rana col uterin si sarcina evolueaza bine... e grav
sunt insarcinata.am fost la ginecolog si mi-a spus ca am rana pe col uterin.sarcina evolueaza bine.e grav?
5 comentarii
Cervicita e bine sa fie tratata si in timpul sarcinii dar preferabil cu ovule si daca ati trecut de primele 3 luni. In general nu determina probleme fetale, doar daca e severa poate precipita o nastere prematura. E bine de facut o lama (frotiu cito-bacteriologic) si un test Papanicolau pentru evaluarea gravitatii si pentru alegerea tratamentului (daca e cazul).
lama am facut si mi-a iesit celule epiteliale libere si grupate.relativ frecvente pmn.prezenti bacili gram pozitiv.prezent trichomonas vaginalis.iar cultura secretiei vaginale stafilococ.mi s-a spus ca se trateaza cu antibiotic din luna a-3-a.le pot lua?nu dauneaza copilului?precizezca am o scurgeremaronie subtire.multumesc pentru raspuns.
Exista o serie de antibiotice care se pot administra in sarcina fara riscuri majore, mai ales dupa primele 3 luni de sarcina, cum ar fi penicilina, amoxicilina, augmentin-ul, oxacilina, anumite cefalosporine - in functie de opinia ginecologului dvs. ar trebui combinat tratamentul si cu ovule, iar dupa terminarea tratamentului de repetat lama din secretia vaginala. Multa sanatate!
Mutumesc frumos pentru raspuns doamna doctor.eu vroiam sa nu i-au nici un medicament pe timpul sarcinii, dar daca nu afecteaza copilul am sa le i-au.nu stiu cat de grav este ceea ce am dar sper sa reusesc sa trec peste tot.multumesc din suflet.
Mi s-a prescris augmentin 1g la 12 ore si ovule polygynax iar sotului tinizol 500mg in doua prize.acum am 14 saptamani de sarcina.E bine sa i-au antibioticul?dar ovulele?mi-e cam frica.tratamentul pentru sotul meu e bun?Multumesc frumos.astept raspuns.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Cum pot rezista 9 luni copii in burta?
- 7col uterin, rana pe col - tratament
- 2rog raspuns urgent
- 11alergie in timpul sarcini
- 6hpv, rana pe colon
- 2daca esti insarcinata... herpesul genital se transmite la fat?
- 3pt rana pe col... sa fac cauterizare sau nu?
- 60poti ramane insarcinata chiar daca iei anticonceptionale?
- 3prostata, uretrita, infectie urinara
- 16este posibil sa fi ramas insarcinata? :(:(
- 7rana pe col rog un doctor
- 6rana pe col uterin la 18 ani
- 6sarcina ecograf 14 saptamani
- 15Se poate lua pilula de a doua zi dupa 2 luni de la avort!
- 5sarcina + diabet + infesctie urinara
- 1urgent un raspuns va rog mult de tot
- 3Ajutor! HPV la 21 de ani
- 0Rana pe col
- 0Piscina în primul trimestru de sarcina
Mai multe informații despre: Rana pe col sarcina riscuri in sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabetul gestational
- Avortul spontan
- Sarcina extrauterina - ectopica
- Icterele si sarcina
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia