ptoza palpebrala instalata brusc si ochi intepenit

05-09-2011
emiliacamelia
Nu este medic/terapeut
emiliacamelia
Buna ziua, va scriu in legatura cu mama mea in varsta de 59 de ani,
Acum o luna de zile, dupa o perioada de 3 zile in care a avut unele simptome de raceala, nas infundat dureri in ochi si in frunte, presiune foarte mare la ochi s-a ttrezit dimineata cu ptoza palpebrala completa si ochiul intepenit, alte manifestari neurologice nu a avut.Nu a avut ameteli, greata, pierderi de echilibru.A fost suspectata de anevrism.A fost internata in spital trimisa la tomografie si RMN unde nu au descoperit nimic suspect, a facut tratament cu antibiotic apoi a inceput tratamentul cu vitamine si cortizon si dupa 3saptamini de tratament pleoapa i s-a ridicat dar ochiul si-l simte imobilizat, ea simte ca ochiul nu se misca in lateral si vede imagini marite cu ochiul respectiv si cand priveste cu ambii ochi are impresia ca i-si pierde echilibrul.Ea a acuzat inainte de aceste probleme si dureri foarte puternice la un dinte sub o lucrare dentara?Intrebarea mea este daca lucrarea stomatologica si eventual durerea in dinte ar putea cauza astfel de probleme?Oare ce analize ar trebui sa mai facem?Mentionez ca mama mea are probleme si cu hipertensiunea arteriala(cand s-a prezentat la urgenta la spital a avut tensiunea 180/90) si are diabet de tip 2 cam de 1 an descoperit cu glicemii in jur de 140
Ea a avut de asemenea in urma cu 10 ani paralizie faciala periferica Bell, nu stim cauza, dar care s-a vindecat complet dupa tratament cu cortizon si vitamine.

va multumesc
3 comentarii
0
05-09-2011, ora 20:36
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu atât lucrarea dentară poate fi cauza acestei probleme, cât anestezia. În zona anesteziei pot rămânea mici cheaguri de sânge, care pot face compresie pe nerv.
0
05-09-2011, ora 20:51
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Daca a facut tratament antibiotic inseamna ca are undeva o infectie. Dupa simptome, eu banuiesc ca la sinusuri. Deasemenea, o infectie la un dinte sub lucrare este foarte periculoasa, ar trebui neapasat si urgent vazut ce este acolo. Medicul stomatolog ii poate recomanda o radiografie, in caz ca nu poate vedea ce este acolo sau sa scoata lucrarea.
Ar mai trebui sa faca un exudat nazal cu antibiograma,.
Este posibil ca primul tratament sa nu fi fost eficient si infectia de la sinusuri sa se fi cronicizat. Daca este o infectie mai veche, nu trece asa usor.
Trebuie neaparat sa faca antibiograma, atunci cand face exudatul, ca sa stie la ce antibiotic este sensibila bacteria.
Daca nu se trateaza aceste doua infectii - la dinte si la nas- poate sa faca endocardita (infectie la inima) sau chiar septicemie.
Dupa cum o descrieti, nu este deloc bine. Sa mearga sa faca mai repede aceste investigatii.
0
05-09-2011, ora 21:12
emiliacamelia
Nu este medic/terapeut
emiliacamelia
Multumesc foarte frumos pentru raspunsuri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.