Rinosinuzita polipoasa maxilo etmoidala și papilom inversat

25-10-2018
corcodica
Nu este medic/terapeut
corcodica
Bună seara. V-Am scris în speranța că îmi puteți da un sfat competent vizavi de problema mea. Soțul meu a fost diagnosticat cu bolile de mai sus, inclusiv cu un streptococ de tip A, în urma unor controale la orl gen endoscopie și ct. A primit tratament 14 zile cu cefort, inutil de altfel deoarece la antibiograma era 0 răspuns, sprayuri nazale cu mucosolvan, avamis, apa de mare. Concluzia a fost ca ar trebui operat, dar cardiologul nu ne a sfătuit, deoarece riscurile sunt majore având probleme grave cu inima, decât în ultimă instanță. Ca urmare specialistul orl ne a recomandat batista bebelușului apa de mare și 3 pufuri pe zi cu gentamicina. Credeți ca e suficient? Citind pe forumuri inclusiv pe la dvs i am luat ulei de catina și îi pun 2-3 picături de 2 ori pe zi și ulei de oregano sălbatic din care îi dau de 7 zile, oral, 4 picături seara. Nu știu încotro sa o apuc și ce sa fac sa fie bine. Dați mi un sfat de specialitate, va rog.
9 comentarii
1
26-10-2018, ora 09:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 cititi pe googel despre Alimentele alergene.. si le excludeti complet pe toate din alimentaie
hidratare fortata si regim vegetaria.. ar face o detoxificare si ar elimina alergenii din corp
2 din punct de vedere ORL... mometazona foruat.. poate micsora cat de cat polipii
0
26-10-2018, ora 11:26
corcodica
Nu este medic/terapeut
corcodica
Rinosinuzita polipoasa o are din primavara urmarea unei raceli destul de puternice. Problemele sunt mult mai grave, având boală toxică a ficatului cu hepatită persistentă cronică, fibrilație atrială și flutter, sechele poliomelită, hipertensiune esențială primară, alte hipertensiuni pulmonare secundare, fibroză hepatică, varice esofagiene grad ii, afecțiuni combinate ale valvei mitrale, aortice și tricuspide, insuficiență cardiacă congestivă, chist și calculi la rinichi, etc ținute sub observație la București prin control periodic. Hidratarea o face de mult, carne de pui din comerț foarte rar, dar lactatele, respectiv brânza este în general de la surse sigure, nu prea am cum să i-o scot pentru că nu prea am ce să îi dau de dimineața. Am înțeles, o să îi administrez nasonexul cum mi-ați spus într-un alt mesaj(scuze că am repetat mesajul, dar nu mi-a arătat că ar fi fost transmis), o să încerc să văd din ceea ce îi dau ca și alimentație să îî scot alimentele alergene, oricum eu nu îî dau prăjeli, alimente procesate, iar dulciuri din comerț destul de rar. Nelămurirea mea cea mare este acel streptococ de tip A, cum scap de el? Nu cred că e bine să stea cu el netratat. Mulțumesc.
1
26-10-2018, ora 12:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 streptococul.. creste pe lapte si dulce
2 se trateaza conform antibiogramei. si se poate administra acel antibiotic in nas.. cu picaturi aftalmice care contin acel antibiotic
0
26-10-2018, ora 13:18
corcodica
Nu este medic/terapeut
corcodica
Mulțumesc pentru sfat. O să ajung la un specialist sa ii prescrie antibioticul adecvat conform antibiogramei, medicației actuale si bolilor pe care le are. Credeți că acele 4 picături cu ulei de oregano sălbatic cu 82% carvacrol e ok, este suficient, îl ajută cu ceva și pot să i-l dau în continuare pe termen lung?
0
22-11-2018, ora 15:59
corcodica
Nu este medic/terapeut
corcodica
Bună ziua! Domnul doctor după o incursiune prin toate ramurile sistemului medical de sănătate, toți doctorii orl mi au recomandat operația, care în opinia cardiologiilor, ținând cont de bolile care le are, este cu risc înalt sau mediu.Am înțeles că e operație grea de cel putin 2 ore cu anestezie generală. Cum pot sa îmi scap soțul fără operație? Vreau și eu un tratament sa nu ajungem la operație. Sunt disperată de acum. Mi e frica sa ajung la operație. Cred ca mor eu în alea 2 ore. Va rog din suflet ajutați mă cumva.
1
22-11-2018, ora 17:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 ati fost la gastrologie ati investigat intestinele ?
2 ati renuntat la toate alimentele Alergene ?
2 ati folosit MOmetazona in nas si un antialergic pe gura ?
0
22-11-2018, ora 21:02
corcodica
Nu este medic/terapeut
corcodica
Am fost la 3 medici orl, ultimul luni la privat in București care mi a recomandat operația. Nici unul nu mi a recomandat verificarea intestinelor. Deoarece am fost la Fundeni la control la interne și cardiolog în am făcut endoscopie gastrică unde au gasit : varicele esofagiene gr1 gastrită eritematoasa antrala DI și DII normal. A făcut ct, iar ca tratament a făcut cefort 24 flacoane de 1 gram, care s a dovedit a fi 0 la antibiograma pe care i am facut o dupa administrarea antibioticelor (explicația orl a fost ca marea majoritate a infecțiilor răspund la acesta). Spălături cu apă de mare, muconazal 7 zile, avamys 30 zile, aerius, dexametazona 3 zile, gentamicina 6 zile. A urmat un drum la alt orl care ne a recomandat operația zicând ca nu se poate face nimic decât spălături cu apă de mare, batista bebelușului și gentamicina de 3 ori pe zi și incursiunea noastră s a terminat la Bucuresti la privat unde la insistentele mele dacă totuși nu exista un tratament care se poate face fără operație știind ca sunt riscurile mari, doar ca nu ne a dat pe ușă afară spunând că singura cale e operația. Citind pe internet în afară de spălăturile cu apă de mare și gentamicina i am dat în nas cu ulei de catina și oral 5 picături de ulei de oregano de 70%. Având atâtea boli asociate nu pot sa îi administrez nimic fără avizul medicului de familie sau internist ului care îi știu istoricul. Nu pot sa îi scot din alimentație brânza care este de casă, asta mănâncă de obicei și mâncare gătită cu regim igienic dietetic hiposodat și hipolopidic.Menționez ca ultimul diagnostic dupa studierea ct si dupa endoscipia nazala fost papilom invertit ce ocupa întreaga fosa nazăla dreaptă, secreții purulente în rino faringe ce se prelungește pe peretele posterior al orofaringe hipofaringe, global cu corzi vocale mobile în fonație, morfologie nemodificată. Scuze ca v am scris atât, dar zic eu ca trebuia pentru edificare.
0
22-11-2018, ora 21:07
corcodica
Nu este medic/terapeut
corcodica
Periplul nostru durează de la 1 august cu tratamente, telefoane pentru programări, așteptări, drumuri și multe speranțe risipite.
0
30-01-2023, ora 07:48
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
Bună în ce stare mai este soțul tău?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: