Probleme psihice? Care e solutia?

07-04-2010
Sagapao
Nu este medic/terapeut
Sagapao
Buna, am si eu o foarte mare nedumerire. Am doua surori gemene (22 ani) si de cand le stiu au avut probleme cu un fenomen ciudat "isi lovesc capul de perina minute bune in sir". De cand sunt mici fac asa si nu le-am putut dezvata. Nu pot spune ca fac acest lucru cand sunt nervoase ci uneori chiar si atunci cand se trezesc. Ba mai mult sunt si foarte nervoase din fire atunci cand intri in contact verbal cu ele "despre ele" mai ales cand le intrebi de ce nu au facut una sau alta sau daca le vezi triste si le intrebi ce e baiul. Isi ies din minti si se si cearta foarte mult intre ele dar si cu oricine daca se baga peste ele, indiferent cine e acea persoana. Mama nu mai stie ce sa se faca cu ele iar tatal e prea putin acasa pentru a aplana conflictele si nici nu reuseste decat sa le infurie si mai tare insa atunci cand se baga el e dur si fetele totusi se potolesc, cel putin pentru o perioada. Daca ma indrumati la un medic cu ele sa stiti ca pica din start - vor face crize. Ce e de facut, va implor sa ma ajutati cu niste sfaturi. Multumesc anticipat.
9 comentarii
0
07-04-2010, ora 10:45
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Buna. La surorile tale le poate ajuta f. usor si eficient un remediu homeopat. Este o dauna din copilarie/nastere care nu s-a vindecat pana acum. Acestea sunt niste simptome rare si particulare si care ajuta enorm la identificarea remediului cu pricina si acest lucru face treaba foarte simpla pt. a le ajuta.
Scrie-mi pe mess un mesaj sa stam de vorba (da un click pe id-ul meu aici sa dai de datele mele).
0
23-04-2010, ora 09:38
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Sagapao,

Terapia de familie se adreseaza unor astfel de probleme, a caror solutionare se preteaza atat la sedinte individuale cu unii dintre membrii familiei, cat si la sedinte comune la care participa intreaga familie.
Prin urmare, pentru inceput, intrucat mama ta si cu tine sunteti cei care ati ramas fara resurse, ar fi bine sa va adresati voi insiva unui cabinet de psihoterapie. Din cate imi spui, gemenele au tolba plina de astfel de solutii prin care reusesc sa obtina de la voi comportamentele pe care si le doresc.
Nu stiu ce ati incercat pana in prezent, dar e evident ca nu merge, ba chiar le intareste manifestarile nedorite. Asadar, devine necesara schimbarea nu doar in comportamentul lor, ci in al vostru, tocmai pentru a obtine un alt gen de interactiune cu ele si, prin urmare, alte rezultate.
Deci, nu iti recomand sa mergeti cu ele la un cabinet, ci pentru inceput sa mergeti chiar voi, restul familiei, pentru a afla despre alte cai si modalitati de a le gestiona comportamentele negative.

Succes!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
29-04-2010, ora 08:54
Sagapao
Nu este medic/terapeut
Sagapao
Buna Scarface, multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns insa trebuie sa recunosc ca nu sunt deloc un fan al medicinei alternative. Prin urmare nu pot alege solutiile care mi le-ai oferit. Dar multumesc oricum si sa stii ca chiar apreciez.
0
29-04-2010, ora 08:57
Sagapao
Nu este medic/terapeut
Sagapao
Stimata doamna psiholog trebuie sa va spun ca nu m-am gandit nicio secunda la ceea ce imi recomandati dumneavoastra desi e cat se poate de logic sa incercam "tratamentul" nu cu ele ci cu noi! Sunt ferm convins ca undeva pe traseu am gresit alimentandu-le ceea ce aveau sub forma de sambure. Pastram legatura. Multumesc frumos.
0
30-04-2010, ora 08:14
Sagapao
Nu este medic/terapeut
Sagapao
Si ca sa ma lamuresc, la psiholog sau la psihiatru stimata doamna doctor Munteanu?
0
30-04-2010, ora 11:59
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Ambii, daca au competente in psihoterapie.

Psihologul clinician si psihologul psihoterapeut isi exercita profesia in cabinete individuale de psihologie, aplicand tratament psihologic.
Psihiatrul aplica tratament medicamentos si, prin urmare se adreseaza problemelor medicale cu un grad inalt de severitate. Unii psihiatrii au si formare in psihoterapie, ceea ce ii ajuta sa se adreseze problemelor pacientilor din perspectiva ambelor abordari.

Pentru problema ridicata de dvs., va recomand sa va adresati unui cabinet de psihologie. Daca imi spuneti orasul, poate reusesc sa va recomand pe cineva sau va pot indruma unde anume sa cautati.
0
30-04-2010, ora 12:19
cristina 68
Nu este medic/terapeut
cristina 68
cum pot pune si eu o intrebare unui medic psihiatru?
0
30-04-2010, ora 12:58
cristina 68
Nu este medic/terapeut
cristina 68
de vreo 10 ani ma confrunt cu niste pb mai deosebite !la inceput aveam anxietate insotita de atacuri de panica si cite 7 sau 8 pe zi!apoi am facut agorafobie!timp de 2 ani nu am putut iesi din casa deloc!dar mia dat Dumnezeu putere si am trecut peste agorafobie ceea ce am inteles ce este o reusita pt ca multi oameni nu reusesc sa treaca!m ai am citeodata cite un epison de teama dar numai ocazional si numai in prejma strazilor mai mari!eu iau si akm tratament cu frontin si diazepan de vreo 5 ani desi cred ca nu as mai avea nevoie de ele dar mie frica sa nu le iau!nu vreu sa mai am simtomele dinainte!intrebarea mea catre dumneavostra este cum imi afecteaza sanatatea aceste medicamente?ce efecte au frontinul si diazepanul pe termen luing? am virsta de 42 de ani!VA MULTUMESC ANTICIPAT
0
03-05-2010, ora 12:09
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna ziua,

La intrebarea dvs. va poate raspunde doar medicul de familie, care va cunoaste istoricul medical precum si starea actuala.
Daca sunteti in mod justificat ingrijorata in acest sens, reluati legatura cu psihiatrul care v-a prescris acest tratament si informati-l in legatura cu dorinta dvs. de a renunta la medicamente. Va recomand sa apelati la tratament psihologic care sa va sustina in acest demers, dar si pentru a completa si finaliza procesul de vindecare (inteleg ca mai sunt urme).

Multa sanatate!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •