VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI !
In urma cu 2 zile mama a suferit un AVC ischemic, cel putin asa i-au pus diagnosticul.Totul s-a intamplat ca s-a trezit noaptea cu miscari necontroloate, s-a ridicat sa mearga la baie si a cazut, nemaiavand simturi in partea stanga a corpului, inclusiv fata.Am chemat de urgenta ambulanta, am dus-o la spital si acolo i-au pus o perfuzie cu manitol. Dupa perfuzie si-a revenit imediat.Am internat-o in spital, are toate simturile, care si le-a recapatat imediat dupa perfuzie, doar muschiul de la gura a durat o zi pana sa ajunga la normal.Merge fara probleme, n-are dureri deloc, mentionez ca are doar 50 de ani. O data la 6 ore i pune perfuzie cu manitol timp de 10 min si clorura de sodiu cam o data pe zi.M-am interesat pe internet, stiu ca AVC-ul este de 2 feluri, cel ca al mamei mele, care se trateaza medicamentos si avc hemoragic, care din cate stiu e mult mai grav si necesita operatie.Din cate am citit pe internet mai degraba ar avea accident tranzitoriu ischemic. Tin sa specific ca nu fuma aproape deloc, nu mananca gras, anticonceptionale nu ia, nu are diabet, dar cauza pricipala este stresul, munca multa si ingrijoararea pentru orice lucru neimportant. As vrea sa stiu parerea unui doctor specializat, acum asteptam rezultatul analizelor dar totusi poate nici acolo nu se vede bine ce are, nu stiu sunt foarte confuza. Stiu ca va trebui sa faca miscare, repaos, mancare usora dar vreau sa stiu daca o sa isi revina de tot si daca ar mai putea sa se mai intample asa ceva...de asta mi-e cel mai frica! Astept un raspuns. Multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Durere articulatie picior stang
- 2Epilepsie focala
- 1AVC hemoragic 60 % suprafata creierului
- 1Mâna stingă amortita tot timpul
- 2Probleme de memorie si de concentrare atentie scazuta
- 1Probleme de atentie si concentrare
- 2Ajutor! Pot lua Rabie?
- 2Nevralgie de trigemen.
- 5Interpretare RMN craniu nativ
- 2Tulburare memorie, concentrare, pulsații, "musculițe" în ochi, dureri cap, apăsare pe ochi