Posibile probleme la angajare
Bună ziua tuturor.
Am 31 de ani si urmez tratament psihiatric de 10 ani. Dintr.o depresie netratată, am ajuns la schizofrenie paranoida. Lucrez remote, la o companie, la care am dus concedii medicale cu codul acesta de boală.
Toate bune, reușesc sa ma concentrez, imi fac treaba ca oricare alt om fără probleme psihice.
La medicul de familie figurez cu tulburare schizoafectiva in remisie (medicul de familie stie ca am intrerupt tratamentul in 2022 si nu mai am avut probleme de atunci).
De fapt, eu in urma întreruperii tratamentului am facut o recadere si de atunci, lunar, iau o injecție...de la Abilify...am trecut la Rispolept 37.5 mg /luna.
Psihiatrul zice ca e o doza mica, eu m.am resemnat ca va trebui sa iau injectia asta toată viața, dar ma bucur ca nu iau si alte pastile.
Revin la locul de munca...in cazul in care as vrea sa ma angajez la o banca, magazin, etc...ce probleme as putea intampina la medicina muncii?
Va mulțumesc pt răbdarea pe care ați avut.o sa citiți întreg textul cat si pt eventualele răspunsuri.
Multă sănătate si numai bine
Am 31 de ani si urmez tratament psihiatric de 10 ani. Dintr.o depresie netratată, am ajuns la schizofrenie paranoida. Lucrez remote, la o companie, la care am dus concedii medicale cu codul acesta de boală.
Toate bune, reușesc sa ma concentrez, imi fac treaba ca oricare alt om fără probleme psihice.
La medicul de familie figurez cu tulburare schizoafectiva in remisie (medicul de familie stie ca am intrerupt tratamentul in 2022 si nu mai am avut probleme de atunci).
De fapt, eu in urma întreruperii tratamentului am facut o recadere si de atunci, lunar, iau o injecție...de la Abilify...am trecut la Rispolept 37.5 mg /luna.
Psihiatrul zice ca e o doza mica, eu m.am resemnat ca va trebui sa iau injectia asta toată viața, dar ma bucur ca nu iau si alte pastile.
Revin la locul de munca...in cazul in care as vrea sa ma angajez la o banca, magazin, etc...ce probleme as putea intampina la medicina muncii?
Va mulțumesc pt răbdarea pe care ați avut.o sa citiți întreg textul cat si pt eventualele răspunsuri.
Multă sănătate si numai bine
8 comentarii
Salut !
Daca figurezi cu boala psihica la medicu de familie, intotdeuna o sa apara boala psihica pe adeverinta de la el. Ca e in remisie dupa cum ai banuit nu prea conteaza, tot apare. Din cate iti poti imagina si din cate vad si eu la locul meu de munca cam toata lumea fuge de bonlavi psihici fie si in remisie. Si eu am o boala psihica si lucrez tot rispolet injectie fac. Dar eu nu sunt inregistrat la medicu de familie cu boala.
Daca figurezi cu boala psihica la medicu de familie, intotdeuna o sa apara boala psihica pe adeverinta de la el. Ca e in remisie dupa cum ai banuit nu prea conteaza, tot apare. Din cate iti poti imagina si din cate vad si eu la locul meu de munca cam toata lumea fuge de bonlavi psihici fie si in remisie. Si eu am o boala psihica si lucrez tot rispolet injectie fac. Dar eu nu sunt inregistrat la medicu de familie cu boala.
Multumesc pentru răspuns. Si cum obții reteta fără cardul de sanatate, astfel incat sa nu vada medicul de familie?
Eu m-am gândit sa schimb medicul de familie.
Eu m-am gândit sa schimb medicul de familie.
Alinela, daca folosești cardul de sănătate ca sa ti cumperi reteta compensata, medicul de familie nu vede.
Pentru reteta compensata te poți duce la un medic psihiatru privat, care are contract cu casa.
Cat despre schimbarea medicului, poți încerca.Nu stiu sa ti dau informații daca asta te ar scăpa de diagnostic sau nu.
Probabil ca da.
Toate cele bune!
Pentru reteta compensata te poți duce la un medic psihiatru privat, care are contract cu casa.
Cat despre schimbarea medicului, poți încerca.Nu stiu sa ti dau informații daca asta te ar scăpa de diagnostic sau nu.
Probabil ca da.
Toate cele bune!
Buna Alina. Eu iau reteta cu cardu de sanatate de la psihiatru. Medicu de familie nu are nici o treaba. Nu ma duc la el decat pentru adeverinta cand schimb locul de munca. Doar daca mi-ar cere cardu ar putea vedea ce diagnostic am si ce reteta iau. Dar dupa cate presupun ca sti si tu cand ceri adeverinta pentru angajare nu iti cere nimic. Plus de asta diagnosticul pe care il ai sunt date cu caracter personal. Doar daca tu vrei sa divulgi atunci e ok, altfel el nu are cum sa afle. Ce ai facut cu jobul ? Ai schimbat ? Te-au acceptat?
@galapagos1
Bună, nu am schimbat locul de muncă. Nu vreau să il schimb momentan
Am intrebat deoarece cea mai mare frică a mea este sa nu fiu nevoita să mă pensionez pe caz de boala din cauza că nu m-ar accepta nimeni la munca.
Bună, nu am schimbat locul de muncă. Nu vreau să il schimb momentan
Am intrebat deoarece cea mai mare frică a mea este sa nu fiu nevoita să mă pensionez pe caz de boala din cauza că nu m-ar accepta nimeni la munca.
Stiu ce simnti. Si eu sunt in aceeasi situatie. Doar ca eu nu am dus nimic la medicul de familie. Ce sa zis. Multa sanatate si mult succes!
Eu nu cred ca vede dr de familie, pe card, ce reteta iei.
Eu ii dau cardul medicului meu de familie de nenumărate ori, pentru analize, pentru trimiteri, si nu vede nimic, altfel mi ar fi zis.
Eu ii dau cardul medicului meu de familie de nenumărate ori, pentru analize, pentru trimiteri, si nu vede nimic, altfel mi ar fi zis.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12dificultate de a face orice, izolare si lipsa de rabdare
- 19Schizofrenie paranoida
- 6Ce as putea sa fac?
- 18Schizofrenie paranoida
- 0Schizofrenie paranoida
- 6Ce mai luati pentru schizofrenie paranoida?
- 6Schizofrenie paranoida
- 18Suport grup schizofrenie
- 5Schizofrenie paranoida si certificatul de handicap
- 1După cat timp
- 11Pensie schizofrenie
Mai multe informații despre: schizofrenia paranoida stigmatizarea bolnavului psihic
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: