Ruptura radiala completa de radacina posterioara MM
In urma unei trosnituri in timp ce mergem normal, pe teren drept, am ramas cu o durere la genunchiul stang care a aparut cam la 2 zile si care inca ma deranjeaza desi au trecut 6 luni de atunci.
Intre timp:fizioterapie, creme, repaus si un RMN recent, cu rezultat:
-ruptura radiala completa de radacina posterioara MM, defectul meniscal de 7mm, si asociaza un chist parameniscal de 8mm
-extruzie de corp MM de 2.7 mm
-condromalacie grad 4(edem subcondral)pesuprafata inferioara si CFM si de platou tibial(arii relativ extinse).
-chist ganghionar de 12mm la insertia proximala a fibularis longus
-moderata reducere de de spatiu articular femuro-tibial medial
-usoara atrofie muscura gambiera si a coapsei...
Am 54 ani, supraponderala(90 kg /1.60 )
Pot merge dar tot timpul am dureri.
Nu am avut genunchiul umflat, nici blocat in toata aceasta perioada.
Recomandarea medicului:protezare, dar mai tarziu daca se poate...
Ce ma fac? In afara faptului ca trebuie sau slabesc...
Va mutumesc anticipat!
Intre timp:fizioterapie, creme, repaus si un RMN recent, cu rezultat:
-ruptura radiala completa de radacina posterioara MM, defectul meniscal de 7mm, si asociaza un chist parameniscal de 8mm
-extruzie de corp MM de 2.7 mm
-condromalacie grad 4(edem subcondral)pesuprafata inferioara si CFM si de platou tibial(arii relativ extinse).
-chist ganghionar de 12mm la insertia proximala a fibularis longus
-moderata reducere de de spatiu articular femuro-tibial medial
-usoara atrofie muscura gambiera si a coapsei...
Am 54 ani, supraponderala(90 kg /1.60 )
Pot merge dar tot timpul am dureri.
Nu am avut genunchiul umflat, nici blocat in toata aceasta perioada.
Recomandarea medicului:protezare, dar mai tarziu daca se poate...
Ce ma fac? In afara faptului ca trebuie sau slabesc...
Va mutumesc anticipat!
4 comentarii
Buna ziua,
In afara de a renunta la 30-40 kg, trebuie sa reduceti la minimum solicitarea genunchiului: stat in picioare, mers pe jos.
Este o grava greseala protezarea genunchiului la aceasta greutate. Complicatiile sunt incredibile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul piciorului
In afara de a renunta la 30-40 kg, trebuie sa reduceti la minimum solicitarea genunchiului: stat in picioare, mers pe jos.
Este o grava greseala protezarea genunchiului la aceasta greutate. Complicatiile sunt incredibile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul piciorului
Va Multumesc!
Se impune vreo interventie urgenta din cauza chisturillor sau nu e o problema asa mare in comparatie ce celelalte enumerate?
Faptul ca nu se blocheaza articulatia genunchiului, imi poate da speranta ca mai pot amana protezarea?
Ma îngrozeste ideea...
Din ce motiv in unele zile doare mult mai tare iar in altele mai suportabil, activitatea fiind relativ aceeasi?
Ma agāt de gandul ca poate situatia nu e chiar asa de grava dar pe zi ce trece e mai greu de suportat.
Pana Sa fac RMN m-au consultat 2 medici ortopezi.Niciunui nu a zis ca ar fi ruptura de menisc.
Pot sa indoi genunchiul in repaus, in pat ca si cum nu as avea probleme.
Doare suparator cand merg sau cand stau in picioare. Pe piciorul cu pricina am varice, unele operate;
Daca port ciorap compresiv, nu mai simt durerei asa de ascutita in genunchi, dar stiu ca nu e o solutie...
Cartilajul am inteles ca nu se mai reface, dar meniscul daca are ruptura completa, (RMN), mai mi-ar fi permis sa merg, fara blocaj, fara umflaturi?
Scuati-mi insistenta!
Va Multumesc!
Se impune vreo interventie urgenta din cauza chisturillor sau nu e o problema asa mare in comparatie ce celelalte enumerate?
Faptul ca nu se blocheaza articulatia genunchiului, imi poate da speranta ca mai pot amana protezarea?
Ma îngrozeste ideea...
Din ce motiv in unele zile doare mult mai tare iar in altele mai suportabil, activitatea fiind relativ aceeasi?
Ma agāt de gandul ca poate situatia nu e chiar asa de grava dar pe zi ce trece e mai greu de suportat.
Pana Sa fac RMN m-au consultat 2 medici ortopezi.Niciunui nu a zis ca ar fi ruptura de menisc.
Pot sa indoi genunchiul in repaus, in pat ca si cum nu as avea probleme.
Doare suparator cand merg sau cand stau in picioare. Pe piciorul cu pricina am varice, unele operate;
Daca port ciorap compresiv, nu mai simt durerei asa de ascutita in genunchi, dar stiu ca nu e o solutie...
Cartilajul am inteles ca nu se mai reface, dar meniscul daca are ruptura completa, (RMN), mai mi-ar fi permis sa merg, fara blocaj, fara umflaturi?
Scuati-mi insistenta!
Va Multumesc!
O interventie chirurgicala la aceasta greutate ar fi o mare eroare.
Si, cum altceva nu exista, va ramane solutia renuntarii la 30-40 kg, dar trebuie si sa reduceti la minimum solicitarea genunchiului: stat in picioare, mers pe jos.
Obligatoriu trebuie sa amanati protezarea, deoarece nu se poate practica la aceasta greutate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul piciorului
Si, cum altceva nu exista, va ramane solutia renuntarii la 30-40 kg, dar trebuie si sa reduceti la minimum solicitarea genunchiului: stat in picioare, mers pe jos.
Obligatoriu trebuie sa amanati protezarea, deoarece nu se poate practica la aceasta greutate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Durere la genunchiul stâng
- 6durere genunchi
- 3durere genunchi si laba piciorului
- 2Durere la genunchi dupa un traseu montan foarte dificil
- 4rmn la genunchi
- 9ma tot supara genunchii...si cred ca aproape cu tot ceea ce inseamna incheietura
- 4interpretare rmn
- 2Durere genunchi drept
- 2Durerea genunchilor
- 3Lovitura genunchi
- 1durere genunchi langa rotula
- 1Durere de genunchi
- 1Ajutati-ma, va rog frumos! junghi la genunchi
- 4IRM genunchi drept
- 1Probleme la genunchi
- 3Probleme genunchi
- 1Leziune gradul II corn posterior menisc extern
- 7"Durere" genunchi
- 3Condropatie grad IV, leziune degenerativă grad III
- 1Ajutați-mă - imi joaca tare genunchiul si se aude o trosnitură si ma doare îngrozitor
Mai multe informații despre: Durere de genunchi RMN genunchi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: