Test ADN fetal in sangele matern - Harmony, Panorama - risc mare dublu test

295 comentarii 1 2 ..... 9 10
0
11-01-2019, ora 15:25
Eli81
Nu este medic/terapeut
Eli81
Buna, Nu stiu de ce mesajul anterior nu s-a postat. Iti recomand sa mergi la spitalul Universitar, la et 5 si sa intrebi de dl doctor. De obicei, este in intervalul 8.30-15:00, iar daca are garda este in spital toata ziua. Eu zic sa stai de vorba cu el si iti va explica care este procedura. Timpul de asteptare este intre 30min si 2 h, in functie de cat de aglomerat este sau daca are vreun caz mai special (urgent). Este un medic tanar, in jur de 36 de ani, foarte amabil. Ti-l recomand cu toata increderea :)
0
14-01-2019, ora 07:16
portocalaaaaa
Nu este medic/terapeut
portocalaaaaa
Mulțumesc multt de info Eli
0
16-01-2019, ora 21:41
portocalaaaaa
Nu este medic/terapeut
portocalaaaaa
Au iesit analizele muuuult mai devreme decat ma asteptam!! In 5 zile... o sa avem o fetita exact cum ne doream, fara niciun sindrom slava Domnului. Am gasit le net telefonul dl Sorin Vasilescu si maibe merg la control la dansul. Usor usor se aranjeaza lucrurileeee Mersi mult Eli inca o data!!!
1
16-01-2019, ora 23:00
Eli81
Nu este medic/terapeut
Eli81
Ma bucur din suflet ca totul este ok. Sarcina usoara in continuare!
0
20-01-2019, ora 08:51
portocalaaaaa
Nu este medic/terapeut
portocalaaaaa
Multumesc din suflet. Apropo, in caz ca or sa fie alte mamici care urmaresc info despre Sorin Vasilescu, am stat la spital 1 ora jumatate, timp in care mi-a reluat toate analizele: sange, urina, secretie si eco.lucru tare bun. Intr-adevar este calm si iti raspunde si explica fiecare intrebare. Maternitatea de la Universitar este proaspat renovata, sunt rezerve, dl doctor mi-a spus ca acum, aripa noua arata ca un spital privat. Astept sa vad sa ma conving. Multa baftuta tuturor si bebei frumosi si sanatosi!!
1
20-01-2019, ora 12:12
Eli81
Nu este medic/terapeut
Eli81
Ma bucur tare mult ca ai fost si te-ai convins de dl doctor. Maternitatea este renovata, arata f bine pentru un spital de stat. Iti confirm ca sunt foarte bune conditiile. Am fost internata de 2 ori la ei, din pacate pentru ca la 5 luni a fost necesar sa mi se declanseze nasterea. :((((.
Sarcina usoara si abia astept sa ne anunti dupa ce vei tine bebele in brate!
0
06-02-2019, ora 00:45
Bebeati
Nu este medic/terapeut
Bebeati
Buna tuturor,
Sunt noua pe forum. Am 40 de ani, mama a 2 copii sanatosi. Acum sunt insarcinata cu al treilea copil, 17 saptamani. la dublutest mi-a iesit risc crescut de sindrom down 1/217, varsta 1/85, translucenta nucala 1/250, markeri biochimici 1/192. am facut testul Neobona cu microdeletii la Synlab(Verify Plus) si mi-au spus ca rezultatul il voi primi in 10-15 zile lucratoare. Dupa 8 zile lucratoare am primit am primit deja rezultatul! mi se pare ca a venit neobisnuit de repede, mai ales ca in cerere scria ca proba de sange se trimite in Statele Unite la un laborator ILUMINA. Cand a ajuns proba de sange acolo si cand s-a facut analiza? In brosurile lor scrie ca dureaza 10 zile din momentul cand ajunge la laborator. Mi s-a parut suspect faptul ca punguta din Kitul Neobona nu a fost sigilata in fata mea dupa ce au introdus proba de sange in ea, ci doar impachetată si cutia lasata deschisa, iar mie mi-au spus ca asta a fost tot si ca pot pleca. Credeti ca am motive de ingrijorare?
Rezultatul primit este unul favorabil:
-cromozom 21-Aneuploidie=absenta
-cromozom 18-Aneuploidie=absenta
-cromozom 13-Aneuploidie=absenta
-cromozomi sexuali-Aneuploidie=absenta
-sex fetal =masculin, desi la morfologia de trimestrul I de la 11 sapt mi-au spus ca se pare ca va fi fetita
-microdeletii(1p36, 4p16, 3, 5p15.2, 15q11.2, 22q11.2)absente
-raport genetic atasat. ( nu am primit nici un raport genetic, ci doar o nota in care spune ca testul e conceput pentru evaluarea aneuploidiilor cromozomiale si este validat pentru cromozomii 21, 18, 13 x si y, si ca aceste rezultate nu elimina posibilitatea ca sarcina sa poata fi asociata cu alte anomalii cromozomiale sau subcromozomiale, malformatii congenitale sau alte stari.
Acest test nu imi dă un risc mai mare sau mai mic de sindrom down, sau altele, spune ca sunt absente.
Ce parere aveti? Am sau nu motive de ingrijorare?
0
06-02-2019, ora 11:55
Eli81
Nu este medic/terapeut
Eli81
Buna,

La morfologia de trimestru 1 sunt sanse sa nu se vada 100% sexul, ceea ce inseamna ca nu este ciudat ca la morfologie vi s-a spus ca probabil este fetita, iar la testul noninvaziv ca este baietel. Testele noninvazive din sange au un grad ridicat de precizie in ceea ce priveste determinarea sexului.
Propbabil modul in care sunt transmise rezultatele si implicit modul in care ei le interpreteaza (adica risc crescu/scazut sau lipsa/prezenta aneuploidie), difera de la clinica la clinica. Cei de la Natera (cei care stiu ca au fost primii care au facut acest test) transmit rezultatele intru-un raport foarte detaliat si folosesc "risc crescu/scazut" si dau si procentele aferente, ceea ce este logic sa fie asa, deoarece aceste teste sutn teste statistice si nu pun diagnostic, doar fac un prognostic. Diferenta intre aceste teste noninvazive (gen panorama, verify etc) versus dublu test sau triplu test (care sunt tot statistice) consta in faptul ca au in grad mai ridicat de precizie. Singura analiza care pune 100% diagnostic este amniocenteze.
Mi se pare putin ciudat ca folosesc absent sau prezent, avand in vedere ca este un test statistic.
Eu cand am facut testul a fost sigilat in fata mea si apoi am semnat ca am fost de fata ca am vazut ca s-a intamplat acest lucru.
Va recomand sa nu va impacientati, sa ganditi pozitiv si sa vorbiti cu medicul dvs, care este singurul care va poate da cele mai bune recomandari.
Sanatate!
0
08-02-2019, ora 19:23
Bebeati
Nu este medic/terapeut
Bebeati
Eli81, mulțumesc pentru răspuns. Voi vorbi cu Doctorul meu despre rezultatul testului.
0
11-10-2019, ora 15:49
georgianasps
Nu este medic/terapeut
georgianasps
Bună ziua! Sunt însărcinată în 13 săptămâni. Doctorul care îmi monitorizează sarcina mi-a dat o listă cu f multe analize de sânge pe care să le fac, printre care și dublu testul.
M-am dus la medlife să îmi fac analizele de sânge la 9 săptămâni, iar cei de acolo mi-au recoltat sânge inclusiv pt dublu. Eu nu am știut că acesta trebuie făcut mai târziu, dar nici de acolo nu s-au obosit să îmi explice.
Nu dau vina în totalitate pe ei, am și eu partea mea de vină fiindca se pare ca nu am înțeles indicatiile doctorului meu.

Așadar, la 9 saptamani, metoda pt dublutest a fost kryptor și rezultatele sunt:
Free beta HGC - 95.28 UI/L
Papp-a - 0.7436 UI/L.

Morfologia 1 am facut-o la 13 săptămâni.
Din punct de vedere ecografic, conform spuselor dr., Bebelusul este perfect normal, translucenta nucala este 1, 7cm, iar osul nazal 4, 2cm.

Calculând rezultatele dublului test realizat la 9 saptamani + morfologia, a rezultat trisomia 21 risc 1:29!!!

Doctorul mi-a spus să nu mă panichez fără rost (dar stiti cum este.) și să repet dublu testul, fiindcă acum, la 13 săpt, e momentul prielnic pentru a-l efectua.

Am fost, l-am repetat la alta clinica si astept rezultatul.

Sunt ffff speriată. Credeți că rezultatul inițial este greșit din pricina diferentelor de săptămâni?

Am incredere in dr. Meu, dar alte opinii m ar ajuta să nu mă mai stresez atât până primesc rezultatul noului test.
0
11-10-2019, ora 16:18
Eli81
Nu este medic/terapeut
Eli81
Buna, Si eu am facut dublul test metoda Kriptor tot la 9 saptamani si 2 zile, iar morfologia 1 la 12 saptamani si 5 zile. Medicul chiar a insistat sa fac dublul test intre saptamana 9 si 10, deoarece atunci ar fi momentul cel mai bun. Vad ca Papp-a - 0.7436 UI/L. a iesit foarte mic si probabil de acolo riscul crescut. Eu zic totusi sa nu te panichezi si sa astepti rezultatul. Sanatate!
0
27-11-2019, ora 02:43
Annadel
Nu este medic/terapeut
Annadel
Georgianasps pana la urma cum ai lămurit situația? Cred ca undeva e o greseala la tine deoarece valorile tale din sânge nu sunt anormale pentru 9 săptămâni.
Si eu am facut analiza din sânge tot la 9 săptămâni, se pare ca asa se recomanda acum. Am valori apropiate de ale tale, maine ma duc la eco si sunt foarte speriată ca as putea primi un risc crescut de malformatii din cauza analizelor de sânge. Am verificat pe studii de specialitate si par ok. Totusi tu ai avut un risc mare de Down. De ce?
0
06-01-2020, ora 20:51
doina0505
Nu este medic/terapeut
doina0505
Bună seara. Am și tu o situație în care nu găsesc un răspuns sau o logica. Dublu test mi a ieșit risc scăzut 1:10000, dar la morfologie mi a scris Situs normal. Levicardie( o posibila malformație la inima, cavitățile cardiace inversate) ceea ce după părerea doctorului morfologie duce la risc de 10% Sindromul down
Mi a sugerat sa fac aminicenteza sau test genetic non invaziv... Cine ma poate ajuta cu un răspuns pe înțelesul meu și cât mai corect? Mulțumesc.
0
22-02-2020, ora 16:51
RA2020
Nu este medic/terapeut
RA2020
Buna ziua, am urmărit toate experientele împărtășite pana astazi, totuși nici eu nu m-am lămurit Veracity este din cate am vazut testul cu cel mai mic pret si nu inteleg de ce! Mamicile care au făcut test veracity, ati fost multumite? Cineva mai documentat ma poate lamuri daca exista vreo diferență între panorama harmony nify si veracity in afara laboratorului ?
1
22-02-2020, ora 17:20
Eli81
Nu este medic/terapeut
Eli81
Buna, eu am facut Panorama la prima sarcina si Veracity la a sarcina actuala (acum sunt in saptamana 34). Singurele diferente sunt legate de firma care le proceseaza, de multitudinea de riscuri testate si de pret(Panorama a fost in jur de 3200 lei iar Varecity 2000 lei). Panorama se proceseaza in Statele Unite, iar Varecity in Cipru. Din cate stiu, testul Panorama este primul test aparut pe piata, iar ulterior au aparut si altele. Eu am facut in ambele cazuri variantele extinse, adica cele care includ microdeletii. Singura diferenta a fost ca Panorama include si determinarea sexului, fata de Varecity unde nu am avut aceasta varianta. Ambele teste trimit rezultatul sub forma "risc scazut sau risc crescut". Probabil sunt si alte diferente, dar nu le cunosc. Din pacate, la prima sarcina s-a confirmat risc crescut la una dintre trisomii, lucru confirmat ulterior si la amniocenteza. Daca ai si alte intrebari, te rog sa imi spui.
0
22-02-2020, ora 20:32
RA2020
Nu este medic/terapeut
RA2020
Eli81, iti multumesc pentru raspuns, am 37 ani la dublu test rezultatul final :Risc combinat sindrom Down 1/497..se încadrează în categoria Risc intermediar, as vrea sa merg luni daca se poate sa fac testul Veracity ( cel basic ptr cele 3 trisomi) la synevo.
Sper sa revin cu vesti bune!
1
22-02-2020, ora 21:10
Eli81
Nu este medic/terapeut
Eli81
Eu tot la Synevo l-am facut. Sunati sa faceti programare ca sa va asigurati ca au trusa.
1
22-02-2020, ora 21:37
alle2017
Nu este medic/terapeut
alle2017
Buna RA2020 si eu tot Veracity l-am făcut în 2018. Pe atunci era 1800 lei si l-am făcut la Bioclinica. După o săptămână am primit rezultatele, care din fericire au fost bune si acuma avem o fetita perfect sănătoasă. La dublul test am avut risc 1/210 de Sindromul Down ceea ce ma încadra la risc crescut. Din fericire nu s-a adeverit.
0
09-03-2020, ora 20:55
RA2020
Nu este medic/terapeut
RA2020
Buna tuturor, revin cu rezultatul testului Veracity care m-a făcut foarte fericită.risc foarte scăzut la toate trisomiile, prezenta cromozomului y stiu ca indica sexul copilului respectiv băiețel( sper ca nu ma-nsel)
Va multumesc ptr sfaturi!
0
12-03-2020, ora 11:07
kta88
Nu este medic/terapeut
kta88
Buna! RA2020, in cat timp ai primit rezultatele pentru testul Veracity facut la Synevo? In cele 14 zile standard sau mai devreme? Cate sapt. de sarcina aveai cand l-ai facut si cat ADN fetal au gasit in sange? Merci.
0
13-03-2020, ora 15:44
RA2020
Nu este medic/terapeut
RA2020
Kta88, recoltarea sângelui s-a făcut pe 25.02, rezultatul l-am primit online pe 09.03 ( 10 zile lucratoare) printr-un sms.Fractia fetala 9% recoltati la 16 saptamani fix.( Am făcut testul ptr cele 3 trisomii la dublu test ieșise 1/487 Ptr trisomia 21) Rezultatul la Veracity a fost VERY LOW RISK ptr toate 3.
0
03-04-2020, ora 14:50
kta88
Nu este medic/terapeut
kta88
Buna! A născut cineva de curând la vreo clinica privată din București? Dacă da, îmi puteți furniza tarifele percepute pentru cezariana? Mulțumesc.
0
22-08-2020, ora 09:30
AndradaNoe
Nu este medic/terapeut
AndradaNoe
Buna ziua. Sunt insarcinata in 21 de saptamani si la Morfologia de trimestru 2 doctorita a gasit sectiunea 3 vase si crosa aortei cu ARSA. Prin umare, intrucat prezenta ARSA reprezinta risc crescut pentru T21 mi s-a recomandat amniocenteza sau testare noninvaziva. Doresc testarea noninvaziva, dar doctorita mi-a zis sa am un rezultat pana in 24 de saptamani de sarcina cand se mai poate face ceva.Sunt gravidute in aceeasi situatie? Dvs. cum ati proceda? Va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat.
0
25-06-2021, ora 17:19
Lizy90
Nu este medic/terapeut
Lizy90
Bună! Doresc sa va povestesc si eu despre experiența mea cu dublu test, deoarece multe mamici stau stresate cum am stat si eu. Deci..
La dublu test rezultatul a fost asa:
La T21: risc de varsta: 1:614
Risc biochimic: 1:68
Risc combinat: 1:479
Risc Tr 13/18 + NT: 1:10000
Medicul mi-a recomandat sa fac testul neinvaziv Veracity si rezultatul a fost Low risk pentru toate anomaliile după aproape două săptămâni de stres. Dar important e ca e bebe bine. De aceea va dau un sfat, mai bine faceti direct Veracity sau alt test neinvaziv, decât dublul test care probabil este influențat de diverși factori. Mult succes tuturor!
0
28-06-2021, ora 14:20
oana3211
Nu este medic/terapeut
oana3211
buna ziua, am facut testul harmony, oare iti zice cu exactitate sexul copilului??testul l-am facut la 11 saptamani
Adaugă un comentariu / răspuns
295 comentarii 1 2 ..... 9 10

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul