pilulele yasmin sunt la fel sau difera intre ele?

03-08-2007
annay
Nu este medic/terapeut
annay
astazi am pierdut pilula pe care trebuia sa o iau si am luat-o pe cea de maine, gandindu-ma ca o sa urmez asa inca o saptamana cat mai am de luat si sa ramana ultima neluata... e gresit daca am procedat asa? pilulele difera intre ele?trebuia luate doar in functie de ziua cum sunt notate sau...?
5 comentarii
0
04-08-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu, Yasmin e contraceptiv monofazic, ceea ce însemană că pilulele au aceeaşi compoziţie. Notările sunt pentru scăderea pericolului uitării, nu au semnificaţie farmacologică.
Este preferabil să cumpăraţi o nouă folie din care să luaţi o singură pastilă în ziua 21 în locul celei pierdute. Păstraţi celelalte 20 de pastile, de cele mai multe ori e nevoie de ele când te aştepţi mai puţin.
Dacă staţi rău cu banii încât e greu să cumpăraţi 2 folii în loc de 1, luaţi restul de 20 de pilule după pauza de 7 zile, astfel mereu "rostogolind datoria".
A nu lua ultima pastilă prezintă un risc contraceptiv nesemnificativ, dar poate duce la perturbări ale menstrei.
0
14-05-2008, ora 00:00
mihaela333
Nu este medic/terapeut
mihaela333
Eu iau Jeanine, un contraceptiv oral monofazic, fiecare pastila dintr-un blister contine aceeasi doza de hormoni.Problema e ca am luat pastila din alta zi, deci am luat in fiecare zi dar am grestit luand alta pastila decat cea indicata ptr ziua respectiva.Este riscul de a ramane insarcinata?
0
09-11-2010, ora 15:35
sofiana11
Nu este medic/terapeut
sofiana11
Salutare. Situatie. luni trebuia sa iau pilula si culmea am observat ca cea de duminica era in folie. crezand ca am uitat sa o iau, am luat-o atat pe cea de duminica (care se presupunea ca nu o luasem) cat si pe cea de luni. a doua zi mi-am dat seama ca de fapt nu uitasem sa iau pilula de duminica, ci le incurcasem. pilula era inca acolo pt ca luasem pilula din ultima duminica. cum ar trebui sa procedez acum si care sunt efectele pt ca am luat doua pastile odata iar in ultima zi nu o sa mai am pilula. astept raspuns si multumesc anticipat. sofiana
0
12-11-2010, ora 08:40
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nimic deoseibit, doar ca sangerarea va veni un pic mai devreme si tot cu o zi mai devreme va trebui sa incepeti folie noua. De exemplu, daca pana acum incepeati folie noua miercurea, de acum veti incepe martea.
0
22-03-2011, ora 14:20
gabriela ivan
Nu este medic/terapeut
gabriela ivan
buna ziua!am si eu o intrebare.iau anticonceptionale de 3 ani, dar duminica am uitat sa iau pastila si am observat acest lucru cand am vrut sa iau pastila de luni.le-am luat atunci pe amandoua si pe ce a de duminica si pe cea de luni.vroiam sa intreb ce risc exista sa raman insarcinata daca nu am luat pastila la timp, ci dupa mai mult de 12 ore.pastila uitata este din cea de-a doua saptamana.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul