Tulburare bipolara, hipomanie sau reactii normale? | Forumul Medical ROmedic

Tulburare bipolara, hipomanie sau reactii normale?

01-11-2012
xmarian
Nu este medic/terapeut
xmarian
Bine v-am gasit.

Sunt intr-o dilema.Am un istoric depresiv lung de vreo 5 ani, peste care am trecut cu bine fara medicamente, doar cu plante si multa vointa.Am intampinat multe greutati, am un stres constant foarte mare acasa dar in sfarsit am trecut peste o parte din ele(Mi-am luat BAC-ul cu nota mare).Acum, de vreo 1, 1.5 ani cum am spus, am 'scapat' de depresie, ma simt in majoritatea timpului mai bine.Dar aici intervine problema.

Am unele perioade cand intru in scurte depresii 'acute' provocate de rautatea oamenilor, sunt mult prea sensibil, dintr-o vorba urata, o actiune impotriva mea sau pur si simplu daca nu imi iese ceva cum am planuit, intru in aceasta stare de depresie care dureaza cateva zile, cateva saptamani sau pana cand fac ceva de care sa fiu mandru de mine si imi arat ca nu sunt bun de nimic, ca pot face ceva, practic scap de complexul de inferioritatea creeat in acea mica perioada de depresie.

Eh, ce se intampla de aici ma pune pe mine pe ganduri.De la starea aia acuta de depresie, trec la o stare tangenta cu narcisismul.Nu fac actiuni care sa imi dea pe fata aceasta stare dar, simptomele care le-am observat eu sunt:activitate psihica ridicata( imi gasesc mai repede cuvintele, gandesc mai repede, iau decizii mai usor), energie ridicata( in general, sunt o persoana sedentara, dar in perioadele alea as merge si pe munti), insensibilitate la vorbele oamenilor care in mod normal ma ranesc( din aceasta cauza ajung sa fac misto de multe persoane, fara intentie ), disparitia timiditatii (pe care o am in general, la o cota mai mica).

Trebuie sa recunosc, ma simt bine in perioadele alea.Dar se termina foarte rapid, cea mai lunga probabil a fost de o saptamana-2.Eh, si uite asa imi traiesc eu viata.Inteleg ca urcusurile si coborasurile sunt normale in starea psihica a oricarei persoane, imi place psihologia, sunt student la medicina generala dar starile mele sunt prea contradictorii intr-o perioada atat de scurta de timp.Cam asta ar fi, va multumesc anticipat pentru ajutor!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul