raguseala

17-07-2009
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
buna ziua
as dori sa stiu daca o raguseala de 3-4 luni poate insemna ca persoana respectiva are o tumora maligna la nivelul laringelui.mentionez ca persoana in cauza are 50 ani si este fumator de 25 ani.va multumesc.
3 comentarii
0
17-07-2009, ora 18:53
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sigur ca nu este obligatoriu. Raguseala poate avea multiple cauze, inclusiv un reflux al sucului gastric din stomac...Deci numai un control poate spune sigur daca este sau nu ceva benign sau malign in acea zona. Sanatate!
0
20-07-2009, ora 20:19
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
revin cu inca o intrebare.tatal meu a fost la un doctor orl din oras si acesta i-a dat antibiotice ptr inflamatie la laringe.a fost din nou la control si doctorul spune ca raspunde bine la tratament desi el este inca ragusit.Atunci intrebarea mea este daca doctorul are sau nu dreptate sau trebuie sa vin cu el la buc ca sa stiu cu siguranta ce are?
0
20-07-2009, ora 20:36
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Concis:
- daca i s-au dat antibiotice pentru inflamatie, inseamna ca e un microb sau ceva care a inflamat laringele;
- daca a raspuns bine la tratament, inseamna ca problema locala e pe cale sa se rezolve cu tratamentul si sugestia medicului, sa urmeze tot ce i s-a spus;
- raguseala, cum a am spus, poate fi data de problema locala dar si de alti factori, inclusiv fumatul, deci problemele sa se rezolve dar sa ramana cu raguseala (acum depinde si cat de tare e ragusit etc etc)
- sunt de parere ca medici buni exista nu numai aici in Bucuresti, dar ca sa fiti linistiti puteti, bineinteles, sa mai cereti sfatul inca unui medic ORL-ist, fara sa spuna dinainte ce diagnostic are, aratand eventual doar analizele, daca cere aceleasi investigatii, dupa consultatie.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: