postinor - posibila sarcina?

27-07-2007
miaunica
Nu este medic/terapeut
miaunica
Buna ziua!Am si eu o problema, pe 8 iulie, la ora3 -4 prietenul meu mi-a atins zona genitala, a incercat sa ma penetreze..nereusind...a fost doar la suprafata..mentionez ca nu a ejaculat..doar ca lichidul seminal era prezent si la mine si la el.La interval de 5 -6 ore am luat postinor conform prospectului..pe 23 iulie trebuia sa-mi vina menstruatia..suntem in 27 si nu a venit...sanii ii am tensionati, burta da semne ca ciclul ar veni...sunt ingrijorata.mai ales ca pe 8 aprilie am mai luat postinor...degeaba...ne atinsesem prin lenjerie..dar m-am speriat.E posibil sa fiu insarcinata...sau e doza ff mare de hormoni..?Eram in perioada fertila?va rog sa ma ajutati cu un raspuns.va multumesc.
2 comentarii
0
30-07-2007, ora 00:00
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
E improbabil sa fie vorba de o sarcina. Postinorul este un medicament foarte puternic ce supune organismul la un mare stres hormonal. De aceea este complet contraindicat sa repeti aceasta metoda de contraceptie de urgenta intr-un interval de 12 luni. Unii medici recomanda pauza de 24 luni intre doua utilizari ale Postinorului.

Simptomele pot fi asociate cu aceste schimbari hormonale datorate medicatiei, dar daca menstruatia continua sa nu apara foloseste pentru siguranta un test de sarcina.
Si pe viitor fa in asa fel incat sa nu mai trebuiasca sa ajungi la contraceptie de urgenta!
0
04-12-2009, ora 16:28
aemv
Nu este medic/terapeut
aemv
Buna ziua.. va rog lamuriti-ma.. am 26 ani, 4 saptamani de sarcina dar problema este ca sarcina a venit peste postinor administrat corect... medicul meu ma indruma inspre avort pentru a evita eventualele riscuri.. care am inteles ca sunt destul de multe... ce spuneti? care este parerea dvs? mentionez ca micutul are acum doar 0.23 mm.. insa as prefera sa avortez decat sa nasc un copil bolnav sau sa intervina ale probleme ca extrauterina sau Doamne Fereste... Va multumesc, astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul