Stimuloton pentru anxietatea sociala

28-11-2019
Tzigaret
Nu este medic/terapeut
Tzigaret
Buna ziua,
Imi poate spune cineva daca stimulotonul este bun pentru anxietatea sociala?
Am fost diacnosticat cu depresie si anxietate acum ceva ani, si neurologul mi-a prescris stimuloton 100 mg, atacuruile de panica au trecut..insa fobia sociala nu.
Nu stiu ce sa fac...adica nu am nicio pofta sa zambesc, sa rad, nu am niciun subiect de discutie in minte..nu am chef de vorba..pur si simplu nu stiu ce sa vorbesc, cand incep sa vorbesc ma bâlbăi si sunt usor incoerent din cauza emotiilor, nu mai am aer, si este foarte frustrant ca tot mereu ma fac de ras.
Cand luam stimuloton era ok.adica aveam pofta de vorba si parca timiditatea disparea, am 22 ani.
4 comentarii
0
01-12-2019, ora 10:52
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Stimulotonul are substanta activă sertralina. Aceasta este utila in cazul depresiei, tulburării de anxietate socială, tulburării de stres post-traumatic, tulburării de panică, tulburării obsesiv-compulsive, toate la adulți. Simptomele pe care le-ați descris fac parte din tabloul clinic al depresiei. Puteti merge la un doctor psihiatru pentru o schemă de tratament, dar va sfătuiesc să efectuați si sedinte de terapie psihologica, va vor ajuta foarte mult la identificarea cauzelor emotionale ale suferinței dvs., astfel veti putea lucra si asupra găsirii unor soluții.
0
01-12-2019, ora 16:50
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Medicamentul rezolva problema pe moment, pentru o rezolvare de durată e nevoie să combinati medicatia cu psihoterapia pentru a invata sa tineti sub control factorii ce va provoacă tulburarea.
0
10-12-2019, ora 00:35
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Da, setralina(stimulotonul) este indicat in tulburările emotionale si sociofobe.
0
19-12-2019, ora 14:41
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu puteți să luați un medicamente toată viața, făcând psihoterapie veți câștiga deprinderi să puteți relaționa în societate fără teama că nu veți putea face față. La 22 de ani se pot rezolva multe prin psihoterapie deoarece la vârsta asta dați dovadă de o anumită flexibilitate și comportamentele se învață și se mențin mai ușor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul