Probleme de memorie, vorbire si coordonare

22-03-2012
dmas
Nu este medic/terapeut
dmas
Sunt un tanar de 23 de ani. Am fost diagnosticat cu depresie severa + anxietate acum vreo 4-5 luni de zile, perioada in care am luat timp de peste o luna de zile extraveral 2x100mg seara (si cateodata si 3 sau 4) impreuna cu venlafaxina 2x75mg, si acum sufar din plin de efectele lor secundare foarte urate. Ele mi-au dat probleme foarte mari de memorie, vorbire si coordonare, anume: vocabularul mi s-a redus foarte mult, asa ca nu sunt in stare sa folosesc decat un numar redus de cuvinte pentru ca nu mi le aduc aminte, vorbesc foarte lent, adica distanta intre cuvintele pe care le spun e mult mai mare decat inainte, uit denumiri foarte usor, nu-mi aduc aminte nici de unele informatii din trecut, vorbesc ca si cum as avea limba incurcata, fac dezacorduri ('ei sta', 'asta nu locuiesc acolo', etc.), fac afirmatii fara sens, adica de foarte multe ori nu pot sa expun in cuvinte ce e in mintea mea, si vorbesc in schimb aiureli logice... ma speriu, credeti-ma, eu insumi de mine cand vad cum am ajuns. Asta pur si simplu nu sunt eu ! Cand incerc sa-mi amintesc ceva, sau cand vorbesc, de multe ori simt ca mintea mi se goleste si ca nu pot sa scot, prin cuvinte, ce vreau sa spun. Cand scriu la calculator, inversez literele intre ele, cand scriu un text tre sa-l revizuiesc atent, pentru ca fac multe erori.

Va rog din suflet, daca ma poate ajuta cineva, sa o faca. Sunt disperat si nu stiu cum sa ies dintr-o asemenea stare. Cateodata imi venea sa blestem medicamentele alea (iertati-ma). Va multumesc mult.
6 comentarii
0
23-03-2012, ora 22:41
dmas
Nu este medic/terapeut
dmas
Informatiile pe care le-am mai citit cu privire la problema mea o arata ca principala vinovata pe substanta numita fenobarbital, pe care o contine extraveralul. Se pot reversa cumva efectele negative (sau macar sa incerc ceva, orice) pe care mi le-a transmis ea ? Chiar nu pot trai asa. Va rog din suflet, orice idee macar este binevenita.
0
24-03-2012, ora 17:57
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sa inteleg ca acum esti fara tratament..efectul secundar al unui medicament dispare odata cu intreruperea administrrii acestuia.Trebuie sa ai incredere in tratamentele care -ti sunt recomandate si sa le urmezi ; daca in timpul unui tratament te simti mai rau ca inainte de a-l lua, te intorci la medicul care le-a prescris si vorbesti cu el despre ceea ce a aparut sub tratament si-ti face rau ; daca sub tratament te-ai simtit mai bine decat inainte de a-l incepe, continui si incerci sa-ti revii.Eu nu cred ca acele medicamente ti-au produs aceste probleme ; trebuie sa te intorci la medicul psihiatru sa te vada din nou ; tratamentul pentru depresie severa nu dureaza doar o luna, e nevoie de rabdare si vointa, de tratament si controale periodice ; dar ce e mai important este ca tu sa constientizezi de ce ai ajuns asa si sa depasesti prin puteri proprii, vointa si credinta, frica care te mentine in aceasta stare ; Daca zi de zi iti vei umple mintea cu credinta in Dumnezeu, increderea in tine va spori, nu va mai ramane loc pentru frica si vei vedea rezultatele.
0
24-03-2012, ora 20:16
dmas
Nu este medic/terapeut
dmas
Casa drhouse, va multumesc pentru raspuns. Problema mea e ca am incetat acum 3-4 luni tratamentul cu ele, dar efectele secundare ale lor nu dispar (nu a disparut decat insomnia pe care mi-o dadea venlafaxina, in rest, toate sunt prezente). I-am spus doamnei psihiatru care mi-a prescris tratamentul ca tratamentul pe care mi l-a dat mi-a dat efectele astea urate de vorbire. Mi-a spus ca vor disparea in timp; eu ma indoiesc, pentru ca daca ar fi fost asa, mi-ar fi trecut de-atunci. Mi-e teama sa mai iau medicamente de tipul ala, ca sa nu agravez situatia, de-asta nici n-am mai dat pe la psihiatrie; de ce-as mai lua, daca mi-au facut mai mult rau decat bine ? Cred in Dumnezeul care L-a inviat pe Iisus din morti, dar, desi ma rog des sa-mi ia depresia care ma doboara, sa-mi arate cauza problemelor mele, nu vad sa vina, de la El, vreo vindecare completa. Acum a ajuns sa nu ma mai afecteze atat de tare depresia in sine cat problemele de vorbire pe care le am (va rog sa ma credeti ca inainte, desi vorbeam mai greu, nu sufeream cu nici un chip de blocajele in exprimare de care sufar in prezent).

Mie mi se pare, si nu cred ca ma insel, ca efectele astea asupra vorbirii mele sunt tot mai accentuate pe zi ce trece; ca, in loc sa se retraga, ele propasesc. Credeti ca exista vreo sansa ca ele sa fie alungate de alte medicamente care sa contracareze ce au stricat extraveralul si venlafaxina ?
0
25-03-2012, ora 18:14
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Eu nu cred ca problemele de vorbire le ai de la extraveral..Nu am spus si nici nu-i indicat ca tu sa reiei terapia cu aceleasi medicamente, mai ales ca ai deja fixata o imagine negativa despre ele, sunt multe alte posibilitati si medicamente care te pot ajuta. Pentru aceste blocaje de vorbire cred ca ar trebui sa te consulte un neurolog, mai ales ca, fara nici un fel de medicatie psihiatrica, ele se accentueaza [ un motiv in plus care arata ca nu se produc ca efect secundar advers al terapiei ]. Si un logoped cred ca te-ar ajuta. Actovegin drajeuri sunt foarte bune in situatia ta, numai ca nu se dau cu reducere si sunt cam scumpe. E bine ca depresia nu mai e atat de accentuata ca la inceput. Sa ai incredere in tine si nu inceta sa te rogi pentru tine. Cand te hotarasti ia intai o trimitere la neurolog ; si adreseaza-te altui medic psihiatru decat cel de dinainte, daca va fi cazul.
0
03-04-2012, ora 19:31
dmas
Nu este medic/terapeut
dmas
Cred ca depresia mea e amestecata si cu altceva. De aceea, daca nu cer prea mult, m-as bucura daca ati putea raspunde si dilemei mele de aici: http://forum.romedic.ro/prod/Apasari_craniene;_Sinuzita_?_066649.html. Va multumesc din suflet !
0
07-04-2012, ora 17:07
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Deci tot un neurolog trebuie sa te vada..E posibil ca problemele tale sa aiba originea in acea noapte de iarna in care ai dormit ud pe cap si cu geamul deschis.Daca atunci, in zilele urmatoare urmai un tratament si stateai o saptamana la caldura, in casa, nu mai aveai problemele pe care le ai azi...Trebuie sa spui aceste aspecte importante medicului care te va vedea..Tu nu esti un bolnav psihic, de tine trebuie sa se ocupe un neurolog ; asta este parerea mea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amintirile false
  • Psihoterapia experiențială centrată pe emoție în tulburările anxioase
  • Biblioterapia - pot cărțile să vindece depresia?
  • Depresia la vârstnici
  • Anxietatea
  • De ce uităm?
  • Fotografiile ne pot afecta memoria
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  •