Transpiratie excesiva și puncte rosii in centrul palmelor mainilor si folosirea Triderm.

01-08-2020
Elly1
Nu este medic/terapeut
Elly1
De 3-4 ani am probleme cu transpiratie excesiva a palmelor dar si aparitia de 2 ani a unor puncte rosii in centrul palmelor.
Acum 2 ani(doar in perioada iulie-august), imi apareau doar niste puncte rosii care imi provocau mici dureri daca tineam mana ca pumn pt o scurta perioada.
Anul trecut (iulie-august) mi-a aparut un fel de "rana" sau iritație (nu stiu cum sa ma spun altfel) in centrul palmei si ma durea, acest lucru a aparut pe la inceputul lui iulie si a persistat pana la aproape sfarsit de august.
In prezent, din jumatate lunii iulie au început sa imi apara iar punctele roșii si recent am cumparat Triderm (0, 5 mg + 10 mg + 1 mg / gram unguent) de la farmacie cu speranța ca m-ar ajuta in privinta acestor puncte rosii.
O mica nelamurire despre Triderm, odata ce este aplicat pe zona afectat cat timp trebuie sa stau cu el, si cum ar trebui sa procedez ca sa il sterg de pe mana sau il indepartez cu apa?
Legat de transpiratia excesiva, mi se intampla in fiecare zi timp de 3-4 ani. In timpul verii tin un prosop sau un material oarecare de bumbac ca sa imi sterg transpiratia care se produce mereu de multe ori zilnic in perioada verii. In timpul altor anotimpuri nu mai transpir pe palme intr-un mod exagerat, ci intr-un mod moderat.
1 comentarii
0
04-08-2020, ora 10:54
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Poate un consult dermatologic v-ar fi util.
Pentru transpiratia excesiva a palmelor este utila iontoforeza. Se poate face la unele cabinete medicale (trebuie sa cautati) sau se gasesc aparate de cumparat pentru uz personal.
Tridermul se pune in strat subtire si se maseaza pana intra in piele. Nu va spalati pe maini macar jumatate de ora dupa ce il puneti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce unii oameni transpiră mai mult decât alții
  • Remedii și sfaturi pentru transpirația abundentă, exagerată
  •