Poliartrita reumatoida

1708 comentarii 1 2 ..... 373839 ..... 56 57 Înainte ›
0
24-11-2011, ora 11:27
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
of doamne, alta eroare medicala. Ma doare sufletul.
Numai pe baza unui HLA B 27 pozitiv. Bine c-au gasit kikitza asta. In realitate el indica o predispozitie genetica dar e departe de a fi factorul declansator al bolii. Si iar se trateaza efectele, mai putin cauza.

E foarte bine ca ai scris la poliartrita. Boala e de fapt ACEIASI. In cazul tau nici manifestarile nu difera.
0
24-11-2011, ora 14:10
iulia2010
Nu este medic/terapeut
iulia2010
Este adevarat ca de cativa ani tot imi iesea vsh-ul mai mare, dar mediul imi tot spunea ca poate este din cauza unei carii sau a faptului ca am tot avut chisturi ovariene care apreau si dispareau dupa bunul lor plac, iar in 2006 am embolizat si un fibrom. Este adevarat ca s-au tinut lant infectie urinara, apoi candida de la antibiotice, carii intre masele care nu le-am vazut la timp si nici nu m-au suparat.Este adevarat boala s-a declansat dupa o vizita la stomatolog, dupa ce am vazut ca imi aparuse o mica carie(cel putin in prima faza asa parea) chiar la baza gingiei care de altfel imi sangera destul de des.
Voi face si o vizita la dr gogoasa pt a-mi face si celelalte analize(toxocara, toxoplasma...)As dori sa-mi spuneti si mie cam cat v-au costat si daca se face recoltarea acolo sau doar analiza propriu zisa.
0
24-11-2011, ora 14:19
iulia2010
Nu este medic/terapeut
iulia2010
Este foarte adevarat am ajutat foarte mult ca aceste articulatii sa se degradeze:
Am jucat 8 ani handbal(cazaturi, suprasolicitari, lovituri la umar, genunchi si maxilar), plus frigul care l-am indurat in 12 ani de scoala(ca nu erau suficienti bani sa se incalzeasaca clasele la temperaturi de 15 grade macar).
Mai am si modificare in zona sacro-iliaca care se pare ca este specifica spondilitei.Macar sportul m-a ajutata sa am o mobilitate destul de buna.Incerc aproape in fiecare zi sa fac cateva exercitii medicale, ca deh doar stau 9 h pe scaun in fata calculatorului.
0
24-11-2011, ora 14:25
serbana61
Nu este medic/terapeut
serbana61
Iulua, nu ajunge sa incerci trebuie sa-ti impui gimnastica medicala. Eu cu asta imi incep toate zilele si cu asta le inchei, in plus si in timpul celor 8-9 ore de lucru (tot la calculator, ca asta e, nu ma fost in stare sa invat sa fac ceva practic :)) ) mai fac miscari macar la 60-80 de minute, daca nu pot mai des. E foarte important, poate mai important decat tratamentul si dieta alimentara.
Adrian
0
24-11-2011, ora 14:48
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
fii atenta Iulia. Spondilita anchilozanta nu se manifesta asa. Eu una nu cred in acest diagnostic dar e doar o parere.
Unii spun sa nu stam conectati la boala si sa ne traim viata, sa fim fericiti.
Eu de cand m-am imbolnavit citesc numai despre boala, ma intalnesc mereu cu bolnavi si am vazut multe cazuri.
Culmea e ca sunt foarte fericita asa. Cred ca am un mecanism hormonal alandala.
In fine, in afara de analizele de parazitologie pe care trebuie sa le faci fara a fi pe imunosupresoare sau cortizon,
ma gandesc la o intoxicatie cu metale grele, avand in vedere ca s-a declansat simptomatologia dupa o vizita la
stomatolog. Asa zisele plombe sunt foarte nocive si pot degaja in organism o multime de toxine ce provoaca dereglari metabolice, blocaje energetice si intretin bolile autoimune
Fa si o cura de eliminare a metalelor grele. Rezultatul o sa fie uimitor.
Inflamatia pe sacroiliace este specifica infectarii cu borrelia afzelli si toxoplasma. ' Spondilita' este efectul. desi tu nu ai spondilita. Cauza este infectia. Repet, e doar o parere a unui om care a trecut prin asta. Poti sa tii cont de ea sau nu.
0
24-11-2011, ora 14:57
iulia2010
Nu este medic/terapeut
iulia2010
Buna irina,

Momentan mai iau 2 pastile de sulfasalazina si arcoxia la nevoie.In decembrie voi lua doar 1 pastila si din ianuarie presupun ca pot face aceste analize sau trebuie sa treaca mai mult timp ca sa nu influenteze rezultatul?
0
24-11-2011, ora 14:58
lilianao6
Nu este medic/terapeut
lilianao6
Buna Iulia.

In cautarile mele pentru un diagnostic corect ( daca se poate asta ), una din supozitii a fost cea de spondilita anchilozanta, cu HLAB repetat de doua ori, ambele fiind naspa. Totodata am o buna prietena, care in baza acestui HLAB a fost diagnosticata cu aceeasi spondilita, tratata ca atare, pentru ca dupa ani si ani sa afle ca de fapt spondilita era scleroza in placi.
Sunt doar experiente, personala si apropiata, dar eu zic sa mai incerci sa afli ce se intampla cu tine.

In ce priveste gimnastica, eu am mai spus, in cazul meu a facut minuni. Au fost si sunt momente cand datorita gimnasticii, am putut si pot renunta la tratamentul alopat chiar; iar daca intr-adevar este spondilita, una din cerinte este gimnastica, nu este asa ?

In cazul meu, frigul si o infectie avuta la nastere, au dus la poliatrita. Nu spun ca si tu o ai, nu doresc nici macar dusmanilor sa aibe asa ceva, doar ar fi bine sa mai insisti pentru o diagnosticare corecta.

Adrian, Irina, salutari si pupici.

O zi buna va doresc,

Liliana
0
24-11-2011, ora 15:05
iulia2010
Nu este medic/terapeut
iulia2010
Buna Liliana,

Ce investigatii a facut prietena ta de a descoperit ca are scleroza in placi?Ce simptome avea ?
Mie de cateva luni bune vsh-ul si crp-ul mi-au iesit cu valori normale.
0
24-11-2011, ora 15:11
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Culmea este ca o borrelie, ca si alte coinfectii, poate sta bine ascunsa si sa nu iasa la analize decat in anumite conditii, cand e ea starnita sa iasa in sange. In general paraziteaza intracelular si omului obosit, vesnic slabit imunitar, ii ies toate analizele fara semnalmente ca ar avea o infectie. Mycoplasma si toxoplasma la fel.
Doctorii nu prea se cramponeaza de asta, fiind greu de diagnosticat si mult mai greu de tratat, nici nu iau in calcul ideea din start. Tratamentul pt. aceste boli este o arta. Numai un artizan in ale structurii umane, foarte atent si benefic, poate conduce un tratament corect si personalizat. Pentru vindecare se folosesc atat antibiotice cat si diverse produse naturiste combinate, alternate cu diverse alte terapii.
Cel mai bine se recunoaste infectia la o proba terapeutica. Daca boala raspunde la antibioticele specifice acestor
paraziti, nici nu mai e nevoie de analize.
Asta am spus pentru mai multi care contesta analizele sau sunt in ceatza din alte motive dar si pentru ca la noi nu prea exista laboratoare care sa faca aceste analize asa cum ar trebui. Eu insami am inceput tratamentul pe baza probei terapeutice. Abia dupa luni bune am facut si analizele care doar au confirmat ceea ce deja banuiam.

O sa-ti dau un mesaj privat cu costurile analizelor.
0
24-11-2011, ora 15:15
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Liliana, salutari si de la mine.:)
0
24-11-2011, ora 15:47
lilianao6
Nu este medic/terapeut
lilianao6
Iulia, am s-o intreb, pentru a-ti putea spune exact.

Iti sunt bune fisele Irina ? :))).

Liliana.
0
24-11-2011, ora 15:58
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
ohh, da. Ai fost tare cu alea ca m-ai scutit de multa munca. Las' ca-ti scriu mesaj, nu ma mai intreba aici ca pe buna dreptate spune lumea ca am acaparat forumul. :) Realizez si eu ca-i public, nu-i mostenire de la tata.:))
0
24-11-2011, ora 16:42
lilianao6
Nu este medic/terapeut
lilianao6
Irino, nu aveam nici un raspuns lady :))).

Liliana
0
24-11-2011, ora 16:48
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
stiu lady, mea culpa. Ma revansez eu.;)
0
26-11-2011, ora 21:14
stef17
Nu este medic/terapeut
stef17
Buna seara,
Am tot citit mesajele tuturor, in speranta ca-mi voi gasi raspunsuri pentru propriile-mi probleme. De un an si jumatate ma confrunt cu dureri lombo-sacrate, acum mai nou a inceput sa ma supere un genunchi. Din proprie intiativa am inceput sa-mi tot fac analize, in speranta ca voi ajunge pe o cale buna. HLAB negativ, anticorpi ani CCP negativi, VSH, fibrinogen, PCR, ASLO, exudat faringian, toate negative. Am doua RMN-uri la activ, cu rezultate total diferite: unul, articulatii sacro-iliace inflamate, altul cu mica hernie de disc - nu stiu care este rezultatul corect. In plus, am avut o infectie genito-urinara cu stafilococ auriu acum un an, tratata. A urmat o infectie cu ureaplasma, tratata cu succes cu doxiciclina+azitromicina. Acum, mai nou, am descoperit chlamydia din secretie, in conditiile in care analizele de sunge pentru chlamydia imi ies bune. trebuie sa urmez iarasi acelasi tratament cu cele doua antibiotice. Sunt bulversata total, in conditiile in care sunt casatorita si sotul meu este singurul parter, si acelasi lucru pretinde si el.
Va scriu pentru ca am ajuns la reumatologi, care s-au grabit sa-mi recomande injectii cu Diprophos, fara ca macar unul sa-mi recomande si alte analize. Deocambata am un diagnostic cu semnul intrebarii pus, suspecta fiind de spondilita anchilozanta. Probabil asteapta sa-mi explodeze toate analizele. Nu stiu ce sa mai FAC...
0
27-11-2011, ora 21:46
amarena39
Nu este medic/terapeut
amarena39
buna seara tuturor !!!! dragilor am inca o intrebare la voi spuneti mi daca, , cineva s a confruntat si cu durere la maxilar azi mi s a instaurat o durere ff urata la maxilarul stang ca nu pot nici sa maninc nici sa vorbesc nu stiu daca si asta este legata tot de pr nu stiam ca o sa am de tras si asta.Voi ati trecut prin asta?si asta e tot de la artrita? va multumesc mult !! multa sanatate si pe curand pa pa !!
0
27-11-2011, ora 22:16
serbana61
Nu este medic/terapeut
serbana61
Buna, Amarena, de multe ori m-am intrebat si eu daca poliartrita poate fi vinovata si de dureri de maxilar, practic in cazul meu nu sunt efectiv de maxilar ci de articulatia mandibulei cu maxilarul superior (dureri chiar si cand vorbesc, momente in care tac, da chiar pot sa si tac, culmea!!! ). Durerile apar brusc si dispar mai putin brusc...Nu stiu daca poate fi vorba despre aceeasi cauza ca si celalalte dureri, dar...in fond vorbim tot de o articulatie, nu? OK, vorbesc prea mult si poate chiar bat campii, concluzia mea este ca: nu stiu de ce natura e durerea ta, dar au patit-o si altii. Cel putin unul, in mod sigur.Adrian
0
27-11-2011, ora 23:29
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
amarena poate sa apara si dureri ale articulatiei temporo-mandibulare (mandibula-maxilar)..si eu am avut astfel de dureri:(((
0
28-11-2011, ora 08:37
lilianao6
Nu este medic/terapeut
lilianao6
Buna dimineata.
Si eu am avut dureri de mandibula Amarena.
Liliana
0
28-11-2011, ora 15:43
amarena39
Nu este medic/terapeut
amarena39
buna ziua tuturor va multumesc mult ptr raspunsuri si fiti siguri ca m au ajutat ptr faptul ca nu m au facut sa bat campii aiurea spre.. alte boli felicitari criss.aly ptr reintoarcerea ta pe forum chiar ma intrebam cand vei reveni multumesc de raspuns da domnule Adrian aveti dreptate este vorba de articulatia mandibulei cu maxilarul superior doamna liliana cred ca si in cazul meu pr a venit din cauza frigului dar cred ca si stresul si solitudinea o alimenteaza. Va doresc multa sanatate si sa ne auzim cu bine.PA PA
0
28-11-2011, ora 21:05
serbana61
Nu este medic/terapeut
serbana61
Buna tuturor,
Am am mari rezerve cu privire la aparitia PR din motive de frig, stres sau efort. Sunt factori favorizanti dar nu cred ca sunt si responsabili de aparitia acesteia. Poate ma insel, dar repet, nu poate aparea o asemenea boala din cauze de acest tip. Organismul nostru produce anticorpi in exces pentru ca in "prostia" lui crede ca il ataca virusi, germeni, microbi sau mai stiu eu ce infectii (sau vorba Irinei, chiar il ataca). Manifestarile se accentueaza la frig, umiditate, etc, dar nu cred ca sunt cauza.
Adrian
0
28-11-2011, ora 22:03
denis19827
Nu este medic/terapeut
denis19827
criss.aly
mai demult ti-am lasat un mesaj privat.chiar am observat ca nu ai intrat de mult pe site.Eu am lasat deoparte durerile mele legate de artrita sau poliartrita (depinde de medic), mai nou sunt foarte speriata, fata mea la 29 de ani are dureri de articulatii la maini, coloana si mandibula.Dupa dozari de anticorpi pt.diverse bacterii are artrita reactiva si i sa recomandat azitromicina si sulfazalazina 3luni.ma intereseaza acum dupa toate schimbarile de liste si paraliste de medicamente enebrelul cum il ei. care este calea de urmat pt al procura.Stiu ca te simti bine cu acest tratament.Eu nu stiu ce este mai bine acum pt. ea, as vrea sa o duc si la alt medic, are doar 29 de ani, nu realizeaza despre ce este vorba, crede ca este o simpla inflamatie care o sa treaca repede.A citit prospectul la sulfasalazina si ii este frica sa il ia din cauza reactiilor adverse.
0
28-11-2011, ora 23:28
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
pentru denis19827..am scris un mesaj privat unde am lasat adresa de messenger :) o seara buna
0
29-11-2011, ora 17:30
iulianaN
Nu este medic/terapeut
iulianaN
Denis19827, eu am luat sulfasalazina peste trei ani si n-am avut nici o reactie adversa.Nu e obligatoriu sa si faci reactiile adverse scrise in prospect.Multa sanatate fiicei tale!
0
30-11-2011, ora 14:56
alexandra_1123
Nu este medic/terapeut
alexandra_1123
buna ziua,

doamna irina toma v-as ruga sa imi spuneti unde sa merg la fundeni sau mai bine zis ce analize sa imi mai fac.durerile de la degete, coate, umeri, genunchi si solduri persista ce-i drept nu la fel de intense(poate datorita injectiilo cu moldamin) am fost la 2 reumatologi si un medic internist si toti ma asigura ca sunt normale durerile mele datorita analizei aslo 400 si imi spun sa stau linistita ca nu este o boala autoimuna.eu insa numai am rabdare si vreau sa fiu mai sigura, , uneori durerile astea ma sperie si ma necajesc.

mentionez ca am facut anti ccp, anti sm, anti ro, anti la, vsh, fibrinogen, factor reumatoid, hlab 27 toate negative am facut si celule lupice.

imi puteti recomanda un medic reumatolog bun care sa nu puna asa mult accent pe analize ci pe un control mai amanuntit al articulatiilor.

va multumesc anticipat!
0
01-12-2011, ora 13:05
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
ti-am scris un mesaj privat.
0
02-12-2011, ora 15:41
amarena39
Nu este medic/terapeut
amarena39
buna ziua tuturor!!! dragilor trebuie sa va intreb ceva: de doua saptamini am inceput tratamentul cu mtx si medrol dar eu nu stiu de ce nu ma simt bine mentionez ca dureri nu mai am dar in schimb am o oboseala mare si picioarele le am mereu grele si obosite si am cam inceput sa slabesc. dragilor va rog sa mi spuneti ati trecut prin asa o experienta? de la ce oboseala, si pierdere in greutate ? de la boala sau de la mtx ? nu stiu ce sa mai cred boala asta aduce pierderea in greutate ? sau mtx?si daca e cumva de la mtx simtomele incep imediat din primele saptamini? va multumesc mult pentru intelegere si va doresc numai bine. va salut si pe curand pa pa
0
02-12-2011, ora 16:20
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Recomand tuturor acelora care isi permit o mica cheltuiala ( 45 RON parca ?!!) si care au disponibilitate de a citi si a intelege cate ceva, sa-si achizitioneze o carte : Terapia Gerson - Editura Lifestyle.
Terapia Gerson a vindecat multe cazuri grave de cancer si diverse boli cronice, autoimune, printre care Lupus, PR, SM si altele. De obicei apeleaza la asemenea mijloace oameni in faze terminale, carora doctorii din spitale nu au ce sa le mai faca... dar ar putea fi folosita cu succes de oricine are o boala cronica la debut, pentru refacerea sistemului imunitar., caz in care sansele de vindecare ar putea fi de 100 %. E o terapie greoaie bazata pe nutritie deci n-are contraindicatii. Este necesara puterea de a renunta o vreme la fripturici, prajiturici si cozonaci, conserve si mezeluri iar cafeluta doar sub forma de clisma. Se folosesc multe sucuri din legume si fructe, cititi acolo.
Din ianuarie o sa fac si eu. L-am convins si pe sotul meu. A citit si el din carte si s-a luminat :)
MTX si medrol n-au salvat pe nimeni de PR. Acestea au darul ca te afunda mai adanc in boala, fara sansa de a-ti mai recupera sistemul imun ever.
FRAGMENT din ' terapia Gerson'
" ( ... ) de vreme ce artita reumatoida este considerata, de asemenea, o afectiune autoimuna (respectiv sistemul imunitar al organismului isi ataca propriile tesuturi), a fost tratata chiar si cu medicamente pentru cancer, pentru distrugerea sistemului imunitar. Acest tratament nu a adus niciun fel de beneficii, in schimb, a imbolnavit organsimul si mai grav, astfel incat vindecarea prin terapia Gerson a duirat mai mult. Pacientii care nu au fost tratati in prealabil cu asemenea medicamente ( MTX, medrol), raspund extrem de bine si de eficient programului Gerson si la refacerea sistemului imunitar. Din moment ce artrita se agraveaza, daca nu cumva este PROVOCATA de proteinele de origine animala, terapia Gerson fara proteine, produce o reducere imediata a umflaturilor, calmarea si eliminarea totala a durerilor si inceputul vindecarii. Cu timpul, pacientii se refac complet "
0
02-12-2011, ora 16:48
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
vad ca se gaseste si la alte edituri, chiar mai ieftina
http://www.jovis.ro/Cartea-O-terapie-naturala-eficienta-pentru-tratarea-cancerului-si-a-altor-boli-grave-Max-Gerson-238.htm
0
02-12-2011, ora 17:08
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
http://www.lifestylepublishing.ro/product.php/Terapia_Gerson_pentru_vindecarea_cancerului_%C8%99i_a_altor_afec%C8%9Biuni_cronice/2190/
Adaugă un comentariu / răspuns
1708 comentarii 1 2 ..... 373839 ..... 56 57 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.