Senzatie ciudata in gat

22-01-2009
geeorgy
Nu este medic/terapeut
geeorgy
Buna, ma numesc Georgeana si ma adresez unui medic specialist pentru a ma lamuri cu privire la problema mea. De cateva luni am inceput sa simt in gat ca un fel de nodul care, de cate ori inghit in gol, simt ca-mi urca inapoi. Aceasta senzatie dispare in momentul cand mananc, insa revine la scurt timp dupa ce termin de mancat. De cand am problema aceasta, parca simt nevoia sa inghit mai des in gol. La medic nu am fost, nu ma deranjeaza chiar asa tare, insa as vrea sa primesc un sfat sau o parere despre ceea ce ar putea insemna aceasta "senzatie". Ma nelinisteste oarecum, mai ales ca pana acum nu am avut nici un fel de probleme cu gatul. Sper sa primesc un raspuns la intrebarea mea si mai ales sa mi se spuna ce e de facut ?! Va multumesc anticipat!
108 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
23-01-2009, ora 20:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este o iritatie faringiana.. si ingrosarea muschilor.. de la gura esofagului..
problema tine de o afectiune gastrica si de un reflux gastroesofagian.
TRebue sa faci consult la Gastrologie si ORL
0
23-01-2009, ora 22:26
geeorgy
Nu este medic/terapeut
geeorgy
Domnule Doctor, va multumesc frumos pentru rapiditatea cu care mi-ati raspuns si din raspunsul d-voastra, tind sa cred ca nu este ceva grav, nu?. O sa va urmez sfatul si sper sa ma tratez foarte repede. Daca sunteti amabil, as mai avea o intrebare : Daca voi urma un tratament dupa consultatie, in cat timp (aproximativ) voi scapa de aceasta senzatie? Va multumesc !
0
23-01-2009, ora 22:29
geeorgy
Nu este medic/terapeut
geeorgy
Dar de ce trebuie sa fac consult si la ORL daca am probleme cu gatul? Are vreo legatura?
0
24-01-2009, ora 06:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
gastrologul.. investigheaza.. tractul digestiv si esofagul.
la ORL.. o sa ai parte si de un sfat.. ce tratament trebue sa urmezi.. local.. ( gargara, inhalatii, tab. de supyt.) dupa caz.
O inflamati e cronica de acest gen se rezolva deobicei cam in 3 saptamani.. cu conditia ca tii regim alimentar.
0
15-02-2009, ora 14:55
geeorgy
Nu este medic/terapeut
geeorgy
As vrea sa stiu ce vitamine pot lua pt a fi mai vioaie. nu stiu, am asa o stare. tot timpul parca sunt obosita si simt nevoia sa stau jos.Nu am chef de nimic, nu cred sa fie vorba de lene, pt ca e ceva mai presus de vointa mea si trebuie sa ma lupt ca sa ies cat de putin din starea asta.Tind sa cred ca am ceva probleme legate de sanatate. Am 21 de ani si cred ca la varsta asta nu ar trebui sa ma simt asa.Adevarul este ca nu mananc prea sanatos si cu toate vitaminele necesare corpului, si de aceea vreau ceva supliment, insa un supliment care sa nu-mi afecteze stomacul sau sa-mi creeze alte probleme. Ma oboseste foarte mult statul in picioare, care sa fie cauza?Mi-am facut toate analizele, dar de fiecare data sunt bune cu exceptia ca sunt putin anemica.Sper sa-mi raspundeti si de data aceasta.Va multumesc!
0
15-02-2009, ora 16:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Cel mai recomandat in asa caz.. este..
GINSENG.. 1 com. pe zi 20 zile.
POLEN... cate 1 lingurita dimineta cu miere de albini si ciai.20 zile.
faci o pauza de 10 zile si repeti tratamentul !
0
21-09-2009, ora 20:51
boncz mihaela
Nu este medic/terapeut
boncz mihaela
BUNA ZIUA.AS DORI SI EU SA STIU FATA MEA DE 6 ANI ESTE RACITA SI IMI SPUNE CA ARE SENYATIA DE NOD IN GAT CE POATE FI IA ANTIBIOTIC OSPEXIN EUROSPAL NUROFEN CE POATE FI SENZATIA ASTA.MULTUMESC
0
02-11-2009, ora 17:41
anca_horbaniuc
Nu este medic/terapeut
anca_horbaniuc
Buna ziua,

Am si eu o problema asemanatoare, acum o jumatate de an m-am trezit cu o senzatie in gat (ca si cum aveam a bucata de mancare ramasa blocata in gat). Am fost la ORL si mi-am facut tot ce se putea, mi s-a luat secretie din gat, nas, am facut radiografie - nu mi-a iesit nimic. Cei de la ORL m-au diagnosticat cu un inceput de ulcer, dar, ce sa vezi, am facut endoscopie si stomacul meu este perfect sanatos.
Dintre tratamentele facute de mine pana acum au fost cu cateva solutii pentru nas - in caz in care aveam vreo alergie si inca un tratament cu nexium, calciu si magneziu.
Ideea e ca eu in continuare am aceasta jena in gat, este ca o flegma, care cateodata ma si impiedica sa respir. Aceste senzatii le am mai accentuate in cursul zilei, noaptea, dimineata nu am nicio problema.
Ca si activitate principala ce o intreprind este fumatul, ma gandesc ca este de la acest lucru - credeti ca as putea sa am ceva la plamani care sa imi dea aceasta senzatie? Am facut o radiografie acum un an si nu au gasit nimic, ar mai trebui sa fac inca una? Dupa cum stiti a te lasa de fumat este destul de greu, cum as putea sa reusesc in acest sens?
Multumesc anticipat!
Anca
0
02-11-2009, ora 19:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este foarte simplu sa te lasi de fumat..
iti imaginezi ca ai o boala incurabila.. si unica solutie este sa nu mai fumezi si sa duci un mod de viata sanatos!
Pentru senzatiie care le ai.. incearca sa faci inhalatii si gargara cat mai multa, sa te hidratezi bine cu ceaiuri si apa plata, exclus acidulatele si acru !
0
05-11-2009, ora 22:29
geeorgy
Nu este medic/terapeut
geeorgy
Ma inteapa foarte tare in jurul inimii mai ales cand respir adanc.M-am dat cu un fel de crema pe nume "Puterea Ursului" la recomandarea unei prietene, m-am rosit toata pe unde m-am masat cu ea si m-a usturat foarte tare, simteam ca-mi ia pielea foc.Prietena mea mi- a spus ca asa trebuie si m-am masat in dreptul inimii, cu toate ca intepaturile sunt in interior si uneori sunt asa de puternice incat nu mai pot respira. E ceva grav, ce poate cauza aceste intepaturi?Daca ele dispar, mai este nevoie sa ma prezint unui medic, tinand cont si de faptul ca doar de cateva ore prezint aceste intepaturi? Va multumesc anticipat!
0
06-11-2009, ora 10:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este bine sa nu glumesti cu Inima.. este 1 si daca se opreste.. nus ce mai faci!
lasa prostiile si dute la cardiolog!
0
25-11-2009, ora 18:02
elisabeta.b
Nu este medic/terapeut
elisabeta.b
Buna ziua,

Ma numesc elisabeta am 29 de ani si am si eu o problema:
Am o senzatie permanenta de nod in gat si cam o data pe saptamana elimin ca o stafida un mucus dens galben si maroniu dupa ce ma chinui mai tare sa trag din gat...
Aceasta senzatie mi-a aparut in urma cu 2 ani impreuna cu alte probleme (tahicardie sinusala, sangerari intermenstruale, o eruptie de cosuri pe frunte care m-a tinut cam vreo 9 luni ). De mai bine de 1 an de zile incerc sa raman insarcinata si nimic. :(
Am fost la ginecolog, la cardiolog, la endocrinolog pentru e investiga tiroida, toti imi zic din rezultatele de analize ca nu am nimic si totusi nici una din problemele mele nu s-a rezolvat, mai putin acneea de care am scapat de ceva vreme. Am cheltuit un sac de bani si timp si nimic.
La ORL mi-au zis ca am o deviatie de sept, din analize aveam VSH-ul un pic mai mare, rezultatul de la exudat faringian a iesit negativ, iar tamponul nazal a iesit prezent Stafilococ auriu. Mi-au dat tratament cu ciprinol 7 zile si nici o schimbare.
Nu mai stiu unde sa ma mai duc. Am batut la toate usile. Macar de nodul asta din gat sa scap pentru ca nu il mai suport.
Ce sfat imi dati? Sunt toate aceste simtome legate intre ele?

Va multumesc din suflet...
0
25-11-2009, ora 22:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cu siguranta.. toate organele.. in organizm sunt legate intre ele si direct sau indiret o problema provoaca dupa sine alte simptome si alte probleme.
Nu ati pomenit nimic de problemele gastrice si de investigatiile facute pentru tractul digestiv!
0
26-11-2009, ora 10:30
elisabeta.b
Nu este medic/terapeut
elisabeta.b
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
La tractul digestiv nu am facut investigatii pt ca ma saturasem de atatea analize si de dat bani si la urma sa mi se zica ca nu am nimic.
Domnul doctor considerati oportun sa imi doresc o sarcina tinand cont de problemele prezentate?? Pot exista pericole? Eu in oarecare masura dupa atatea incercari esuate de a-mi imbunatati sanatatea aproape ca m-am obisnut cu ideea ca asta este, numai ca in anumite zile imi doresc sa revina totul la normal.
Mai specific ca am o viata foarte sedentara, munca de birou...
Astept sfaturile dumneavoastra, eventual o recomandare unde as putea sa ma mai duc pentru alte investigatii.Eu sunt din Suceava.

Va multumesc inca o data din suflet si o zi buna
0
26-11-2009, ora 10:40
elisabeta.b
Nu este medic/terapeut
elisabeta.b
Acum ca mi-ati specificat de tractul digestiv eu sa zic asa cred ca am avut si de acolo cateva semne. Din cand in cand sa zicem o data la 3-4 luni seara inainte de culcare 2 zile succesiv aveam o stare de agitatie generala(probabil aveam tensiunea mare) si nu ma linisteam pana nu vomam. Eu puneam asta pe seama faptului ca mancam prea mult sau prea consistent. Si totusi asa ceva inainte nu mi se intampla.Eu de mica nu am vomat niciodata.
Pare ca de acum 2 ani tot organismul meu s-a revoltat.
0
26-11-2009, ora 15:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. varianta ar fi...daca puteti sa luati toate rezultatele analizelor si sa veniti la Pascani..
2. sa faceti ceva investigatii la gastrologie.. si sa tineti un regim strict.. fara acru si acidulate.. pentru a nu irita mucoasa afringelui.. si fara Lactate.. pentru a micsora secretia de mucus.
3. in rest tratament local.. inhalati si gargara zilnic
0
26-11-2009, ora 16:09
elisabeta.b
Nu este medic/terapeut
elisabeta.b
Gargara si inhalatii cu ce as putea face. Am incercat timp de cateva saptamani un tratament naturist cu otet de mere si miere de albine si inhalatie de otet de mere cu usturoi, ceva imbunatari au fost insa am intrerupt cam in urma cu 3 saptamani din cauza unor usoare intepaturi aproape permanente de la nivelul stomacului crezand ca sunt de la otet. Dar inca nu au disparut.
Am sa urmez sfatul dumneavoastra si sa fac si un control la gastrologie.

Am impresia ca-s prea multe probleme si din cauza asta nu se poate depista anomalia care sta la baza tuturor. La cardiologie mi-au zis sa astept sa ma simt mai rau ca sa se poata depista ceva sau sa ma obisnuiesc cu ideea... Sunt debusolata si dezamagita.

Mii de multumiri
0
26-11-2009, ora 17:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
otetul este un produs care irita mucoasa faringelui si a stomacului.
daca ecele secretiii au legatura cu refluxul gastroesofagian.. va este interzis sa folositi otet, muraturi, fructe gen grefe si kivi, deasemenea bauturi acidulate!
inhalatii se fac cu ceaiuri ( musetel sau galbenele.. la care se adauga cateva picaturi de INhalant!
0
28-11-2009, ora 21:45
tynuta
Nu este medic/terapeut
tynuta
BUNA SEARA, DOMNULE DOCTOR. AM SI EU O PROLEMA CU, CARE MA CONFRUNT DE VREO 3 LUNI. TOT TIMPUL AM SENZATIA CA AM CEVA IN GAT, AMIGDALELE MA DOR SI ELE, SI MAI NOU MI-AU APARUT SI NISTE BUBITE ROSII PE LIMBA SI SUB LIMBA. CERUL GURII MA DOARE SI EL. MENTIONEA CA ACUM MULTI ANI LA UN EXUDAT FARINGIAN MI-A IESIT CA AM STAFILOCOC AURIU. DE ATUNCI AM LUAT IN NENUMARATE RANDURI ANTIBIOTICE. ACUM UN AN IAR AM FACUT TESTUL, IAR REZULTATUL A FOST ACELASI. IN PLUS MI S-A SPUS CA AM SI AMIGDALITA CRONICA. AM FACUT MOLDAMIN SI DEGEABA. DE OPERAT NU VREAU SA MA OPEREZ DEOARECE STIU SIGUR CA LA CAT DE SENSIBILA SUNT, AS RACI SI MAI REPEDE. CU BUBITELE AM FOST LA MEDICUL DE FAMILIE SI MI-A DAT GLICERINA BORAXATA CU NISTATIN SI AM MAI LUAT SI ACICLOVIR, PENTRU HERPES. PROBLEMA ESTE CA NU MI-AU TRECUT, DIMPOTRIVA APAR MAI MULTE SI SUNT SI MAI DUREROASE. CE SA FAC?AJUTOR!!! SUNT FOARTE SPERIATA.
0
29-11-2009, ora 13:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cu amigdalala trebue sa rezolvati cumva problema. daca nu operatie clasica.. atunci se poate faca criptolizis cu radiofrecventa sau cu laser.
restul problemelor pot sa aiba legatura cu tractul digestiv.
mergeti la Gastrologie si faceti investigatii!
0
29-11-2009, ora 15:36
tynuta
Nu este medic/terapeut
tynuta
VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU RASPUNS. CE CREDETI TREBUIE SA FAC IAR EXUDATUL? ATI PUTEA SA-MI RECOMANDATI UN SPECIALIST ANUME DIN PLOIESTI SAU BUCURESTI?EU SUNT DIN PRAHOVA, DAR AS MERGE SI-N BUCURESTI DE NEVOIE. SINCERA SA FIU NU PREA MAI AM INCREDERE IN MEDICI, DEOARECE CRED CA NE TRATEAZA PE NOI PACIENTII, CU O MARE SUPERFICIALITATE. STIU CA AVEM SI NOI DOCTORI REMARCABILI, DAR DIN PACATE LA ACESTIA, SE AJUNGE MAI GREU. IN SPERANTA CA CELE SPUSE DE MINE NU V-AU SUPARAT PREA MULT, ASTEPT CU MARE INTERES RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA.
0
30-11-2009, ora 11:57
elisabeta.b
Nu este medic/terapeut
elisabeta.b
Salut tynuta,

Si eu pt 3 - 4 ani faceam mereu amigdalita cronica primavara si toamna, tratamente cu penicilina injectabila sau moldamin, trecea infectia si dupa 2-3 luni reaparea.
In cele din urma parintii m-au dus la spital unde mi-au recomandat operatia si cat mai repede. Am fost la clinica particulara din Bacau MedicalService, iar la control doctorul m-a mustrat ca nu am mers mai din timp pt ca prinsesem o forma de reumatism. Dupa operatia cu laser m-au facut sa fac intre 3 si 5 ani de moldamin. Am facut numai 2 ani dupa care n-am mai rezistat si-mi pare rau. Oricum de atunci raceli si rosu in gat nu am mai facut si sa fi trecut vreo 7 ani de la operatie. In schimb iarna port fular gros deci cu nasucul mereu la caldut. Vreo 3 ani dupa operatie nu s-a mai prins nici o boala de mine ma simteam super. Nici macar nas infundat nu mai aveam.
Ce voiam sa subliniez e ca tre sa le rezolvi cat mai repede. Mie mi s-a recomandat sa astept primavara pentru interventie.
Am prezentat experienta mea doar in scop informativ...

Iti doresc multa sanatate...
0
01-12-2009, ora 20:11
tynuta
Nu este medic/terapeut
tynuta
POATE SA-MI RECOMANDE CINEVA UN ORL-IST BUN IN PLOIESTI?
0
12-01-2010, ora 10:48
carlaont
Nu este medic/terapeut
carlaont
buna sunt GABY si am o problema.am un nod in gat si flegma dar problema este mai mult peste zi, noaptea si dimineata parca nu este asa de accentuata.as dori un sfat de la un medic specialist.precizez ca eu sunt in austria si as vrea sa imi cumpar ceva de la farmacie si nu stiu ce?am uitat sa spun ca eu nu mai am amigdalite mi-au fost scoase in copilarie.si am uitat ceva in casa aerul este foarte uscat peste noapte din cauza ca am caldura in gresie, poate sa fie din aceasta cauza?Va rog frumos dati-mi un sfat.Va multumesc anticipat
0
12-01-2010, ora 14:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
puneti prin casa.. vase cu apa.
Luati Vit A uleioasa cate 4-5 pic in nas din 4in 4 ore ( ajunge in gat si hidrateaza mucoasa)
ACC 200 3 pe zi.
gargara
pastile de supt
si regim alimentar fara acru, rece si acidulat.
0
12-01-2010, ora 15:19
carlaont
Nu este medic/terapeut
carlaont
Va multumesc frumos pentru raspuns.mai am o intrebare medicamentul ACC200 se numeste la fel peste tot in lume sau are o alta denumire?
0
12-01-2010, ora 22:48
madalina123
Nu este medic/terapeut
madalina123
Buna seara, as dori daca se poate un sfat de la d-l doctor Flueraru, am 29 ani si mari probleme cu amigdalele.
Nu ma imbolnavesc des, insa atunci cand o fac, mi se inflameaza amigdalele, atat de rau ca sunt pudrate cu granule de puroi. In urma cu 3 saptamani am avut un astfel de episod, amigdalita pultacee, fara febra, fara alte simptome, a trebuit sa iau Augumentin 7 zile, mi-a trecut atunci insa pana ieri cand, surpriza, din nou am amigdalele inflamte si pline cu puroi, astazi una din ele s-a spart si a colectat din nou puroi, este la fel de inflamat ca cealalta. Am mers din nou la farmacie, d-na mi-a recomandat Ceforan 1la 12 ore, ceva Tantum si ceai pt gargara.
Ma intreb ce se intampla, asa de repede s-au inflamat, ironie mai au si puroi( mentionez ca am fost plecata toata luna anterioara la Sibiu, foarte frig, aerul mai tare, normal m-am imbolnavit, am venit acasa -Buc-iar am schimbat aerul si iar m-am imbolnavit)Nu stiu ce sa fac, sa termin medicatia si sa m-i le scot?
Stiu ca sunt pacatoase, reumatism, boli renale etc.Nu stiu i-ncotro sa o iau?Va rog poate reusiti sa-mi raspundeti.Multumesc anticipat.
0
13-01-2010, ora 11:29
carlaont
Nu este medic/terapeut
carlaont
Buna ziua domnule doctor va rog frumos sa imi spuneti daca medicamentul ACC200 are aceeas denumire in toate tarile sau se numeste altfel?eu sunt in austria.sau poate exista altceva pt.problema mea cum am scris mai sus.VA MULTUMESC MULT:
0
13-01-2010, ora 15:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
madalina.. trebue sa termini tratamentul si sa scoti amigdalelel.. la 2-3 saptamani dupa vindecare.



Carlaont.. daca dai pe Google.. gasesti ACC... acetylcysteinum.. care este denumire internationala.
0
13-01-2010, ora 16:37
madalina123
Nu este medic/terapeut
madalina123
Multumesc, d-le doctor pentru promptidudinea d-voastra.
Credeti ca aceasta sensibilitate am transmis-o si copilului care are in principiu se confrunta cu acelasi lucru?insa fara puroi? Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
108 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •