Siguranta inaintea inceperii vietii sexuale

16-04-2016
btmrx
Nu este medic/terapeut
btmrx
Buna ziua,

As dori sa stiu ce analize / investigatii pot fi facut inainte ca eu si partenera mea sa ne incepem viata sexuala.
Tin sa mentionez ca eu sunt primul ei partener, iar eu am mai avut doua partenere anterior (ultima interactiune sexuala fiind acum aproximativ un an).
Nu exista scurgeri, mirosuri, iritatii, etc, dar am dori sa stim pur si simplu, pentru a nu sta cu griji.
Dorim sa facem amandoi investigatii, nu doar unul dintre noi, un fel de control periodic pentru mentinerea unei vieti sexuale sanatoase.

Multumesc!
14 comentarii
0
17-04-2016, ora 14:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se povesteste despre toate bolile in filmul asta.

Sexul in afara Casatoriei are un pret ! - Recomandat si Adolescentilor
-----*

In principiu tu ar trebui sa faci Genotiparea HPV sa verifici daca nu ai vreo tulpina de virus HPV cancerigena pe care sa o transmiti mai departe. Costa 350 lei la spital de stat.

Apoi test secretie cu trimitere de la dermatolog.

Ea, test secretie la ginecolog.

Nu recomand relatiile sexuale cu parteneri care au avut inainte alti parteneri. Se pot lua bts-uri care sa va chinuie zeci de ani.

(*modificat de admin)
0
17-04-2016, ora 17:01
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
In principiu analizele pentru a se identifica Boli cu transmitere sexuala (si nu numai) se identifica prin trei modalitati:
- local: examen vizual + prelevare locala (ex: diagnosticarea gonoreei, a chlamidiei, a bolii pelviene inflamatorii sau a vaginitei s.a.m.d)
- din urina: sumar de urina si urocultura
- din sange: pentru diagnosticarea sifilisului, a hepatitei B, a herpesului şi a HIV, HPV etc.

Va recomand sa mergeti la Clinica Marie Stopes, care are programe speciale pentru asa ceva si unde va vor indica analizele specifice fiecaruia.
Atentie insa, dupa stabilirea starii de sanatate a fiecaruia dintre Dumneavoastra (si, daca este cazul, tratarea problemelor existente) ati rezolvat doar o parte din situatie.
Cealalta se refera la protejarea si educarea referitoare la sarcina.

Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
17-04-2016, ora 22:15
btmrx
Nu este medic/terapeut
btmrx
Va multumesc pentru raspuns!

Nu putem sa ne prezentam la clinica recomandata, deoarece nu suntem din Bucuresti.
Considerati ca este necesar sa mergem la un medic impreuna, care sa ne indrume spre alte departamente/analize, sau ar fi mai bine ca fiecare sa mearga la specialist propriu (eu - urolog, ea -ginecolog) si sa se faca si o examinare + indrumare spre analize?
0
18-04-2016, ora 13:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Oamenii cand se iubesc cu adevarat, merg impreuna.
0
18-04-2016, ora 14:04
btmrx
Nu este medic/terapeut
btmrx
Oamenii care sunt practici, pot face economii prin decizii de genul, luate de comun acord, si pot merge in vacante impreuna, nu la medic.
0
18-04-2016, ora 15:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Corect. Oamenii care nu au relatii sexuale inainte de casatorie nu trebuie sa mearga deloc la medic. Nu pierd timp si nici bani. Toate analizele costa. Genotiparea HPV ca sa te verifice daca nu ai HPV cancerigen, e 350 lei. Sunt nu stiu cate fete in jur de 20 de ani care au luat HPV cancerigen, au facut rana pe col si apoi prietenii au inceput cu ele sa umble pe la doctori sa faca analize, conizatii, operatii, taieri de col... Citeste si tu forumul...
0
18-04-2016, ora 15:15
btmrx
Nu este medic/terapeut
btmrx
HPV se poate lua si fara raporturi sexuale, tine foarte mult de igiena generala. Daca se intampla, se intampla in orice moment.
Cat timp aceste lucruri sunt facute cu grija si discernamant (ceea ce incercam si noi sa facem), atunci nu este nevoie sa ne limitam vietile (de ex cu abstinenta pana la casatorie).
Nu ne putem decide viitorul pe evenimente trecute din vietile altora, fie ele insirate pe un forum sau carti de istorie. Deciziile luate acum, de fiecare, pot sau nu avea aceleasi rezultate.
0
18-04-2016, ora 15:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
HPV se ia prin contact sexual sau pein petting, simpla frecare a zonelor genitale. E o bts.
Ti-am recomandat filmul cu bolile cu transmitere sexuala. Nu l-ai vazut.
Fiecare doarme asa cum isi asterne. Eu cand am fost de varsta voastra nu mi-am asternut bine. Am luat candida in urma unui singur contact sexual de la un baiat care nu avea nici un fel de simptom. Am avut candida 17 ani. A fost crunt pentru ca nu trecea cu nici un tratament. Baiatul acela se chinuie cu candida de zeci de ani si a dat-o la mai multe partenere. E infinit mai greu si mai costisitor sa iei Hpv cancerigen. Prietena mea a dat peste 50 milioane intr-un an. Trebuie sa cunoasteti riscurile. Apoi decizia ramane la latitudinea voastra. Faceti cum considerati.
0
18-04-2016, ora 20:21
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Lasati elucubratiile din alte comentarii si duceti-va impreuna. Medicul va stabili analizele specifice fiecaruia si pasii de urmat.
Va felicit pentru initiativa de a va verifica starea de sanatate inainte de a avea relatii sexuale.
0
20-04-2016, ora 08:03
btmrx
Nu este medic/terapeut
btmrx
Am fost in cele din urma la urolog. Mi s-a dat de facut examen sumar urina si urocultura.
Prietena mea a fost la ginecolog si i s-a spus ca nu ar avea ce analize sa faca din moment ce nu a avut vreun contact pana acum.

Este nevoie sa mai fac si o cultura secretie uretrala (care nu e prezenta) sau in functie de cele doua analize ma ghidez?
Multumesc!
0
20-04-2016, ora 09:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poti sa ai candida si sa nu ai simptome. Fa secretie uretrala. Si fa Genotipare HPV. Sa nu fi luat vreo tulpina cancerigena de HPV. Daca numai aspectele fizice te deranjeaza. Conteaza si daca fostele partenere au avut bts in timp ce erau cu tine. Unele bts precum chlamidya sunt asimptomatice. Si e nevoie de analiza separata pentru ele. Oricum sunt peste 30 de bts si nu ai cum sa te testezi de toate.
In filmul pe care ti l-am recomandat sunt enumerate mai multe.
Prietena ta nu are nici o boala daca si numai daca nu a avut relatii sexuale si nu a facut niciodata petting. Prin petting se iau HPV si herpes genital care sunt virusuri si ori dispar greu din organism ori nu dispar deloc niciodata. Vezi explicatii film.
Ce metoda de protejare pt a nu face copii ati ales ? Sau va doriti copii ?
0
20-04-2016, ora 10:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Completare

Ai aici un topic cu principalele bts.

http://www.romedic.ro/forum/top-12-bts-75542

Urologul se ocupa de rinichi, prostata, functionalitatea aparatului genital masculin.

Dermato-venerologul se ocupa cu bts-urile. Venerologia este o ramura a medicinei care se ocupa cu studierea si tratarea bolilor venerice.

O gramada de bts nu ies nici pe sumar de urina, nici pe urocultura.

@ psiholog-sexolog Pescaru Valentin

Ce bts ies pe sumar de urina si pe urocultura de nu i s-a dat acestui tanar nici test secretie, nici test chlamidya, nici genotipare HPV, nici teste de hepatite, sifilis etc ?
0
20-04-2016, ora 10:57
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Btmrx, va rog recititi primul meu raspuns: doar o combinatie dintre cele trei metode de diagosticare (local, sange, urina) acopera toate variantele de evaluare. Este valabil si pentru partenera, indiferent daca a avut contact sexual sau nu. Pare ca unii medici abordeaza simplist unele situatii. Acesta este motivul pentru care v-am recomandat o clinica specializata.
0
20-04-2016, ora 11:03
btmrx
Nu este medic/terapeut
btmrx
Am inteles.
Va multumesc pentru timpul acordat si raspunsuri.
Am sa astept rezultatele, iar dupa am putea gasi o clinica specializata in oras sau macar o vizita impreuna/doar eu la dermatovenero.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici