S-a descoperit enzima care controlează metastazarea cancerului de sân

©

Autor: Redacția ROmedic

S-a descoperit enzima care controlează metastazarea cancerului de sân
Cercetătorii de la University of California, San Diego School of Medicine au identificat o enzimă care controlează răspândirea cancerului de sân. Potrivit autorilor, „s-a descoperit o metodă de a ținti metastazele cancerului mamar pe o traiectorie controlată de o enzimă”.

Enzima numită UBC13 se regăsește în celulele canceroase în număr de 2-3 ori mai mare decât în celulele sănătoase. Deși se cunoștea rolul acestei enzime în reglarea dezvoltării celulare și în funcționarea sistemului imunitar, acest studiu face pentru prima dată legătura cu răspândirea cancerului.

Este vorba despre faptul că enzima UBC13 reglează capacitatea celulelor canceroase de a transmite semnale pentru a stimula multiplicarea și supraviețuirea celulelor prin reglarea activității proteinei p38. Atunci cand este „doborâtă” această proteină previne metastazarea. Un component care inhibă activarea protinei p38 este deja testat pentru tratamentul artritei reumatoide.

„Tumorile primare nu sunt de obicei letale. Pericolul îl reprezintă celulele canceroase care părăsesc locația primară și circula prin vasele de sânge, invadând alte organe. Poate că numărul acestor celule este mic, insă agresivitatea lor este foarte ridicată. Studiul nostru arată că avem posibilitatea de a bloca aceste celule și, implicit, de a salva vieți”, a spus Dr. Xuefeng Wu, principalul autor al studiului.

Data actualizare: 08-08-2019 | creare: 05-09-2014 | Vizite: 6679
Bibliografie
Enzyme Controlling Metastasis of Breast Cancer Identified, link: https://www.newswise.com/articles/enzyme-controlling-metastasis-of-breast-cancer-identified?
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depistarea precoce a cancerului la femeie
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum