Fara anomalii cerebrale vizibile IRM in prezent. In functie de evolutia clinica a pacientei recomandam recontrol IRM cerebral cu substanta de contrast.
REZULTAT:
IRM CEREBRAL NATIV SI CONTRAST I.V.:
Nu se constata modificari opto-chiasmatice sau in sinusul cavernos, bilateral.
Nu se constata leziuni focale cerebrale inclusiv la nivelul fosei posterioare si a trunchiului cerebral.
Secventele FLAIR nu releva aspecte demielinizante sau edematoase.
Secventele de difuzie DWI nu pun in evidenta o patologie de tip restrictiv ( ischemic acut).
Secventele SWI nu evidentiaza acumulari hemoragice de alura cronica.
Secventele T2 TRUFI nu pun in evidenta anomalii la nivelul emergentelor nervoase, respectiv fara anomalii evidente vizibile IRM la nivelul nervilor oculomotori bilateral.
Fara priza patologica de contrast intracerebral.
Sinusurile venoase intrecerebrale sunt permeabile.
Ductele auditive interne si canalele semicirculare sunt simetrice, cu aspect pastrat, fara modificari de semnal.
Nu se constata deplasarea structurilor sagitale.
Sistem ventricular simetric, pe linia mediana, fara modificari ale celorlalte spatii LCR.
Fara modificari la nivelul cavitatilor sinusale paranazale.
Concluzii: Fara anomalii cerebrale vizibile IRM in prezent. In functie de evolutia clinica a pacientei recomandam recontrol IRM cerebral cu substanta de contrast.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Durere articulatie picior stang
- 2Epilepsie focala
- 1AVC hemoragic 60 % suprafata creierului
- 1Mâna stingă amortita tot timpul
- 2Probleme de memorie si de concentrare atentie scazuta
- 1Probleme de atentie si concentrare
- 2Ajutor! Pot lua Rabie?
- 2Nevralgie de trigemen.
- 5Interpretare RMN craniu nativ
- 2Tulburare memorie, concentrare, pulsații, "musculițe" în ochi, dureri cap, apăsare pe ochi