Este la a cincea chimio cu farmorubicin si ciclofosfamid

06-06-2013
sofinel59
Nu este medic/terapeut
sofinel59
..sora mea este la a cincea chimio cu farmorubicin si ciclofosfamid..dupa un diagnostic-san drept in coaja de portocala alareolei si periareolar, pe o suprafata de 10/8cm, invaginarea mamelonului si o bombare in cadranele externe.La san drept exista o tumoare infiltrativa de 6/5 situata in dreptul orei 9 la 8cm de mamelon, cu retractie cutanata dar fara ulceratii.Axilar blöc adenopatic de 6 cm fix la peretele toracic, fara adenopatii infra-sau supraclavicular.
-carcinom mamar drept cT4bN2Mx
-examen histop. SBR II (3.2.1), RE=30%, RP =0%, HER2=0
-ADP axilara de 4cm
La primul consult(palpare )au crezut ca e gr.IIIB iar dupa biopsie i s-a pus gr.II.
Sta foarte bine cu moralul, e ff..optimista.chiar daca 'piatra' e mare.
Urmeaza evaluare la Cluj in zece zile dar pana atunci as dori sa stiu si parerea Dv.
Santeti de apreciat, de felul in care reusiti sa faceti fata avalansei de intrebari! TOT RESPECTUL MEU si de la toti cititorii!
39 comentarii 12 Înainte ›
0
06-06-2013, ora 23:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate boala este foarte avansata si ar trebui sa existe o scintigrafie osoasa si un examen CT facunt inainte de chimioterapie, spre a vedea daca nu cumva exista metastaze, caci sansele sunt mari ca ele sa existe. stadiul este IIIb iar gradul este II, sunt doua lucruri diferite. stadiul se refera la cat de extinsa boala, iar gradul este defapt aspectul tumorii pusa la microscop. de gravitate mai mare si cu impact mai mare asupra prognosticului este STADIUL, care este unul mare. trebuie facut CT-ul si scintigrafia de care am zis, iar daca nu exista metastaze exista sansa unei micsorari a tumorii cu citostatice, cu speranta ca mai apoi sa fie operata si sa aiba o sansa de vindecare. totusi riscul ramane foarte mare ca boala sa recidiveze si acest lucru trebuie avut in minte, cu tot ce se va recomanda ca tratament in viitor, posibil radioterapie, tratament hormonal, etc.

va urez mult succes si va astept cu vesti! in primul rand despre scintigrafie si CT.
0
06-06-2013, ora 23:46
sofinel59
Nu este medic/terapeut
sofinel59
din cate stiu a avut si dureri la oase, umar, genunchi dar a luat patru luni "MESUNDRA" si mi-a zis ca acum e bine..CT a facut la coloana si sold si nimeni nu a zis nimic-..asta a fost in octombrie anul trecut.Va multumesc foarte mult si va informez cand analizele sant gata.
O seara buna si mii de multumiri !
0
07-06-2013, ora 00:21
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
numai bine !
0
24-06-2013, ora 08:49
sofinel59
Nu este medic/terapeut
sofinel59
Buna ziua, Dl. dr. 'RaulDuke si bine v-am regasit!sper sa-mi cititi repede raspunsul meu, asa cum o faceti intotdeauna-nu inteleg de unde atata timp, pentru toti-!!??.
- in urma controlului din data de 20 iunie 2013, dupa a patra serie de chimio cu farmorubicin si ciclof.. au constatat : 'piatra ' s-a redus putin dar nu dupa asteptarea medicului oncolog.
- a facut din nou mamografie si s-au comparat cu cele vechi.Nu au fost multumiti si au schimbat formula, probabil standar-TAXOTERE (160mg?) urmeaza inca 4(una a facut-o mai are trei!
- prima si a doua zi nu a avut nimic dar din 22 iunie are dureri groaznice de oase si nu mai are pofta de mancare.
Va rog sa-mi spuneti daca sant normale si cat 'tin aceste dureri si daca trebuie sa ia ceva medicam.?

In legatura cu scintigrafie osoasa-am intrebat eu medicul oncolog-si raspunsul a fost- ' nu am cerut sa se face scintigrafie deorece nu avem suspiciuni de metastaza si se va face dupa ce termina sedintele chimio'.
-mai am o intrebare la Dv: daca sora mea are HER2=scor 0, asta inseamna ca dupa operatie riscul de recidiva este null?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si sa stiti ca sora mea este 'omul bisericii'(preoteasa) si mi-a zis ca -fara sa stiti veti avea parte de multa 'plata de la Dumnezeu' pentru tot timpul investit in colaborarea cu cei suferinzi! Nu ramane Dumnezeul Creator cu nimic dator la nimeni!
O zi buna pentru Dv si pentru toti!
0
24-06-2013, ora 21:16
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
durerile de oase pot fi cauzate de taxotere, intr-adevar, dar nu este singura cauza posibi. trebuie sa se adreseze oncologului cu aceste probleme, spre a fii si el pus in tema. daca sunt de la taxotere, acestea nu trebuie sa dureze mai mult de cateva zile de la fiecare administrare. poate ca aceste dureri trebuiesc examinate si poate chiar cercetate, daca persista.

Her2 = 0 nu inseamna ca riscul de recidiva este nul; acest risc este dat in primul rand de stadiul initial, care a fost stadiul III, care este unul, din pacate, mare, cu un risc de recidiva si el destul de mare. pentru asta trebuie si tratament, dar si urmarire atenta.
0
04-07-2013, ora 20:04
sofinel59
Nu este medic/terapeut
sofinel59
Multumesc mult pentru informatia primita!

Situatia nu este prea buna cu sora mea:durerile de oase au tinut-o 7 zile iar de diaree nu a scapat 12 zile...acum e putin mai bine..
I s-a spus sa faca analize cu 2 sapt. inainte de a doua serie de Taxofere.Analizele sant :neutrofile: 18, 4%
neutrofile. 0, 57 u
Urmeaza sa le trimita per fax la dr. oncolog. A doua erie este in data de11 iulie, sansa sa primim Neopogen nu avem la noi in loc.(a mai fost cazul odata cazul si ffffoarte greu am obtinut de la farmacia spitalului).
Ce credeti Dv ca am putea sa-i administram, sa-si ridice % de neutrofile?
Va multumesc anticipat si va doresc,
O seara buna!
0
04-07-2013, ora 22:16
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Neupogen. in schimb, momentul critic pare ca a trecut. cred ca se va impune o supraveghere mai buna a hemogramei si riscului de infectie dupa citostatice, nu cred ca va putea continua asa cum a inceput.
0
10-07-2013, ora 15:44
ELIVIA
Nu este medic/terapeut
ELIVIA
Domnule doctor, as avea nevoie de parerea si sfatul dumneavoastra in privinta mamei mele, 62 ani, care in urma cu 9 ani a avut un neo mamar stadiul IIIB, mastectomie, chimioterapie, radioterapie, 5 ani Tamoxifen iar acum are urmatorul rezultat CT
Multiple formatiuni nodulare si micronodulare situate predominant periferic la nivelul ambelor arii pulmonare, cea mai mare masurand 11mm.Microadenopatii infracentimetrice vizibile in fereastra aorto-pulmonara. Fara lichid liber in cavitatea pleurala. Ficatul prezinta numeroase formatiuni hipodense nativ neiodofile difuz distribuite la nivelul ambilor lobi hepastici, cea mai mare masurand 17 mm in diametru transvers cu aspect de formatiuni chistice. Prezenta unei formatiuni chistice la nivelul anexei drepte masurand un diametru longitudinal de 2, 7 cm. Nu se pun in evidenta adenopatii cu dimensiuni patologice la nivel retroperitoneal sau pelvin.
Intrebarile mele sunt daca este vorba despre recidiva cancerului la plamani, daca formatiunile chistice chiar nu prezinta probleme si care ar fi recomandarea dumneavoastra pentru tratamentul cancerului recidivant.
0
10-07-2013, ora 23:41
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ar fi utila si o dozare de markeri tumorali, dar cel mai utila ar fi o biopsie a cel putin uneia dintre aceste metastaze, cu examen histopatologic si imunohistochimic; probabil ca cele mai accesibile sunt cele din ficat. o scintigrafie osoasa ar fi de asemenea utila. ce v-a propus oncologul ?
0
11-07-2013, ora 00:35
ELIVIA
Nu este medic/terapeut
ELIVIA
Multumesc frumos de raspuns, ieri am luat rezultatul CT, nu am fost la oncolog de 4 ani.
Nu am inteles prea bine de ce spune-ti ca sunt metastaze si nu inteleg diferenta dintre formatiuni nodulare si formatiuni chistice
0
11-07-2013, ora 10:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
intr-adevar, formatiunile cand sunt descrise ca "CHISTICE", adica cele din ficat, este foarte putin probabil sa fie metastaze. diferenta intre "CHIST" si "NODUL" este ca... chistul este ca un fel de mic glob cu lichid in el, pe cand nodulul este o foratiune solida pe de-a intregul, si asa se prezinta metastazele 99% din cazuri, si deci nu ca chiste. e drept ca leziunile din ficat par mai accesibile, dar s-ar putea ca biopsia lor, daca ma gandesc mai bine, sa nu fie concludenta pentru a spune daca exista metastaze, pe cand cele din plamani (descrise ca noduli solizi) da. oncologul trebuie sa analizeze daca poate sa te trimita pe undeva unde se poate face o biopsie (bronhoscopie eventual cu lavaj, toracoscopie, etc), daca doar monitorizeaza aceste leziuni sau daca reincepe un tratament. momentan lucrurile nu cred ca sunt perfect clare, chiar daca descrierea imaginii plamanilor sugereaza metastaze. despre markeri si scintigrafie... poti sa ne spui ceva ? urmeaza sa faci ?
0
11-07-2013, ora 10:18
ELIVIA
Nu este medic/terapeut
ELIVIA
Am mai citit pe internet si am inteles cum este cu recidiva locala, regionala si generala cand sunt afectate de metastaze mai multe organe si boala devine cronica, nevindecabila.Totusi au trecut 9 ani de la diagnosticarea cancerului, problema mea este ca mama nu mai doreste sa lupte inca o data cu boala si nu stiu ce sa fac; sunt DESNADAJDUITA; pe tata l-am pierdut acum 4 ani, cancer la colon, iar eu am metastaze cerebrale de la cancer la san.Sunt la pamant si nu stiu pe ce cale sa apuc.
Am probleme de vedere si abia am apucat sa vad ca mi-ati raspuns, n-am citit.
0
11-07-2013, ora 10:28
ELIVIA
Nu este medic/terapeut
ELIVIA
Am probleme de vedere si nici nu am apucat sa vad raspunsul dumneavoastra. Da, o sa i-au legatura cu oncologul saptamana viitoare.
Va multumesc mult! Multa sanatate!
0
11-07-2013, ora 11:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
iti urez mult succes ! sa stii insa ca daca se dovedeste si se decide tratament pentru ca boala e metastatica, se poate ca oncologul sa recomande un tratament foarte usor de suportat si totusi cu rate bune de succes, respectiv tot un tratament hormonal, asemanator cu tamoxifenul, fie injectabil lunar, fie tot o pastila pe zi. deci nu te deznadajdui chiar acum, caci sperante exista!
0
11-07-2013, ora 13:00
ELIVIA
Nu este medic/terapeut
ELIVIA
Multumesc mult pentru incurajare si suport dar alta problema; am facut acum doua saptamani trei sedinte de radioterapie care, dupa cum v-am mai spus, mie mi s-au parut foarte dure dupa cum am citit (DT=18GY/3FR pe intregul craniu), regret ca am acceptat, daca aveam timp de gandire si mi-ar fi explicat cineva posibilele consecinte, sigur nu as fi acceptat.
Dupa chimioterapie mi-a crescut un par invidiat de toata lumea dar de alaltaieri cade si nedumerirea mea este daca este sau nu definitiva caderea parului dupa radioterapie.
0
11-07-2013, ora 23:38
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu este definitiva, dar poate fi de mai lunga durata, de ordinul saptamanilor chiar. totusi eu consider ca, odata indicat, avand metastaze cerebrale simptomatice, este foarte foarte bine ca ai facut... alternativa fiind foarte rea foarte repede! sper ca acum te simti bine si ca o sa ramai asa cat mai mult !!!
0
12-07-2013, ora 00:01
ELIVIA
Nu este medic/terapeut
ELIVIA
Indicat de ce? RMN-ul din martie 2013 era mult mai bun decat cel din martie 2012, am mers dupa concediu medical la doctor si m-a pus naiba sa-i spun ca simt o umflatura la clavicula, s-a uitat, a zis ca ar trebui sa fac niste raze, eu proasta ce sa zic? a doua zi faceam radioterapie.Nu, nu ma simt deloc bine si simt ca m-a afectat iremediabil, iar asta si problemele cu mama imi reduc considerabil dorinta si puterea de a lupta, de a demonstra ca se poate trai cu metastaze cerebrale ani de zile.
0
12-07-2013, ora 10:26
ELIVIA
Nu este medic/terapeut
ELIVIA
Sunt foarte curioasa ce prevad standardele, normativele din Romania, la stadiul IV este tratament paleativ dar ce investigatii si tratamente mai eficiente sunt decontate si se pot recomanda de catre oncologi?
0
13-07-2013, ora 11:42
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
aceleasi ca oriunde in lume. despre decontare insa, sunt niste mici diferente pe ici pe colo, in ce priveste unele dintre tratamentele foarte noi, din pacate.
0
17-07-2013, ora 17:56
ELIVIA
Nu este medic/terapeut
ELIVIA
Am un mesaj mai ciudat pentru voi dar as dori sa multumesc din suflet unor persoane de pe acest forum si sa le doresc multa sanatate si fericire, atat lor cat si familiilor. Ma rog ca RaulDuke, Cristina, Sorina, GIANNI, eas, stevens, reluu, daca citesc, sa inteleaga acest gest al meu si sa nu ma mai contacteze in nici un fel pentru ca nu o sa mai raspund.
Va rog sa-mi intelege-ti gestul, nu am nevoie de compatimire, poate de un gand bun, va explic in cateva cuvinte atitudinea mea.
Unii stiti povestea, in urma cu 4 ani, dupa pierderea tatalui meu bolnav de cancer mi s-a declansat si mie aceeasi boala, mai bine de 2 ani nu am facut nimic sperand ca o sa mor si si eu la fel de repede ca si el, dar n-a fost sa fie si acum un an si jumatate am inceput lupta cu aceasta cumplita maladie cu dorinta si vointa de a imbunatati statistica in privinta perioadei de supravietuirie in cazul metastazelor cerebrale. Toate au mers foarte bine pana acum vreo doua luni cand mama mea a inceput sa nu se simta bine si eu sa uit ce am de facut pentru mine. Ceea ce e mai rau, recidiva mamei(dupa 9 ani) s-a confirmat iar astazi am siguranta ca si boala mea, tinuta sub control, a inceput sa evolueze; pentru aproximativ un sfert de ora n-am mai vazut sa citesc, dureri de cap si alte simptome in ultimele zile.. Sigur ca Raul o sa spuna ca e ceva firesc si normal in evolutia bolii dar eu sunt absolut sigura ca e doar ceva pe baza de psihic, emotional, stres...si stiu ca daca nu pot scapa de acestea(slabe sanse), sfarsitul va veni destul de repede. Va promit ca am sa incerc sa lupt in continuarere, mai ales pentru mama mea si cine stie, poate intr-o zi o sa revin.
Va multumesc pentru intelegere si suport. Iertati-ma daca v-am suparat cu ceva.
Livia
0
17-07-2013, ora 18:35
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Daca vreti sa luptati pt mama, in primul rand trebuie sa fiti dv ok cu orice pret ! Daca aveti metastaze cerebrale intrati pe subiectul glioblastom si acolo o sa gasiti un link pus de mine cu o tanara d-na care s-a vindecat de asa ceva dupa 2 operatii la creier si cu o hemiplegie de la ultima operatie ! In principiu este vorba de perfuzii cu solutie de bicarbonat de sodiu care este un medicament existent in toate spitalele ! Daca doriti amanunte cautati-ma dv pe privat, eu nu contactez pe nimeni din cei care nu isi arata interesul !

Multa sanatate !
0
23-07-2013, ora 11:40
sofinel59
Nu este medic/terapeut
sofinel59
Dl RaulDuke, va mai retin putin atentia, in legatura cu boala surorii mele v-am spus ca este dupa a doua sedinta de Taxotere si cu dureri de oase si diaree, (au fast prezente si la adoua Serie), acum a repetat analizele(in 17 iulie si in 22 iulie) urmand sa faca cito in data de 1 Aug. 2013(a treia serie) Va rog sa-mi spuneti daca este grav rezultatul urmator-si ce trebuie sa facem in acest caz?

Neutrofile :0, 10
Neutrofile% 4, 8
limfocite% 63, 5
Monocite : 0, 62
Monocita% 29, 8

astept un raspuns de la Dv si va multumesc anticipat!
S.B.
0
23-07-2013, ora 13:47
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai e cam foarte grav, pentru ca are o neutropenie de cel mai inalt grad, care se intampla dupa citostatice, deci celulele acelea albe care lupta cu infectiile sunt foarte foarte scazute, de la citostatice, si asta o predispune la infectii. ca atare trebuie sa o cam vada un medic foarte repede. desigur, daca analiza nu e recenta, valoarea ei este mica. mai conteaza si alte simptome, etc. luati rapid legatura cu medicul de familie !
0
21-09-2013, ora 22:25
ELIVIA
Nu este medic/terapeut
ELIVIA
Buna seara tuturor!
Nu rezist sa nu vizitez forumul sa vad ce mai faceti si dupa doua luni revin sa va spun ca sunt destul de bine atat eu cat si mamica mea.
Va salut dr.RaulDuke, Sorina, GIANNI, Cristina, eas, Stevens si va doresc tot binele din lume.
Livia
0
22-09-2013, ora 19:49
eas
Nu este medic/terapeut
eas
Buna seara, doamna Livia ! Si mamei dumneavoastra, bineinteles. Ma bucur de vestile bune pe care le aveti. Si eu sunt bine mersi. Asta asa ca sa ma laud si eu. Sanatate in continuare si sa auzim numai de bine.
Evelina
0
22-09-2013, ora 21:45
ELIVIA
Nu este medic/terapeut
ELIVIA
In sfarsit v-ati desconspirat, eu am citit foarte multe comentarii postate dar tot eas va numeam. Aveti un nume foarte frumos care inseamna pasare sau lumina.
Multa sanatate intregii familii.
0
23-09-2013, ora 19:39
eas
Nu este medic/terapeut
eas
Multumesc. Sa fie la toata lumea. De "conspirat" m-am "conspirat" pentru ca toate numele mele erau deja luate pe forum. Eas vine de la initialele mele. Da, stiu ca e frumos. Si al dumneavoastra este. Dar nu stiam ca insemna ceva. Multumesc pentru informatie. O viata frumoasa in continuare va doresc !
0
01-12-2013, ora 21:27
sofinel59
Nu este medic/terapeut
sofinel59
Buna seara, Dl RaulDuke, revin dupa mai mult timp cu date noi despre sora mea - a trecut cu bine si peste sase sedinte cu Taxol(inainte a avut alte 4 chimio) apoi a fost operata, mastectomie radicala in 30 Oct.2013- acum am primit o informatie ca urmeaza sa faca tratament hormonal si radioterapie.(nu am datele rez. in scris dar am inteles ca la biopsia dupa operatie, nu a raspuns bine la chimio ) Va intreb: daca receptorii hormonali inainte de operatie erau RE=30 si HER2=0 ce ar putea fi ? Ce tratratament credeti ca i se poate da.? am inteles ca erau "atinsi "cativa ganglioni de la axila? Au spus ca i-au scos dar tot nu inteleg cat de mare este pericolul!
0
01-12-2013, ora 23:44
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu inteleg prea bine intrebarea "ce ar putea fi?". se face o stadializare (evaluare a extensiei) inainte de chimioterapie, apoi una dupa, imediat inainte de operatie si apoi cea definitiva ramane cea DE DUPA operatie. intr-adevar daca o tumora nu raspunde foarte bine/nu se micsoreaza complet prin chimioterapie, inainte de operatie, prognosticul e ceva mai rau decat dacar ar raspunde. tratamentul este cel care este stabilit, pe care il mentionezi si tu. care este stadiul dupa operatie, sau ce zice buletinul histopatologic de la operatie ?
0
02-12-2013, ora 09:53
sofinel59
Nu este medic/terapeut
sofinel59
multumesc mult pt. raspunsul prompt! Ce ar putea fi", ma gandeam sa nu fie ceva metastaze, nu am inca raspunsul in scris de la ultima biopsie dupa operatie. Abia miercuri il primesc si revin la Dv. pentru "descifrare", nu stiti cat de mult ne bucuram ca
EXISTATI"
O zi buna,
Sofia

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
39 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Sânii
 • Auto-examinarea sânilor
 • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
 • Estetica sanilor
 • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
 • Mastectomia preventivă
 • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
 • S-a descoperit enzima care controlează metastazarea cancerului de sân
 • Un nou dispozitiv pentru diagnosticarea cancerului mamar
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.