Schizofrenie nediferentiata

02-04-2017
Blayd
Nu este medic/terapeut
Blayd
Am fost diagnosticat cu schizofrenie nediferentiata si mi se pare ciudat pentru ca am avut doar 2 episoade psihotice niciunul care sa dureze mai mult de 6 luni. Fac tratament cu rispolept consta de 50 mg, efectin si anxiar, deoarece pe langa schizo sufar si de depresie si fobie sociala...Sunt in varsta de 22 de ani si momentan stau cu parintii acasa deoarece in urma ultimului episod psihotic am fost nevoit sa renunt la facultate la varsta de 19 ani. De trei ani stau acasa si nu reusesc sa merg la facultate. Am mai multe probleme din cauza tratamentului incetinire in gandire, stare de moleseala, dorm mult si am crescut in greutate. Pe langa asta tratamentul cu rispolept imi provoaca impotenta. As avea cateva intrebari...de exemplu: Ce as putea face pentru a imi reveni potenta? sa incerc alt antipsihotic? O alta intrebare ar fi ce as putea face in privinta moleselii si somnolentei si lipsei de concentrare?,..am momente cand poti citi o carte si pot vedea un film dar si momente cand nu imi pot focusa atentia pe ceea ce citesc si nu ma pot concentra la actiunea filmului. Ce m-ar mai interesa ar fi daca este posibil ca diagnosticul sa fie pus gresit si sa nu am schizofrenie. Mentionez ca primul episod psihotic l-am avut la 16 ani si al doilea la 19. NIciunul nu a durat mai mult de 3 luni in niciun caz nu am ajuns la 6 luni cu vreunul din ele. Mai am o problema aceea ca nu am niciun prieten, toti m-au abandonat si nu pot sa imi fac noi prieteni din cauza fobiei sociale. Anul asta as vrea sa merg la facultate si nu stiu cum ma voi putea descurca in sensul ca datorita fobiei sociale si din cauza incetinirii gandirii datorita tratamentului ma gandesc ca nu stiu daca voi face fata. Sa apelez la un psihoterapeut care sa ma ajute cu fobia sociala? Mentionez ca imi doresc foarte mult sa urmez facultatea si sa imi gasesc un job...nu vreau sa raman acasa toata viata.
7 comentarii
0
02-04-2017, ora 23:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vorbeste cu medicul tau sa iti mai scada din medicatie. Vezi cum te simti.
0
08-04-2017, ora 12:38
Blayd
Nu este medic/terapeut
Blayd
Va multumesc pentru raspuns, am sa vorbesc cu medicul meu sa vad daca imi poate reduce doza la un rispolept de 37.5 sau 25 poate asa ma voi simti mai bine. Cu fobia sociala am mari probleme de cand s-a incalzit timpul pentru ca ies mai multi oameni pe afara si ma simt incofortabil...as dori anul asta sa ma duc la facultate dar nu stiu cum o sa pot relationa cu colegii deoarece am emotii fata de persoanele de varsta apropiata cu a mea. Sper sa iasa bine daca nu o sa mai incerc si in alti ani sa ma duc...sper sa ma simt din ce in ce mai bine si sa reusesc dar e greu fara un prieten, asa mai ieseam cu el si incercam sa imi infrunt temerile.
0
08-04-2017, ora 15:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poti sa iti faci prieteni de pe forum.
1
09-04-2017, ora 00:07
Blayd
Nu este medic/terapeut
Blayd
Este o varianta dar nu stiu cum sa dau de cineva care ar vrea sa vorbim...multi au alte afectiuni si nu cred ca ii intereseaza de mine...o sa incerc sa mai ajut altii care sufera de chestii ca si mine de aici, poate asa ma imprietenesc cu cineva.
0
09-04-2017, ora 23:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca gasesti persoane care scriu si iti plac poti sa le trimiti mesaj privat si sa intri in vorba cu ei.
0
10-04-2017, ora 16:04
Blayd
Nu este medic/terapeut
Blayd
Asa am sa fac, m-am imprietenit deja cu cineva care mi-a vazut postarea si mi-a trimis mesaj privat...deja discutam si vad ca ne intelegem bine...am sa caut persoane cu care ma potrivesc la diagnostic si am sa le trimit mesaj sper sa mai gasesc oameni de treaba ca acest baiat...va multumesc ca mi-ati raspuns la mesaje si m-ati incurajat...va doresc multa sanatate si sa puteti ajuta si pe altii pentru ca v-am urmarit postarile de pe forum si imi pare ca sunteti foarte documentata si ajutati pe toate lumea...imi pare rau ca suferiti de TAB...ceea ce faceti pe forum imi demonstreaza ca aveti un suflet mare. Inca o data multumesc pentru sustinere.
0
10-04-2017, ora 21:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Imi pare bine ca ti-ai gasit pe cineva cu care sa vorbesti. Conteaza enorm. Noi la Bucuresti avem Grup de depresivi si de bipolari unde ne adunam si discutam. Ne ajuta sa trecem mai usor peste boala si sa fim uniti. Cum zice proverbul "unde sunt 2 puterea creste".
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Esti dragutz.
Sanatate multa.
Cu pace,
Clara
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •