Pseudotourette si TAB

10-03-2021
edyon
Nu este medic/terapeut
edyon
partenerul meu are 44 de ani si l am cunoscut de un an si ceva. mama lui a fost bipolara - si cred ca si a mostenit ceva in sensul asta. nu forma grava cu delir ci cea hipomaniacala - face de pilda fata la serviciu. in fazele de manie e foarte certaret (se ia de lume in tramvai de pilda), ii sare tandara din orice si ma balacareste la nesfarsit pe tot felul de maruntisuri. bea foarte mult si e hipersexual. doarme foarte putin. nu asculta ce zic oamenii care se baga in seama cu noi cand bem in crasma de cartier, le raspunde stiu, nu mi spune, desi nu stie nimic - si se face de rahat, ca oamenii se prind ca e pe din afara. suna rude ssi cunostinte la ore imposibile gen 3 dimineata si e in stare sa bea pana la 10 dimineata. ma spurca de fata cu altii, de revelion sora mea si cumnatu mio au plecat cu o zi mai repede din nimiconcediul pe care si l au facut la mine, pt ca avea logoree, se baga in absolut orice discutie si vorbea foarte urat cu mine. in sfarsit, asta e intrebarea mea - in momentul de varf al maniei, a dezvoltat o forma ca de tourette, cu emisii vocale necontrolate (zicea apapap in mijlocul unei propozitii sau chiar daca tacea) si, dupa cateva ore, a aparut si o miscare convulsiva a bratului. faza asta a durat vreo doua zile si s a stins treptat, dupa ce a reusit sa doarma. intrebarea mea e - face asta parte din manifestarile clinice ale TAB? cineva cu un simptom similar in faza de manie?
(nu vrea sa auda de mers la psihiatru nici cand intra in stari de melancolie, atunci se inchide in dormitor cu lumina stinsa si se uita la tv zile n sir)
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul