Un mic ajutor, va rog! frica de lume, palpitații, puls mărit și o frica mare de EKG

22-01-2022
Mariiusf
Nu este medic/terapeut
Mariiusf
Buna ziua, am tot citit pe aici și mă regesec pe mine...Totul a început acum 6 ani când am avut primul atac de panica, probabil de la fumat, energizante, mâncare nesănătoasă, atunci o perioada am avut o amețeală nasoala care mi-a trecut în cele din urmă, era o sinuzita cronica.
De la atacul de panică am rămas cu o frica de lume, palpitații, puls mărit și o frica mare de EKG.In cele din urmă am făcut nenumărate Ekg-uri, eco cord, analize sânge totul perfect, pulsul umpic mai mare că mă speriam de el și o luă inima razna. Domnul doctor mi.a spus sa iau concor2, 5 la nevoie, de vreo 2 ani iau cate jumătate de pastila dimineața.
Partea nasoala este că de 3 săptămâni am plecat la muncă în străinătate și mă simt aiurea, când stau întins în pat și vad inima cum bate mă panichez, intervine un gol un stomac și inima incepe sa bata cu putere, ies la aer să îmi revin. Dimineața am un gol in stomac și îmi aud inima cum bate, iar mă panichez...am 29 de ani, căsătorit, 2 copii.cu ce mă pot calma ????
9 comentarii
1
22-01-2022, ora 10:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Sunt somatizari de anxietate. Anxietatea se trateaza la psihiatru si psiholog.
0
22-01-2022, ora 10:17
Mariiusf
Nu este medic/terapeut
Mariiusf
momentan sunt in Olanda nu am posibilitatea să ajung la psiholog, psihiatru, mă gândeam de ceva calmate !
0
22-01-2022, ora 14:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati sa gasiti la plafar calmante pentru anxietate dar sunt cam slabe. Tratamentul pentru anxietate il da psihiatrul. Poate incercati pe Medic Chat o consultate online.
0
22-01-2022, ora 15:29
Mariiusf
Nu este medic/terapeut
Mariiusf
Ok mulțumesc frumos !
0
23-01-2022, ora 09:48
Mariiusf
Nu este medic/terapeut
Mariiusf
Azi dimineață pe la 6, m.am trezit brusc și îmi auzeam inima cum bate, regulat, ușor, mi-am pus în minte că nu am nimic și că mintea îmi joaca feste, m-am calmat și am adormit.M-am trezit pe la 7:30, am luat o jumătate de concor de 2, 5, mintea și mâinile tot la puls îmi era să văd, să mă controlez cum e, dar mi-am ocupat timpul cu telefonul și mi-am revenit. Incerc sa pun psihicul la contribuție sa fie mai puternic și să elimine simptomele astea de frica...
0
24-01-2022, ora 19:07
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Vedeți că se pot face evaluări și psihoterapie online. Centrul de la Cluj au o platformă special pentru anxietate. Căutați pe Google COGNITROM- platformă de evaluare a anxietății.
0
26-01-2022, ora 10:59
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Teama de teamă, de nelinişte, sau hipersensibilitatea la anxietate, e un concept descris şi evaluat de psihologi de prin anii 1980. O persoană cu o sensibilitate sporită la anxietate are tendință de a percepe nefuncţional simptomele şi senzațiile care însoțesc stările de nelinişte.

Fie că e vorba de creşterea bătăilor inimii, de senzaţii la nivelul toracelui (ex. sufocare) sau stomacului (ex: arsuri în coşul pieptului sau senzatia de gol in stomac despre care spui tu Marius), persoana le interpretează ca pericole iminente de pierdere a vieţii sau a controlului.

O să fac un infarct! Voi avea un accident vascular! sunt cele mai frecvente percepţii cu care mai întâlnesc în cabinetul psihologic. Sunt prezente însă şi interpretări de genul: Voi pierde controlul şi voi leşina! Mă voi face de râs ca o iau razna! Toţi vor observa cum tremur!

Iată o alta posibilă succesiune a gândurilor unei persoane cu o teamă de teamă, cu o hipersensibilitate la anxietate.
Persoana îşi poate începe ziuă destul de bine, fără vreo nelinişte anume. La micul dejun aude însă ştiri despre impactul Coronavirus şi despre rafturile ce au rămas goale după ce au fost luate cu asalt de lumea dornică de provizii. Se gândeşte că iar a lucrat prea mult şi nu a ajuns să-şi facă aprovizionarea. Se gândeşte că probabil nu o sa ajungă nici azi la magazine. Poate percepe că nu e in controlul vieţii sale. Se gândeşte la cât de solicitant e jobul şi că uneori chiar munca solicitantă poate duce la decese, darămite atunci când îţi vine un client ce ar putea fi infectat cu coronavirus.

Când ajunge la locul de muncă aude cum un client tuşeşte şi gândul face imediat asocierea coronavirus-deces. Persoana simte o tensiune în piept, inima îi bate mai tare, respiră mai repede şi are senzaţia că se sufocă. Simptomele fizice şi gândurile catastrofale se consolidează reciproc, alături de senzaţia de reducere a controlului asupra situaţiei de la job. Inima ajunge să bată şi mai tare, necontrolat, respiraţie e tot mai rapidă, scăpată de sub control şi panica sporeşte pas cu pas.

Atacurile de panică au o relaţie direct proporţională cu sensibilitatea la anxietate. Atacul de panică are şanse mai mari să recidiveze dacă nu a fost redusă hipersensibilitatea la anxietate. Asta e şi motivul pentru care în anxietate psihoterapia reduce rata recăderilor iar medicaţia are nevoie să fie însoţită de eforturi de reducere a sensibilităţii la anxietate, prin intermediul unor intervenţii psihologice.
În ziua de azi, când controlul în diverse domenii ale vieţii e tot mai restrans, teama de lipsa de control devine tot mai des un obstacol psihologic. Devine astfel tot mai important să evaluezi in sesiunile de psihoterapie ce din viaţa ta se asociază cu această lipsă de control sau cu alte elemente ce generează teama de teamă.

Azi poti accesa si sesiunile de psihoterapie online. Au o eficienta similara cu cele la cabinet.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
26-01-2022, ora 20:14
Mariiusf
Nu este medic/terapeut
Mariiusf
Mulțumesc frumos pentru atenție !
0
30-01-2022, ora 14:07
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Identitate neconfirmată
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Buna ziua. Este foarte important sa faceți psihoterapie, cea cognitiv comportamentala de preferat. Exista foarte multe cabinete, foarte mulți psihoterapeuți care fac ședințe de terapie online, pe zoom. Eficiența este similară cu cea live, din cabinet. Chiar si noi oferim ședințe online. Multă sănătate!

Psih. Zsolt Orban
Therapy Sessions
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate
  •