Vreau ajutor - ma gandesc zi si noapte si sunt speriat si imi este frica sa nu fac shizofrenie

15-11-2018
GeorgeEduard
Nu este medic/terapeut
GeorgeEduard
Salutare
La varsta de 18 anii EU si familia mea eram amenitati cu bataiaa si moartea si etc pentru mult timp..si in acel moment doar EU puteam sa imi apar familia asa ca...eram foarte foarte stresat si speriat pentru ca Nu am ma trecut prin asa ceva.Dupa ceva timp mam despartit de prietena mea. Eram distrus total. Nici un chef de viata..agitat stresat si etc.Am facut cateva crize mini de panica si o criza de panica.si apoi eram stresat si speriat non stop tot timpul zii de zii.am decis sa fac o vacanta la tatal meu.Am facut o criza (tremuram si etc) si iam zis...el mia raspuns si mia zis daca am inceput cu din astea am sa ajung ca sora lui care are shizofrenie..si asa mia distrus total viata.Am inceput sa ma gandesc la simptomele lor si sa imi fie frica.Nu pot scoate din cap chestia asta ca voi inebunii...ma simt foarte fricos..ma simt incurcat si ciudat...si foarte speriat si imi este frica sa nu inebunesc sau sa nu fac rau la cineva.
Mam dus la bunci am ajuns la spital(iar o criza de panica).Cand am plecat de la tatal meu...am ajuns la spital..a fost o criza de panica foarte dura(ametala, durere in pipet, sufocare).La spital am fost de mii de oti...Si cand Eram acasa singur eram speriat sa nu vad ceva ciudat si ma uitam mereu dupa lucruri...Dupa am inceput sa cred ca am ceva cu inima.dar vad ca incet incet imi trece asta..
Si tot asa pana in ziua de azii sufar zi de zii cu frica cu ganduri proaste..ma simpt incurcat si nu mai sunt cine am fost.Nu pot lua decizi usor..parca nu pot sa ma descurc singur in a face ceva sau sa ma duc undeva sau la o munca ca ma apuca criza de panica sufocare si ganduri proaste si etc.zlinic de mult timp ma gandesc ca inebunesc nu pot scoate asta din cap.daca aud de cineva care are shizofrenie si imi spune cineva simptomele lui...gata ma gandesc zii si noapte si sunt speriat si imi este frica sa nu fac la fel!
Si de mult timp sunt distrus!
Ce se intampla cu mine? Am 22 de anii!
(Sper ca am scris corect am crescut in alta tara)
Multumesc frumos!
4 comentarii
0
15-11-2018, ora 09:26
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineața
Nu aveți schizofrenie este doar o tulburare anxoasa generalizată mergeți la un psiholog și la un psihiatru și se va rezolva.
0
15-11-2018, ora 12:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la un medic psihiatru sa va tratati tulburarea de anxietate pe care ati facut-o si la psiholog pentru psihoterapie cognitiv comportamentala. Simptomele se retrag dar cu tratament. Nu stati asa sa ajungeti de zeci de ori la urgente.
0
15-11-2018, ora 13:31
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Orice problemă se rezolvă dacă acționați cât mai repede, pentru că dacă lăsați să persiste gândurile negative vă faceți mult rău. Mergeți la un psiholog clinician pentru evaluare, și-n funcție de severitatea diagnosticului veți face psihoterapie sau vă va trimite și la psihiatru pentru medicație. Medicația împreună cu psihoterapia aduc o rezolvare mai rapidă
0
15-11-2018, ora 14:25
GeorgeEduard
Nu este medic/terapeut
GeorgeEduard
Va multumesc din suflet!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: