tiuit in urechi-cap?

140 comentarii 1 2 345 Înainte ›
0
19-06-2013, ora 22:35
maxi1000
Nu este medic/terapeut
maxi1000
Buna. va rog frumos sa imi da-ti raspuns sau sfaturi in legatura cu tiuitul in urechi. Am tiuiit in urechea dreapta de 2 luni. Fac tratament cu emperin de 1 luna. Dupa o luna am inceput sa iau si ginko biloba. Zilnic pana dupa amiaz ma simt destul de prost. Am o stare generala proasta. Dupa masa ma simt mult mai bine. As vrea sa stiu daca ma ajuta daca o sa iau si vitamax. as dori sa stiu ce as mai putea sa iau sau ce as putea sa fac sa imi dispara. Cateadata am si stari foarte scurte de ameteala dar destul de rar. Vreau sa stiu daca pot sa beau o cafea pe zi. Va rog sa imi dati orice sfat care considerati ca mi-ar fi de folos.
1
19-01-2014, ora 21:31
cip78
Nu este medic/terapeut
cip78
@maxi1000
Cum a aparut tiuitul ? poti sa dai detalii ?
Tinitusul are aparent cauze diverse, foarte variate, eu am scapat de el definitiv.
La mine cauzele inca nu au fost identificate, dar cel mai probabil o suma de probleme :

1. parazit intestinal (o stare ciudata aparuta de 2 ori in viata mea care se vedea prin diaree si prin contractii usoare si dese (1 pe minut), a diversilor muschi, inclusiv fata, maini, picioare), timp de luni, tratat de 2 ori in viata cu metronidazol (flagil), fara sa imi iasa ceva la coproparazitologic sau coprocultura
2. intoleranta la gluten (adica la grau), adica o alergie care in timp ataca SNC si probabil diverse organe. E destul de interesant aici, o intoleranta la gluten nu vine singura, eu am renuntat la paine dar mai am aparent astfel de alergii si la altele; Si aici e ceva ciudat, a aparut dupa ce am facut tot ffelul de tratamente, incepand cu antibiotice, antiparaziti, diverse medicamente hormonale..., o tona de medicamente bagata in mine timp de un an mai bine spus. Nu am avut efecte vizibile inainte, a aparut in timp
3. coloana cervicala curbata, care imi face inca probleme cateodata, daca stau in anumite pozitii imi apare tiuitul, dar pentru cateva minute dupa care dispare complet (asta se intampla odata la cateva luni)
4. tensiune ridicata, daca seara beau vin si cafea impreuna iar noaptea ma trezesc si beau un pahar cu apa. imi tiuie in cap (nu in urechi desi asta e efectul aparent) cateva zile, dupa care isi revine usor, sau daca mananc muraturi sau condimentat cu piper in exces

mda, greu de definit, cu siguranta cititd in acest forum sau pe internet se pare ca e mult mai complex, unii o au de la o infectie a urechii interne(de obicei apare la o singura ureche), probleme de irigare a creierului (nu a fost cazul meu, am incercat betaserc si nu a avut nici un efect).

un lucru e clar, e foarte grava afectiunea, dar sa stii ca sunt foarte multi cu ea, eu am stat cu ea un an si inca sunt in viata... (acum se implinesc 4 ani de cand nu mai am nimic, sper sa nu ma insel).

am renuntat tot de atunci la religie si in a mai crede in ceva.

la mine nu a ajutat vitaminele, problema era bacteria sau parazitul care ma chinuia, daca esti obosit tot timpul, slabit (si eventual diaree ) poate merita incercat eubiotic sa vezi cum te simti, daca e pe cale digestiva, daca merge cu eubiotic poate incerci apoi sa il opresti si sa incerci un metronidazol. Nu stiu, poate vorbesc prostii.

Mai multe detalii ar ajuta sa ne dam cu parerea, dar sa iti fie clar, nu sunt medic si nu dau sfaturi, imi dau doar cu parerea.
1
04-02-2014, ora 18:11
SecondChance
Nu este medic/terapeut
SecondChance
Acum 2 ani am avut si eu o problema si sufleteasca si de sanatate si medicina alopata nu a putut sa ma ajute cu nimic, doar credinta puternica in Dumnezeu la care ma intorsesem. Si Dumnezeu m-a indrumat catre medicina naturista, am cercetat pe internet articole in limba engleza simpomele mele, despre durerile de cap, inflamatii cerebrale, edem cerebral, meningita, imbunatatirea activitatii creierului, a memoriei si concentrarii, anxietate, depresie. Si in urma cautarilor mele am gasit si am luat urmatoarele plante, substante antiinflamatoare in capsule naturiste: curcumin, bromelaina si quercitina, vitamina C si Zn, ulei de frunze de maslin, ciupercile chinezesti reishi.

Toate bolile inclusiv cancerul pleaca de la un sistem imunitar slabit si asa am luat si produsul natural SystemWell de la Nature's Way se gaseste la farmacie ca si celelalte suplimente naturale pe care le-am enumerat. M-a ajutat si gingko biloba, si uleiul de peste. Le-am comandat de pe cel mai mare magazin online de produse naturale din USA, www.iherb.com, pentru ca daca le luam din farmacie le luam la pretul de 3 ori mai mare. Dar chiar si asa, luat de la farmacie SystemWell de exemplu costa 50 de lei, nu stiu daca este foarte mult pentru sanatate dar mai trebuie si alte produse, eu am luat multe in paralel, cate 5-6 capsule din toate cele mentionate plus altele, in cateva luni am luat foarte multe capsule naturale cu proprietati antiinflamatoare si au avut efect mare la mine, am putut si eu sa ies iarna afara fara dureri de cap, m-a bucurat, fara electrocutari scurte in spatele capului si fara senzatia de edem cerebral, de presiune in spatele capului, plus celelelate efecte benefice si fara nici un efect secundar. Doamne ajuta!
0
30-04-2014, ora 20:54
cantza
Nu este medic/terapeut
cantza
buna, ma alatur si eu acestui forum spunandu-va mai intai ca am citit toate cele 93 de comentarii.nu am avut niciodata atata rabdare...vreau sa spun ca mi-a luat 2 zile...am intrat intamplator.credeam ca numai mie imi tiuie capul.ce sa spun ? sa incep cu inceputul :bunicul meu in varsta de 77 ani a cazut si si-a fracturat soldul, de unde a rezultat decesul, in decurs de un an.cand zacea la pat imi spunea ca l-a zapacit un sunet in creier foarte pronuntat si-l inebunea atat de tare, imi povestea el, ca-si dadea palme peste ureche, probabil si din cauza bolii pe care a capatat-o in urma accidentului si a mobilizarii lui la pat... boala neurologica: psihoza..el si bunica mea m-au crescut, deci stiu ce mancau si ce beau...nu mi-a povestit pana atunci despre aceasta tiuitura, dar a povestit cuiva, care mi-a zis si mie, cum c-ar fi avut-o din tinerete si n-ar fi scapat de ea toata viata, intensificandu-se datorita acestei psihoze.ce vreau sa va spun este ca la un an si jumatate a murit si bunica mea si a fost prea mult pentru mine fapt pentru care m-am ales cu o..tiuitura in creier !!!...e continua, cand se intrerupe mi se taie si filmul...nu mai aud, nu mai vad, cateva secunde iar inima reia totul pulsand mai tare.am fost diagnosticata cu atac de panica si mi s-a prescris xanax si inca ceva pe care nu le-am luat. mi-am adus aminte de tiuitura pe care o avea bunicul meu, care a mancat si a baut, de toate, toata viata lui.atata ca a cautat sa-si mentine aceeasi greutate, nu manca seara, niciodata nu se imbuiba!!!! am observat ca tiuitura se accentueaza foarte tare atunci cand ma enervez dar incer sa-mi mentin controlul totul pleaca de la frica..creierul trage un semn de alarma.cateodata tiuie atat de tare parca este o bomba care trebuie sa explodeze.ma ajuta DUMNEZEU...recunosc ca daca nu L-as fi cunoscut, nu ca as fi murit dar as fi fost cine stie cum...mie imi face rau cafeaua, coca cola, tigarile, ceaiul verde si carnea de porc. le-am lasat pe toate!!!! ma simnt mult mai bine tiuitura e din ce in ce mai isesizabila!!! in legatura cu frica, nu-mi permit sa dau un sfat decat daca am trecut si eu prin asta...ma rugam dr atunci cand ma rugam venea cel rau si-mi sufla in ceafa.nu puteam sa ma rog n-aveam nici o putere...pacatul te desparte de DUMNEZEU iar EL te lasa la libera alegere..frica vine in urma unui pacat cu care nu vrei sa termini si-l faci cu buna stiinta deci pana nu renunti cu adevarat nu te linistesti.acum ma gandesc la acele zile cand ma temeam n-as vrea sa mai trec prin asa ceva !!!caut sa am o viata curata, astfel incat totul sa fie bine atat pentru mine, dar mai ales pentru copii mei.nu vreau sa-i deranjez cu absolut nimic.ii multumesc LUI pentru ca toti sunt bine.pentru ei traiesc!!! in rest, , sanatate multa si toate cele bune va doresc la toti 3.
1
01-05-2014, ora 22:28
cip78
Nu este medic/terapeut
cip78
Buna Cantza,

Ma bucur ca esti mai bine !
Eu nu am mai avut de ani (3 si mai bine cred) atacuri de panica, creierul meu s-a "recablat", de la atatea crize, se pare ca stie de fiecare data ca nu are sens sa se mai sperie.

Sanatate !
0
15-08-2014, ora 19:49
alinionut87
Nu este medic/terapeut
alinionut87
Va salut prieteni sunt nou pe acest site, forum dar sunt veteran cu aceasta simptoma simptome pe care le aveti si unii dintre dvs. Simtomele mele sunt urmatoarele si ma chinui cu ele de 7 ani



Tiuituri in urechi mari rau urechi infundate dar aud excelent nod in gat respiratie grea dureri cefalice si de spate maini si picioare reci furnicaturi si amorteli un ele si usoare palpitati in cap.


Analize facute recent si acum 7 ani de asemenea cum ar fi rmn cervical rmn cranian cerebral alalize la sange la glanda la circulatie sangelui tot ce inseamna analize sange am mai facut audiograma si nimk nou. Toate analizele sunt bune in limita unui om normal. De unde credeti prieteni ca este aceste simptome care m au transformat in alt om. Din experientele avute de dvs puteti sa ma ajutati cu un sfat ? Am 27 de ani din bucuresti. Va multumesc
0
03-09-2014, ora 19:52
cip78
Nu este medic/terapeut
cip78
Buna alinionut87,

Sfaturi sunt greu de dat, atat timp cat medicina este asa de limitata in domeniul asta. La mine problemele au inceput pe fond digestiv(diaree pe perioada mare - ani), si problema era de acolo cumulata cu o intoleranta la gluen de care am aflat mai tarziu.
La mine a functionat cu metronidazolul, care a rezolvat cauza, tinitusul a venit ca o problema secundara, iar dupa ce am eliminat bacteria respectiva din organism, tinitusul a mai durat cateva luni pana a scazut la un nivel insesizabil, iar acum total (mai am cate o repriza pe luna sau la 2 luni, dar nici nu o mai bag in seama).

Presupun ca in anii astia le-ai incercat pe toate, inclusiv sa nu mai mananci paine (gluten) sau sa iei metronidazol (daca ai avut cumva simptomele mele descrise in acest forum).

Tu stii cat ma doare cand ii aud pe altii cu problema asta ??? Plang efectiv, citind si vazand neputinta medicinei de a pune un diagnostic pentru afectiunea asta ! "Tinitus" nu e un diagnostic, e ceva foarte larg. Noi nu avem specialisti pentru asa ceva ! E o boala in care se fac investigatii "dupa ureche"... cel putin asta e parerea mea.


Sanatate !
0
03-09-2014, ora 20:00
cip78
Nu este medic/terapeut
cip78
chiar citeam aici :

-----*

pentru ca am avut pus tot dupa ureche asa un diagnostic pentru scleroza...
foarte interesant, o toxina provocata de o bacterie, e posibil oare ca metronidazolul sa omoare bacteria, si toxina sa nu mai fi fost eliberata in organism, toxina ce pote provoca, in mod cert, un tinitus ???

(*modificat de admin)
1
03-09-2014, ora 20:22
cip78
Nu este medic/terapeut
cip78
Uite si aici :

-----*
Ar putea fi asta o posibila cauza ?
Vreau un comentariu de la cineva avizat daca citeste acest topic.

Poate o bacterie latenta din organism sa provoace o toxina pe lunga durata care in final poate provoca tinitusul pe o perioada lunga de timp ?

Este trecut in posibilele incercari de tratare a tinitusului si un tratament cu antibiotice de spectru larg, pentru a elimina si astfel de suspiciuni ?

Cat de mult rau poate sa faca statistic ?
Eu am avut noroc de acea doza de Metronidazol care m-a pus complet pe picioare, fara sa mi se gaseasca in realitate un parazit (a se citi bacterie nu vierme intestinal).

Sunt dispus sa platesc (on_line/c_ash) suma unei consultatii daca cineva vine cu un argument pro (sper sa nu fie interzis aici pe site, daca da va rog sa-mi stergeti doar comentariul acesta).

Multumesc!

(*modificat de admin)
0
08-02-2015, ora 03:08
lrdbilly
Nu este medic/terapeut
lrdbilly
salut,

in urma cu aproximativ o luna am racit foarte tare, iar dupa 3 zile de stat in pat cand m-am trezit dimineata m-am trezit cu un tiuit puternic in urechea dreapta. dupa ce mi-a trecut raceala am fost la orl explicandui doctorului ce mi s-a intamplat iar acesta mi-a prescris picaturi si o pastila spunand ca trompa lui eustache este infundata. Am urmat acest tratament pentru 5 zile dar nu am observat nici o ameliorare a tiuitului asa ca m-am decis sa ma duc sa fac un rmn la cap. Rezultatul rmn a evidentiat o usoara ingrosare a mucoasei sinusale si fine interferente a vaselor de sange cu nervii VII si VII. M-am intors la orl cu rezultatul rmn-ului si doctorul orelist m-a trimis sa fac o electroaudiograma a carei concluzie a fost ca nu am nici o scadere a auzului. M-am intors cu rezultatul audiogramei la orl si doctorul mi-a prescris injectii cu Dexametazona pentru 3 zile. Nici de aceasta data nu am observat nici o ameliorare a tiuitului asa ca am decis sa renut a mai merge la orl si m-am dus la un consult neurologic. I-am explicat si neurologului ce am patit i-am spus ca am fost si la orl si ce tratament am urmat dar fara nici un rezultat. Neurologul mi-a spus ca se mai intampla ca dupa o raceala puternica sa apara acest tiuit, tinitus si ca sunt 3 variante. Pot sa scap de el, poate sa se mai amelioreze sau nu o sa scap nici o data de acest tiuit.
0
08-02-2015, ora 03:48
lrdbilly
Nu este medic/terapeut
lrdbilly
Poate ca am refuzat sa accept ca as putea ramane cu acest tiuit toata viata sau poate ca a fost doar o intamplare dar am inceput sa ma gandesc si sa caut o cauza reala a problemei. Intre timp am observat o durere puternica a umarului drept si m-am dus la farmacie si am luat o crema anti-inflamatoare. Prin natura locului meu de munca petrec intre 8 si 12 ore pe zi in fata calculatorului. Am rugat pe cineva sa imi faca masaj dar fiindca persoana care ma ajuta nu este maseur am cautat pe youtube clipuri de masaj pentru relaxarea parti superioare a spatelui, gatului si umerilor. Din intamplare aveam prin casa ceai de cretisoara care printre altele ajuta la revigorarea musculara. Am inceput aceasta terapie cu masaj si frectie cu crema anti-inflamatoare de 3 ori pe zi si am baut si ceai de 3 ori pe zi. Au trecut 10 zile de cand am inceput aceasta terapie cu ceai si masaj iar tiuitul meu impreuna cu durerea de spate aproape ca au disparut, defapt il mai aud doar dupa masaj. Sunt convins ca in momentul in care nu ma va mai durea spatele am sa scap in totalitate de tiuit. Sper ca intamplarea mea sa ajute.
0
21-02-2015, ora 21:07
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
Irdbilly,...cred dupa parerea mea ca la tine este vorba de pb la cervicala(boala profesionala),...nu c-ar fi usor dar prin o minima intretinere acestea se pot duce (remite) destul de repede.
Citind din mesajul tau opinia medicilor "Neurologul mi-a spus ca se mai intampla ca dupa o raceala puternica sa apara acest tiuit, tinitus si ca sunt 3 variante. Pot sa scap de el, poate sa se mai amelioreze sau nu o sa scap nici o data de acest tiuit.",.cu asa ceva nu pot fi de acord,...si sincer iti spun pana acum nici eu(din pacate dupa 5 ani de tinnitus) ca n-am gasit un medic sa-mi dea o explicatie logica(sunt inginer de profesie,..iubesc logica !),...toti isi dau cu presupusul dar sa ne ofere macar un drum LOGIC de urmat in investigatiile care trebuie sa le facem, pentru ca intr-adevar TINNITUSUL este un simptom si nu o boala,...GASESTE-I CAUZA SI VEI GASI VINDECAREA !
si crede-ma,...nici eu nu mai stiu la ce medici n-am fost (locuiesc in Bucuresti),...am vizitat toate "somitatile" in materie de orl, neuro, interne, reumatologie, ortopedie, chiar si psihiatrie(doctorii care nu mai stiu ce sa zica..mi-au sugerat ca as fi luat-o cu caputzu !)...nu vreau sa dau nume (unele deja pomenite pe acest site),...DECI CONCLUZIE,..nu va lasati, nu abandonati lupta !
0
24-03-2015, ora 18:09
georgian86
Nu este medic/terapeut
georgian86
Buna ziua numele meu este Georgian! sunt din iasi si am si eu o problema de fapt mai multe...in urma cu 2-3 ani...aveam greturi dese,.am facut control m-am nascut cu bila puturoasa nu dreneaza nici nu puteam sa ma spal pe dinti ca "varsam"...am facut analize toate bune si frumoase, apoi am tinut un tratamen bun cu LUCERNA VERDE(pulbere)care concetram cu apa, l-am luat timp de 1 an m-am simtit perfect, , , si acu in urma cu 2-3 luni iar am acelasi simptom si tot asa ameteli dese, tiuit in ureche ca si cum pulseaza ceva ( sange) si simt si pe vene dureri ceva de genu cum pulseaza si transpir si in palme:( va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ma panichez cand am aceste simptome, , , parca ma simt beat cu aceste ameteli
0
10-06-2015, ora 18:02
danao
Nu este medic/terapeut
danao
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta tiuiturilor din urechi.
Am un tiut continuu, la orl sunt ok, iar in analize imi iese o usoara infectie undeva. Sa fie de la aceasta infectie piuitul asta continu.
Multumesc mult pt orice raspuns.
0
24-06-2015, ora 16:28
gabriela_pl
Nu este medic/terapeut
gabriela_pl
Buna ziua tuturor! Ma alatur si eu celor care sufera de acest tiuit in cap. Cred cu tarie ca nu este o boala in adevaratul sens al cuvantului ci defapt un semnal al corpului care are o problema undeva. Este greu cand mergi la dr si ii spui - am un tiuit in cap, si iti raspunde ca e doar inchipuirea ta, ca da, sa mergi sa faci Ct-un recomandat de ORL-ist ca dupa aia nu o sa mai auzi tiuitul! Care este mai nebun, eu ori dr?! Am acest tiuit de cativa ani, dar era usor, suportabil, nu deranja il auzeam mai mult noaptea, insa de 1 an de zile a devenit derajant suna atat de tare incat imi afecteaza si auzul. ORL-ista a spus ca nu e nimic cu urechea ci ar fi posibil sa fie afectat nervul auditiv. Am, fost la ORL pentru ca aveam si usoare ameteli si am crezut ca e bolnava urechea.In fine cred ca e o manifestare care 9 din 10 persoane o au si din pacate medicina nu face fata... Ar fi un noroc sa-i dau de capat, si cred ca pentru asta trebuie sa ma studiez mai bine. Pana atunci incerc sa-l ignor. Mulata sanatate tuturor!
0
02-07-2015, ora 23:09
margareta24
Nu este medic/terapeut
margareta24
Buna, am tiuit in urechi de 2 luni! Este continuu, se aude cu precadere seara si dimineata cand e mai liniste. Am fost la 2 orl isti, safiu sigura, sunt ok... Am luat si antibiotic, si betaserc, si ginseng si vitamina B..nimic, nimic..m am resemnat ca nu o sa mai treaca, chiar daca am 30 de ani!Sfatul dr a fost unul singur, sa ma relaxez'.tare mi as dori ca cei care au scris pe forum acum cativa ani sa intre sa mai zica starea lor, asta asa pentru cei care sunt" novoce". Multumesc.
0
02-07-2015, ora 23:25
margareta24
Nu este medic/terapeut
margareta24
Completez cu faptul ca am si senzatia de urechi infundate, cand dreapta, cand stanga! Petrec 8 ore pe zi la birou, si de cativa ani am dureri de spate si umeri.. Si am parte si de stres si oboseala, ma gandesc ca si de aici poate fi.. Cu toate ca mi a aparut tiuitul cam la 2 sapt dupa ce m am reapucat de sala, dupa o absenta mai lunga! Caut si eu cauze, dar cine stie de la ce o fi!
0
08-12-2015, ora 14:17
georgian7
Nu este medic/terapeut
georgian7
Cip7
Buna
Ai avut paraziti intestinali si ti-a trecut tinitusul ? Eu am de 1 an de zile in februarie tiuit dar de o luna simt si la cealalta ureche! Am luat Bilobil apoi de la ORL mi-a dat Betaserc 24 si dupa 2 luni am tiuit si la cealalt ureche ! Vreau sa spun ca am rcuh (rectocolita ulcerohemoragica) si as vrea sa stiu daca asta ar fi o cauza ! Daca cineva are rcuh+tinitus il rog sa scrie !

Cip 7 Iti multumesc in mod deosebit pentru faptul ca ai un suflet mare si ajuti oamenii! Doamne ajuta !
0
03-01-2016, ora 22:17
maye
Nu este medic/terapeut
maye
si eu ma lupt cu aceste simptome adica ametesc dureri de cap, tiuitul in ureche care sunt f.deranjante iti da un disconfort totalam facut o multime de analize si controale totul este in ordine.acum am inceput sa iau niste tablete homeopathice (clear tinnitus)sa vad rezultatul iau de o saptamana inca nu vad nici o schimbare dar am sperante, dupa cate am suferit si inca sufar incerc si asta. va doresc sanatate.
0
03-01-2016, ora 23:55
margareta24
Nu este medic/terapeut
margareta24
Maye, te rugam sa revii sa ne spui dc acest medicament clear tinitus are efect! Multumim
0
13-02-2016, ora 20:11
lory76
Nu este medic/terapeut
lory76
Buna la toti ma numesc Ludmila 35 ani si eu sufar de 2 ani de ameteli sunete in urechi pulsatii si dureri de ceafa, batai la inima multe investigatii totul e de la coloana cervicala...se pare ca exista multe anomalii cu care multi se inasc la mine se numeste anomalia Kimmerly Este Un inel la vertebra C1 si stranguleaza artera, cind artera vrea sa se dilate Nu Este lasata de acel inel si de aici toate simptomele...se activeaza totul dupa stress raceli si alte probleme la coloana cum ar fi osteohondroza si subluxatii a vertebrelor...si Atlanta...Ce ma ajutat cit de cit masajul acopunctura si osteopatul...de operat cica se opereaza Doar Daca viata pacientului e in pericol Daca Mai are cineva Asa ceva scrietimi va rog Multa Sanatate la toti
0
14-02-2016, ora 09:27
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
Lory76,...foarte interesant diagnosticul tau ! pana acum n-am auzit de asa ceva si se pare este o boala destul de ascunsa !
in afara de acupunctura, manevre osteopatice si masaj ceva tratament homeopat n-ai urmat ???
eu unul am cam aceeasi simptomatologie dar la CT si Rmn-ul facut nu mi s-a spus asa ceva !!????
tot sapand prin pagini medicale am auzit (n-am incercat) de un remediu homeopat care se numeste HEKLA LAWA,.se spune ca topeste anumite ciocuri de pe sistemul osos ! voi face aici un copy-paste :

""HEKLA LAVA
Lava de pe muntele Hekla

Remediu cu tropism asupra tesutului osos manifestat prin :exostoze, proeminente osoase indifferent de etiologie, neoformatiuni benigne sau maligne, inflamatia maxilarului, abcese dentare (abcesul determina o tumefiere care este foarte dura), pinteni calcaneeni, exostoze perivertebrale, osteita deformanta, periostita, reactii posttraumatice ale periostului, rahitism, tumori ale sanului, scaderea secretiei lactate, etc

Organo-tropism: oase (mare afinitate pentru oasele maxilarului), tesut ganglionar

Este obtinut din cenusa de lava vulcanica de pe muntele Hecla. Cenusa contine siliciu, alumina, magneziu, oxid de fier. Calatorind in Islanda, Garth Wilkinson a observat ca oile din vecinatatea muntelui Hecla aveau exostoze imense in zona maxilarelor. A mai observat aproape stagnarea secretiei lactate atat la oi cat si la vaci. S-a observat o depunere a prafului de cenusa pe intestinele acestor animale care au devenit subtiri si friabile, oasele prezentau o textura fragila si friabila si multiple forme de afectare pornind de la dentitie dificila, demineralizare, osteite, osteo-sarcoame, exostoze. Sistemul glandular era la fel de afectat, prezentand inflamatii si induratii ganglionare. Formatiunile prezentau o lateralitate predominent dreapta.

Cap, organe de simt:
Cefalee cronica
Ulceratii ale oaselor nazale
Polipoza, deformand fata, fortand globul ocular in sus, obstructionand narile, extinzandu-se in gura si impiedicand procesul de respiratie si masticatie
Carii dentare
Nevralgii dupa extractii dentare
Abcese ale gingiilor
Tumori ale maxilarului superior
Necroza sinusurilor dupa operatie mastoidiana
Copii scrofulosi, rahitici

Sistem ganglionar:
Inflamarea, infiltrarea si indurarea ganglionilor cervicali

Extremitati, sistem osos:
Exostoze cu orice localizare in corp
Nodozitati, carii osoase, osteita, periostita, tumori osoase (osteo-sarcom), rahitism """
0
14-02-2016, ora 14:22
lory76
Nu este medic/terapeut
lory76
Florin59 Mersi pentru informatiile tale o sa caut pe net Mai mult despre tratamentul Asta homeopat...eu am facut si tratament homeopat Dar Nu am avut mari schimbari...Florin la mine anomalia sa vazut Doar la radiografie functional cu gura deschisa pe dreapta inel osos interrupt ca Un dinte.la RMN Nu sa vazut nimic...vezi ca simptomele sunt cam la fel la toti Dar la multi sunt cause diferite dignosticul de stari depresive vegetative Nu exista mereu Este o cauza care provoaca starile astea...incepind de la o lipsa de Vitamine, insuficienta circulatorie, sau Chiar de la stress continuu muschii adinci se incordeaza si apasa pe artere...Dar in mare parte e de la coloana cervicala...
Anomalia Kimmerle - calcifierea completă /parţială sau osificarea ligamentului atlanto-occipital oblic, situat deasupra şanţului arterei vertebrale al arcului posterior C1, prin care trece artera vertebrală şi nervul suboccipital. În aceste cazuri, şanţul se transformă în foramen, şi poate facilita comprimarea pachetului neurovascular. Cel mai frecvent aceasta are loc în timpul încordării excesive a muşchilor gîtului sau în anumite poziţii ale capului.
Anomalia Kimmerle poate juca un rol important în dezvoltarea dereglărilor discirculatorii în bazinul arterelor vertebrale, care alimentează segmentele posterioare ale creierului.
înapoi la cuprins
Simptome
Cel mai frecvent decurge asimptomatic, însă pot fi prezente următoarele acuze:
- Ameţeli şi / sau instabilitate statică (se accentuează la rotirea capului);
- Acufene uni- sau bilaterale (zgomote în urechi care se accentuează la rotirea capului);
- Tulburări vizuale ("musculiţe zburătoare" în cîmpul vizual);
- Pierderea conştienţei (completă sau parţială);
- Cataplexia (pierdere bruscă a tonusului muscular cu cădere la pământ, fără pierderea conştienţei).
În cazurile mai severe sunt posibile:
- Dureri de cap;
- Nistagmus (mişcare concomitentă involuntară a globilor oculari);
- Ataxie (tulburare a coordonării mişcărilor voluntare), tremor al mainilor, picioarelor;
- Scăderea sensibilităţii feţii, membrelor sau trunchiului;
- Pierderea tonusului muşchilor feţei, membrelor sau trunchiului.
- Risc de apariţie a accidentelor vasculare cerebrale.
0
14-02-2016, ora 16:47
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
lory76,...foarte "interesant" ceea ce scrii tu aici ! DAR CHIAR NU EXISTA UN TRATAMENT PENTRU ASA CEVA ???? medicii ce-au zis ??? un neurochirurg ai consultat ??
0
14-02-2016, ora 17:08
lory76
Nu este medic/terapeut
lory76
Am consultat multi Medici multi se spala pe maini si zic ca e sistemul vegetativ ca Nu e anomalia defapt ca ea Este din nastere si Nu ea da simptomele astea...am facut N tratamente Ce ma ajuta antiflamatoarele masajul osteopatul si acopunctura Dar pe o perioada Scurta...de operat am inteles ca Nu se opereaza Decit Daca viata Este in pericol Adica Inainte sa dau duba:))
0
16-02-2016, ora 08:40
betilici
Nu este medic/terapeut
betilici
Buna

Eu am un tiuit/fasait continuu de aproximativ 10 ani. La inceput era insesizabil, dar in ultima perioada s-a intensificat.
Coincidenta sau nu, am renuntat de 1 an la carne, cu exceptia pestelui. Incerc sa-mi dau seama cu ce am inlocuit carnea (poate fainoase) si ar avea legatura cu subiectul.
Am fost la ORL si am inteles ca 'asta e'... nu exsita o cauza si nici un tratament. Sa incerc sa-l ignor.
Am citit comentariile voastre si sper sa gasesc un leac. Ma bucur nespus sa aud de oameni care au scapat de asta. Prima oara cand am cautat acest subiect, acum cativa ani buni, oamenii erau fara speranta.. si eu la fel.

Asadar, Cip78, ai descoperit cam din intamplare solutia. Mai sunt si alte reusite care au ajuns pe forum? Am citit multe comentarii ale topicului, dar mi-au scapat cateva.
As vrea sa investighez, dar nu stiu de unde sa incep. Ce analiza ar putea descoperi vreo bacterie ?
Multumesc
0
16-02-2016, ora 10:06
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Cand ati facut ultimul examen neurologic?
0
16-02-2016, ora 12:51
betilici
Nu este medic/terapeut
betilici
Atunci cand mi s-a recomandat si CT-ul cranian - acum doi ani si ceva - a fost normal totul.
Am mers pentru ca aveam niste senzatii ciudate pe un picior - o furnicatura, ca un cerc pe pulpa piciorului. Nu era prima oara - mi se mai intamplase sa am astfel de senzazii pe picioare. A fost ok - concluzia a fost ca nu e nimic in neregula, doar senzatii. Am acceptat - asa vroia corpul meu sa se manifeste, l-am lasat si i-a trecut. Mi-a recomandat CT-ul dupa ce am amintit si de tiuit.
Dar cu fasait/tiuit nu merge cu ignorare... :(
Nici nu mi-e clar ce tip de medic ar mai trebui sa consult si in ce masura voi gasi pe cineva deschis, atent, care sa nu traga concluzia ca sunt doar pitici la mansarda.
Sunt o persoana echilibrata, care isi cunoaste limitele. Si accept ca poate sa fie si de la 'mansarda', dar sa nu ne limitam la asta din prima. Sa investigam mai intai, sa luam in calcul cateva ipoteze si apoi sa tragem concluzii. Un astfel de medic caut. Dar nu mi-e clar daca e neuro, orl, gastro.?
0
21-02-2016, ora 09:55
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
lory76,...si mie mi s-a spus la fel,...sistemul neuro-vegetativ,.am vazut nici nu mai stiu cate zeci de medici,...imi pare rau c-o spun,..SUNT DEPASITI RAU DE TOT sau nu sunt dedicati MESERIEI CARE si-au ales-o, scuzeee celor prezenti pe site !asa ceva,...hmmmm,... lory76 n-ai cum sa te nasti cu el,...sau daca admitem aceasta ABERATIE,...n-ai cum sa-l "auzi" ca face parte din tine din prima zi de viata,...DECI VRAJEALA !

domnul doctor de mai sus, mi-a recomadat un RMN functional dar din pacate NU EXISTA ASA CEVA IN BUCURESTI !la clinicile(renumitele capitalei-ca NU VREAU SA DAU NUME) la care am intrebat, medicii de acolo (ma refer la radiologii cu care am discutat) parca ii intrebam de avioane,..ca atare am renunt !

betilici, daca gasesti un asemenea medic dedicat (de care pomenesti tu in acest mesaj), TE ROG SPUNE-NE SI NOUA !
0
21-02-2016, ora 15:12
lory76
Nu este medic/terapeut
lory76
Florin 59 poti sa te naşti cu asa ceva dar nu Toţi prezintă simptome...exista anomalii din nastere la coloana e mai rar dar exista de obicei sunt Anomalia Arnolida Kiara si Anomalia Kimmerle...dar daca nu ai alte probleme care sa nu o declanşeze de exemplu osteohondroza la mine sa activat după stress si răceala puternica..bine mai sunt ceva probleme Axis subluxat si C2 si stranguleaza artera...Cred ca Tu Nu Ai Asa ceva sar fi vazut la radiografie cervicala Daca Ai facut...pacat ca nu ne poate ajuta medicii e foarte simplu sa pui o diagnoza care nu exista...sistemul nervos vegetativ...dar aici e o problema reala la mine si cu risc de AVC dar ei ma îndoapă cu antidepresante...daca ar fi medici care într-adevăr ar vrea sa ne ajute din pacate umblam si căutam singuri si tratamente metode ca altfel nu se poate...cu speranta ca intr-o zi voi găsi un doctor competent si cu inima mare...Doamne Ajuta
Adaugă un comentariu / răspuns
140 comentarii 1 2 345 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Australia. Unul din patru adulți suferă de tinitus, o tulburare ce determină un „țiuit în urechi”
  • Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
  • Un potențial tratament pentru tinitus, dezvoltat după două decenii de cercetare
  • Tinitusul sau țiuitul în urechi ar putea duce la pierderea auzului? (studiu)
  •