pentru dl. dr. RaulDuke

12-11-2012
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Multumrsc mult pentru raspuns. Doamna doctor mi-a recomandat acupan pentru durere si mi-a zis ca nu are ce sa fie rau si ca ct o sa fac abia anul viitor
58 comentarii 12 Înainte ›
0
12-11-2012, ora 21:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu inteleg de ce faci DE FIECARE DATA cate un alt subiect; poti sa continui discutia in cadrul aceluiasi subiect pe care l-ai deschis deja, trebuie doar sa faci click pe el si se afiseaza toata discutia.

dupa parerea mea trebuie sa vezi cum evolueaza simptomele; daca durerile se inrautatesc, in nici un caz nu poti astepta si trebuie sa revii fie la acelasi medic fie la altul, pana se rezolva problema.
0
12-11-2012, ora 21:46
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Multumesc din suflet pt. raspuns. Imi cer scuze, sunt noua pe forum, abia azi mi-am facut cont. Totusi nu inteleg de ce timp de un an nu m-a durut deloc, iar acum, de o luna ma doare zi de zi, , , uneori ma sacaie, nu e chiar o durere. D-na doctor zice ca sunt normale durerile in zona bazinului, mai exact oasele iliace, pt ca zona aceea a fost cea mai afectata.Dar chiar zi de zi? E posibil sa fie de la tratamentul cu paclitaxel terminat in august?Va rog mult sa-mi raspundeti si va multumesc din suflet anticipat,
0
13-11-2012, ora 00:00
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
este absolut improbabil.
0
13-11-2012, ora 12:54
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Multumesc mult pentru raspuns domnule doctor. Sunteti un om deosebit si, cu toate ca va urmaresc de mult timp raspunsurile pe care le dati pe forum nu m-am gandit ca pot sa vorbesc si eu cu dumneavoastra si ca pot primi un raspuns la problemele mele.
Domnule doctor, se poate intampla ca metastazele sa recidiveze in conditiile in care sunt sub tratament cu avastin, bondronat, tamoxifen si zoladex si in conditiile in care acum o luna si ceva se inregistrase o imbunatatire semnificativa a starii mele, lucru observat si pe cele doua radiografii, respectiv CT si scintigrafie? Daca din nefericire raspunsul este da. ar mai exista si alte solutii pentru tratament, sau asta a fost tot ce se putea face? Un fel de.m-am facut bine si-am murit... (am glumit desigur, sper sa nu va suparati, umorul mi-a mai ramas inca, chiar daca e negru.)
Si inca ceva, domnule doctor: nu ca incerc sa va sugerez raspunsul, , dar este posibil ca zona bazinului, fiind intr-adevar cea mai afectata, sa fie mai sensibila acum de la sctahimbarea vremii, a anotimpului, sa fie niste dureri reumatice sau o raceala la mijloc (mentionez ca in urma tratamentului cu zoladex, am bufeuri de cel putin 20 de ori pe zi, deci sunt mai mult transpirata)? Sau in cazul metastazelor osoase, se intampla sa existe perioade in care acele leziuni sa doara, sau sa sacaie, perioade care sa fie trecatoare, asa cum mi s-a mai spus? Daca trece cu ketonal, este ceva foarte grav? Ultima cred ca este o intrebare cam stupida, dar o pun din disperare, pentru a mai gasi o speranta si pentru a verifica niste informatii.
Va multumesc din suflet atat pentru toate raspunsurile care mi le-ati dat, cat si anticipat, pentru cele viitoare.
Astept raspunsul dumneavoastra.
0
13-11-2012, ora 13:27
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
desigur ca variantele de tratament care mai raman tin in foarte mare masura de ce ai facut deja pana acum, dar si de niste investigatii despre care nu ne-ai spus nimic (cum ar fi buletinul imunohistochimic) si alte elemente din istoric.

in mod normal metastazele NU au voie sa produca dureri; acest lucru presupune ca boala si-a reluat evolutia si ca tratamentul trebuie schimbat; la ce tratament urmezi momentan (si nu pot spune ca inteleg foarte bine combinatia... pe de-a intregul), tind sa cred ca mai exista variante de tratament care, in caz de progresie, ti se pot propune. stii foarte bine ca nu te vei vindeca (nu cu ce exista astazi in medicina umana), dar asta nu inseamna ca boala nu poate fi tinuta sub control sau ca simptomele nu pot fi minimizate. dar mai intai trebuie vazut ce anume se intampla: ai o alta boala (ai avut reumatism?) esti prea tanara pentru artroza, dar nici asta nu e imposibil; este cumva o reactie la bondronat ? cancerul a reinceput sa progreseze? etc. trebuie distins intre toate acestea si reactionat in consecinta. din pacate desigur ca "metastazele" sau mai bine zis cancerul tau, poate sa inceapa sa creasca iarasi, iar acest lucru trebuie surprins imediat ce se intampla, daca se intampla.
0
13-11-2012, ora 19:20
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Multumesc pentru raspuns domnule doctor.
Mai jos o sa va dau mai multe informatii:
Buletin anatomo patologic
DIAGNOSTIC HISTOPATOLOGIC
5 fragmente tisulare de 0, 8/0, 2 cm fiecare cu aspect de carcinom mamar ductal invaziv, infiltrant in tesutul adipos peritumoral, grad histologic 1, scor histologic 5, formare de tubi 3 pct, pleomorfism celular 1 pct, mitoze 1 pct, invazir perineurala si limfovasculara lipsa.
ICD-O 8500/3

Biologie moleculara
CISH- Celule tumorale invazive, prezinta semnale cromogene Her2 Neu, individuale, cu o medie pe 30 de celule de aproximativ 4, indicand polisomia cromozomului 17 si lipsa amplificarii genei. Reactie CISH pentru Her2Neu negativa.

Imunohistochimic
ER pozitiv 70% in celule tumorale; PRG pozitiv 30% in celule tumorale; Ki67 pozitiv 20% in celule tumorale, Cerb B2 reactie membranara completa in mai mult de 10% dar mai putin de 30% dintre celulele tumorale (+)

Poate imi puteti spune mai multe acum, care ar fi trebuit sa fie tratamentul pe care sa il urmez dupa parerea dumneavoastra si ce variante de tratament ar mai exista.
Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra.
1
13-11-2012, ora 19:34
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
in principal hormonoterapia, sub multiplele ei forme si variatii (dintre care nu stiu exact toate care au fost folosite la tine); de asemenea ramane chimioterapia, in caz de necesitate, dupa cum va considera medicul, si avastinul momentan. un medicament de care probabil ai auzit, numit HERCEPTIN, din pacate nu va fi o solutie si nu va putea fi aplicat la tine, pe baza examenelor IHC si CISH pe care le-ai scris mai sus.
0
13-11-2012, ora 19:46
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Domnule doctor, daca nu ma insel hormonoterapie inseamna zoladex si tamoxifen si daca asta inseamna, asta este singura combinatie folosita la mine,
Despre Herceptin stiu, trebuia CISH pozitiv, daca nu gresesc.
Imi puteti spune, va rog frumos, mai pe intelesul meu, cum sa traduc informatiile pe care vi le-am dat despre boala mea?
Pot spera, pana imi fac o radiografie, ca durerile nu sunt neaparat de la boala?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
0
14-11-2012, ora 00:26
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu stiu cum anume vrei sa-ti "traduc" elementele acelea medicale. sunt pur si simplu un limbaj TEHNIC medical, nu alta limba. deci nu pot sa iti fac o traducere...

da, intr-adevar, durerile pot sa NU fie de la boala. totusi, pentru situatia in care sunt (caci se poate), trebuie investigat cum sta treaba. daca ele sunt de la boala, cel mai probabil vor progresa in intensitate si frecventa.
0
14-11-2012, ora 12:51
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Radioterapia ar puta fi o solutie?
Imi puteti spune unde se efectueaza si ce presupune? Este la fel de rea ca si chimioterapia? Ce efecte adverse are?
Multumesc mult pentru raspunsuri.
0
14-11-2012, ora 12:58
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, radioterapia poate fi o solutie pentru, de exemplu, niste metastaze osoase care dau dureri incontrolabile cu medicamente sau care aduc un risc de fractura la acel nivel. intelegi automat ca trebuie neaparat diagnosticata durerea ca venind de la o zona osoasa afectata de metastaze, deci o investigatie facuta la acel nivel (CT si RMN), apoi asta implica faptul ca boala ar fi in evolutie, deci trebuie schimbat si tratamentul sistemic.

radioterapia are efecte adverse de multe ori la nivelul pielii, iar apoi tine foarte mult de zona pe care se face. nu este neaparat ca si chimioterapia, decat in mica masura.
0
14-11-2012, ora 14:57
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Multumesc pentru raspuns.
Mi s-a recomandat radiografie lombara. Puteti.va rog frumos sa-mi spuneti daca se face stand in picioare? Va intreb asta din cauza durerii.
Multumesc mult
0
14-11-2012, ora 17:19
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
se poate face si pe masa, in "decubit dorsal".
0
15-11-2012, ora 14:38
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Multumesc mult pentru informatii domnule doctor. Am vorbit cu dumneavoastra in doua zile cat n-am vorbit cu medicul meu in 1 an 1/2... Aveam mare nevoie aceste informatii, dar nu luate de pe cine stie ce site-uri, ci de la cineva competent si cu experienta. Imi sunt de un real folos.
Astazi ma duc sa-mi fac programare pentru radiografie. Mi-e ffffffoarte frica de ce o sa mi se spuna, imi simt stomacul in gat de teama...dar oricum nu am suportat niciodata incertitudinea, si se pare ca nici nu aveam variante...
Dupa rezultatul pe care o sa-l primesc, probabil o sa va mai intreb cate ceva...
Oricum, va multumesc mult inca o data
0
15-11-2012, ora 15:35
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
numai bine ! asteptam vesti!
0
16-11-2012, ora 14:00
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Sunt intr-o stare proasta, la ora 6 m-amtrezit din cauza durerii, durere ca intr-un final a cedat cat de cat la ketonal duo.
Programarea este pentru luni la ora 17, pana atunci nu s-a putut face o amarata de radiografie...sa speram ca mai traieste si subiectul in cauza pana luni...
Doctorul meu mi-a zis ca e posibil sa fie si de la bondronat, mai exact de la faptul ca mi-a schimbat zometa (la care am reactionat excelent inca de la primele zile dupa prima administrare) cu bondronat in luna august a acestui an. Mi-a zis ca se gandeste la radioterapie, dar ca mai intai trebuie sa vada radiografia, chestie care mi sa parea normala a long time ago...
Sper sa nu ajung iar la medic pe ultimii 5 metri, mai ales ca nu sunt eu vinovata pentru asta, eu doar platesc si suport consecintele.
Domnule doctor, credeti ca este posibil sa mai ajung in stadiul in care a nu ma pot misca, asa cum am fost anul trecut, atunci cand nu fusesem diagnosticata si nu urmam niciun tratament? Credeti ca se poate intampla asta pana luni? Poate vi se par niste intrebari stupide, sau poate chiar sunt stupide, daca sunt scoase din context, dar va intreb asta pentru ca am rammas traumatizata de ceea ce mi s-a intamplat, si asta este lucrul de care ma tem cel mai mult.
Credeti ca faptul ca mi-a fost inlocuit zometa cu bondronat mi-ar fi putut agrava situatia, adica oranismul meu sa nu reactioneze la bondronat sau sa nu il accepte?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
0
18-11-2012, ora 00:13
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
NU pentru ambele intrebari, mai ales la posibilitatea de a nu mai putea sa te misti deloc in scurtul rastimp de azi pana luni.
0
18-11-2012, ora 12:40
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Va multumesc mult pentru raspuns, cat si pentru faptul ca raspundeti atat de repede. Parca simt ca nu mai sunt asa de pierduta...Pentru durere am luat fentanyl de 25 de mg si vad ca mi-a trecut. Este ceva foarte rau ca am recurs la fentanyl?
Domnule doctor ati avut vreun pacient cu diagnosticul meu care sa traiasca mai mult de un an, un an jumatate?
0
18-11-2012, ora 16:27
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Da, cu siguranta!

despre fentanyl: desigur ca e vorba de 25 de micrograme si nu miligrame; totusi este excelent ca l-ai folosit si stii si tu ca doza MINIMA din medicatia care isi face efectul trebuie folosita sistematic, deci nu trebuie sa astepti sa ai dureri; intrebarea mea sincera este CUM AI AVUT ACCES LA FENTANYL, care este o morfina la care nu se poate accede decat cu prescriptie speciala de la medic ???
0
18-11-2012, ora 19:15
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Ma bucur ca primesc si raspunsuri mai bune...:) Multumesc pentru ele.
In ceea ce priveste fentanylul, cunosc pe cineva care lucreaza in domeniul medical, are cunostinte despre oncologie. stie cazul meu de la inceput, de fapt m-a scos din cea mai urata criza, si se ocupa de mine si ma ajuta cand am nevoie. E cineva in care am mare incredere. care m-a scos din multe atacuri de panica si crizele MARI de durere de anul trecut.
Sa inteleg ca fapul ca mi-a cedat durerea la fentany 25 micrograme ( imi cer scuze ca am scris miligrame mai devreme ) este un lucru destul de bun? Adica macar nu e un lucru rau...Anul trecut, in vara, am avut pentru vreo 3 luni fentanyl 100 micrograme...
Stiu ca se schimba plasturele la 72 de ore. Mi-a mai dat si dexametazona, care, daca nu ma insel este antiinflamator.
Oricum maine ajung sa fac radiografia si sper ca, indiferent de ceea ce iese pe film sa se gaseasca o solutie, sa fie eliminata cauza care produce durere si sa scap de fentanyl in cel mai scurt timp ( sunt ametita si stiu ca si dupa ce renunt la el o sa am cateva zile proaste).
Multumesc mult ca va faceti timp sa imi raspundeti domnule doctor. Dupa ce aflu rezultatul radiografiei o sa scriu din nou pe forum.
0
18-11-2012, ora 20:39
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
foarte bine !
0
20-11-2012, ora 11:22
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Buna ziua domnule doctor.
In urma radiografiei facute am primit urmatorul rezultat:
Corpi vertebrali L4, T8 si T11 cu inaltime mai redusa si aspect biconcav.
Modificari difuze de structura osoasa cu alternante de leziuni osteolitice ( predominant ) si osteocondensante sugestive pentru determinari secundare. " Osteocondensante sugestive " nu se intelege foarte bine, poate sa fie scris si altceva, este scris de mana, nu cunosc termenii, imi cer scuze anticipat daca am scris gresit, dar stiti si dumneavoastra ca scrisul de doctor este proverbial :)
Mentionez ca leziunile mele sunt multiple, in regiunea toracala, sacrata si lombara, lucru care reiese din C T -urile anterioare.
Imi puteti spune, va rog frumos, ce inseamna?Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat.
0
20-11-2012, ora 19:59
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Buna seara domnule doctor.
In urma rezultatului radiografiei facute doctorul meu oncolog mi-a spus ca nu a aparut absolut nimic nou, deci nu exista o recidiva a cancerului, chestiile de acum fiind vizibile si pe CT-urile anterioare. Mi s-a spus ca in urma tratamentului chimioterapic boala s-a stopat, dar au mai ramas unele leziuni care se pare ca s-au inflamat. Mi-a spus ca, cel mai indicat ar fi, se pare, 10 sedinte de radioterapie.
Domnule doctor, puteti, va rog, sa-mi spuneti parerea dumneavoastra la cele scrise mai sus? Este posibil asa ceva?
Daca se poate si aveti timp, imi puteti scrie mai multe despre radioterapie, efecte adverse cat si efecte benefice, in cazul meu. O sa pot merge mai bine dupa radioterapie? De fapt bine merg, si normal, si chiar destul de repede, problema este ca dupa o perioada de 40-45 min. apare durerea si cel mai indicat este sa ma asez. Credeti ca se va mai putea remedia asta?
0
20-11-2012, ora 21:49
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, exista o sansa destul de buna de remediere cu radioterapie, dar din pacate datele sunt insuficiente spre a spune ce anume trebuie iradiat, daca trebuie, doar pe baza unor radiografii. trebuie o investigare mai amanuntita care in mod normal ar trebui sa constea in atat un CT de oase, respectiv coloana lombara, bazin si femur si un examen RMN de maduva spinarii la nivel cel putin lombar.

despre impresiile medicului cum ca leziunile "erau si inainte" si nu e nimic schimbat... am oarecare rezerve. daca este asa, atunci de ce acestea au devenit simptomatice fix acum ? asta nu se poate intampla datorita "inflamarii" lor sau nu stiu ce; trebuie pusa in discutie o reluare a activitatii metastazelor osoase si eventual schimbat si tratamentul sistemic pe care il urmezi acum.
0
21-11-2012, ora 13:28
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Multumesc mult pentru raspuns. Deocamdata vad ca durerea a cedat la fentanyl 25 si dexametazona. Nu am mai luat niciun alt calmant, dar simt in continuare ceva inflamat, ceva ca o arsura, ca o rana... Mentionez ca pe radiografia mea a mai iesit si " scolioza toraco-lombara in S", are asta vreo importanta in ceea ce mi se intampla, are vreo legatura cu ceea ce simt ( nu pot sa o mai numesc durere acum)?
0
21-11-2012, ora 14:38
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Din cate am inteles avastinul nu se prea poate inlocui cu nimic, bondronatul este absolut indispensabil pentru metastaze osoase iar tamoxifen si zoladex tin de hormonoterapie, toate analizele ies ok, inclusiv estradiol si fsh...mi s-a spus ca se pastreaza schema de tratament... nu stiu daca este bine sau nu, oricum eu nu sunt medic sa ma pot pronunta, v-am spus numai ce am inteles eu. Dumneavoastra, ca medic oncolog, puteti emite o parere avizata si competenta despre acest caz, daca aveti vreuna.
Ce factori ar putea favoriza refacerea mea intr-o mai mare masura, in urma radioterapiei? Nu stiu cum sa ma exprim mai bine, dar as vrea sa merg mai mult fara probleme, in urma unei eventuale radioterapii.
Va multumesc anticipat pentru timpul pe care mi-l acordati, in conditiile in care meseria de medic presupune foarte mult stres, responsabilitate, rabdare...deci dupa o zi de munca extenuanta, cu atatia pacienti si cu n cazuri, dumneavoastra mai aveti si rabdare si va mai faceti si timp sa ne raspundeti, noua, celor care asteptam cu sufletul la gura... Pentru asta va multumesc mult.
0
21-11-2012, ora 20:41
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate nu pot sa imi exprim o parere mai avizata decat a medicilor tai, intrucat evident ca nu cunosc toate detaliile medicale si mai ales oncologice ale cazului tau. "refacerea" ta ma tem ca nu poate fi favorizata sau grabita sau nimic; ea tine practic numai de raspunsul la tratament si de deciziile pe care le iau medicii tai directi. esti programata pentru radioterapie ?

ti-am spus ca am niste intrebari care cel mai probabil ar trebui puse medicului tau: daca boala e sub control cu tratamentul acesta, atunci DE CE progreseaza metastazele osoase, astfel incat trebuie iradiate ? evident ceva nu se leaga in rationamentul acesta... cumva ai facut toate variantele de tratament posibil, pana acum ? etc.
0
21-11-2012, ora 20:49
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Multumesc pentru raspuns.
Mi s-a spus ca nu este in nici un caz vorba de o progresie a bolii, boala a fost stopata, dar dupa tratamentul chimioterapic au mai ramas niste leziuni care acum s-au inflamat, , , din varii motive... nu stiu care, dar mi s-a spus ca r ceva ce se poate intampla, ca nu e nimic anormal. Nu. nu am fost inca programata pentru radioterapie, cred ca maine o sa vorbesc mai multe despre asta cu doctorul meu.
0
21-11-2012, ora 20:54
anamihai
Nu este medic/terapeut
anamihai
Tratamentul pe care l-am postat anterior, este singurul tratament urmat de mine, tot pe fondul acestui tratament am facut si chimioterapia.
0
21-11-2012, ora 22:20
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cum adica ? adica ai facut si tamoxifen si zoladex si avastin in acelasi timp cu chimioterapie ?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
58 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.