Vreau sa ma opresc!!! nu stiu daca sunt dependent de jocuri de noroc

14-05-2019
volkodav
Nu este medic/terapeut
volkodav
...buna, am 34 de ani, nu stiu daca sunt dependent de jocuri de noroc, dar înclin să cred ca alunec inspre asa ceva, lucrez intr-o firma mare de aproximativ 5 ani, pe un salariu decent pentru orasul meu, aproximativ 3500 de lei, în această perioada, am avut 3 black-outuri, cum le denumesc eu, în care am pierdut prima data 7500, 4500 si ultima data, ieri, 3000 de lei...in fiecare an cate o sumă..poate ca nu par sume imense în comparație cu ce sume pierd alții, dar pentru mine care m-am chinuit sa le adun, inseamna ceva...si mai mult decât banii in sine cântărește felul în care ma simt dupa ceea ce fac aceste lucruri, ma simt mizerabil si perioada in care trec peste suma pierduta si peste episodul in sine durează foarte mult, ma apasa psihic si sufleteste...nu as vrea sa ajung dependent patologic, vreau sa scap de ideea de a-mi recupera banii si de ideea de a face bani usor si din nimic...scriu aici pentru ca nu am cu cine sa vorbesc si poate aici o sa gasesc un sfat, o îndrumare...
22 comentarii
2
14-05-2019, ora 14:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
ForumSemne si simptomePsihice

Jocuri de noroc, sunt distrus.

16-12-2018Vladimir90

Povestea ultimei perioade negre din viata mea!

Am inceput sa joc iar la tot ce este naucitor si grav in aceasta viata, jocurile de noroc.
Dupa cateva pierderi mai mici s-a adubat in data de 4 septembrie aproximativ 150000€. Bani luati, imprumutati, de la alte persoane.
Bani proprii in viata asta nu au existat niciodata!
In seara de 4 septembrie am castigat 400 000 lei. Aproape terninam cu o parte din datorii, dar am mai jucat incat sa termin cu toate, asa fiindu-mi gandul. Am ajuns la suma de 700 000 lei pe 12 septembrie. Dupa aceast val de castiguri, am zis ca hai sa fac bani si de casa, masina, confort.
In ziua de 13 septembrie am pierdut 450000lei. De aici a inceput declinul meu.
Pana pe 16 decembrie 2018 am pierdut si am datorii in valoare de 1 900 000 lei. O suma greu de pronuntat, atata timp cat pot castiga 4000, 5000 lei pe luna muncind.
Mi ar trebui 380 luni, 32 ani sa pot achita toate datoriile lucrand si avand un salariu de genul.
M-am angajat acu, prea tarziu incat nici nu ma pot bucura de acest serviciu pe care mi l-am dorit f mult.
Din aceasta experienta am invatat ca sunt raspunzator pentru faptele mele si cand ranesti pe cineva incat ii provoci suferinta, vei fi linsat si vei trai cu o frica zi de zi.
Nu stiu ce as putea face sa pot trece peste asta??? Ma puteti sfatui ? Recunosc sunt intr-o situatie si o presiune maxima de la zeci de persoane. In 2, 3 zile am de achitat 1, 2 milioane lei. Ce as mai putea face????
Incep in a spune ca, viata e frumoasa atata timp cat ai grija de ea, sa nu faci rau si in acelasi timp sa nu ai vicii incat sa iti distruga tot viitorul. Sunt la cumpana intre viata si moarte, scriu aceste randuri, ca in caz de reusesc sa trec, putin probabil... sa pot sa ma imbarbatesc si sa pot trece pe viitor peste alte obstacole, in care soarta ni le poate pune in viata.
Am o familie frumoasa cu parinti iubitori, muncitori care au facut tot posibilul in a ma scoate din toate, in a ma salva de la lucrurile rele pe care le-am facut. Am ajuns in 3 luni incat nu pot nici macar sa mai sper ca o sa mai ies din ce am intrat. Mintea mea proasta si-a batut joc de orice, de oricine. Am avut parte de dragostea si iubirea sincera a prietenei mele, pe care o iubesc si as dori sa ma casatoresc cu ea. Nu am putut sa o fac fericita nici pe ea din cauza problemelor pe care mi le-am cauzat.
Sunt un timp muncitor, dar acest viciu m-a rapus din orice. Nu mai pot trece nici daca m-ar intelege toti sa le dau banii in transe. E o suma enorma, nu poate nimeni sa ma ajute. Scapare din aceasta situatie, numai exista. Imi este frica chiar daca eu nu as mai fi, persoanele apropiate si dragi mie sa nu plateasca pentru greselile mele. Normal si fieresc nu au de ce. Eu le am facut. Ceei ce mi-au dat, m-au ajutat au facut-o cu interese.
Toate aceste au pornit de la blestematii astia de bani, cu care ne confruntam si ne luptam sa ii inmultim. Fericiti sunt aceea care au liniste, care traiesc in armonie si iubire !
Viata nu consta in bani, avere, masini !!!
Viata consta in liniste si iubire de aproape, convetuire, multumiti sufletesti nu trupesti si materiale.
Am ajuns in punctul incat imi regret si ultimul leu bagat la jocurile de noroc, dar efectiv nu mai am ce face ! E o suma mult prea mare incat sa mai pot ramane printre voi, oameni frumosi si binecuvantati. Am avut nefericire sa ma apuc de acest cumplit si devastator masacru, sa ma autodistrug usor, inca de la o varsta frageda. Poate pe viitor aceste porcarii care sunt facute si permise de stat sa fie interzise si sa nu mai sufere si alti tineri cum am suferit eu. In adancul sufletului meu regret tot rau facut tuturor oamenilor, dar ce folos mai are, cand ei vor munci, se vor stresa poate mult timp din cauza mea. Am distrus prietenii, rudenii, familii. Sunt un diavol in adevaratul sens al cuvantului. Merit ceea ce mi s a intamplat dar consider, in tara asta, pentru viitorul tinerilor ca mine, sa se interzica orice joc de noroc !!!!!
Va rog pe toti ce veti citi acest mesaj sa aveti grija si sa ii sfatuiti pe toti aflati in aceasta situatie, precum am fost eu !
Imi este foarte greu sa vorbesc la trecut de mine, cand ma gandesc ca in curand poate viata ce mi-a dat-o Dumnezeu, mi-am distrus-o si am decis sa mi-o i-au eu singur ! Regret ca nu am dus crucea pana la final, dar efectiv nu am mai avut cum. Am presiuni din toate partile, unele mai mari, unele mai mici. De la persoane care i-am dezamagit, i-am mintit ! Aceste lucruri le-am facut fiind influentat de situatia creata, in speranta ca recuperez ce am pierdut.
Boala aceasta, acest viciu mi-a afectat mult psihicul, incat a cedat. E cea mai grea boala, ce nu poate fi tratata orice ar spune toti specialistii. Te doboara, pana ajungi sa stai cu cutite, pistoale, sfori langa tine si sa nu stii ce ar fi mai usor de utilizat, dar cu acelasi gand te gandesti ca daca faci asta, ce se v-a intampla cu persoanele dragi, ce se v-a intampla cu familia ta ?! Vor suferi, vor fi blamati de lume ca ei sunt vinovati !
Nu, nu sunt ei vinovati deloc. Am avut o educatie buna, dar datorita sistemului si a caracterului meu, am ascuns tot, am mintit despre toate !
Am dus multa lume cu “zaharelul” in speranta ca se v-a rezolva. Scriu aceste randuri si tot sper ca poate v-a exista o scapare. Am fost dispus tot timpul sa scot acest viciu, dupa ce termin cu datoriile, dar uite ca nu am putut. Efectiv in 28 ani de viata, am creat numai probleme.
Va rog, celor care v-am adus suferinta prin faptele mele, sa intelegeti ca de iertat nu merit sa fiu iertat tot ce am facut, dar absolut tot, am fost impins de acest gand ca poate o sa ies odata si odata definitiv !
Am ajuns incat in ultimele zile, ma gandesc doar la propria inmormantare. As dori sa fiu inmormantat normal, deoarece, ceea ce s-a intamplat, s-a intamplat unei probleme majore, la nivel national. Poate prin moartea mea vor intelege multi oameni ce sunt sau vor fi in parlament sa interzica sau macar sa limiteze aceste jocuri de noroc, ce sunt la tot coltul in tara asta.
Oameni buni, frumosi, pretuiti darul cel mai de pret : VIATA !


2 comentarii

16-12-2018, ora 11:27Psiholog Niculina CiupercaPsihologie, BucureștiPsiholog Niculina Ciuperca

A renunța să trăiești e o dovadă de lașitate. Pune un pariu cu tine( dacă tot îți plac jocurile de noroc), că vei reuși să ieși din această situație, că vei învăța din ce a fost până acum și că vei lupta cu toată ființa ta ca lucrurile să nu se mai întâmple. Tocmai pentru că ai văzut partea urâtă a a cestui hobby, te îndreptățește să-i poți ajuta pe alții să nu mai fie ispitiți de jocurile de noroc. Ai putea face o asociație în acest scop. La 28 de ani ai toată viața înainte, ai timp să recuperezi foarte multe lucruri. Sunt destui oameni care-au pierdut tot și-au luat-o de la zero. Faptul că ai avut și situații în care ai câștigat, îmi spune că mintea îți merge, încearcă doar s-o folosești în scopuri constructive.
Ai că poți... Dovedește că ești un bărbat adevărat care știe să iasă dintr-un impas !
Succes!

016-12-2018, ora Vladimir90

Va inteleg perfect, sunt inginer. Am studiat, am lucrat in strainatate, am castigat salarii foarte mari, dar chiar nu mai am ce face. Daca as fi pe 0 as fi bucuros, dar sunt pe minus 400 000€. Nu am ce valorifica ca as vinde tot sa scap. Risc ani grei de inchisoare oricum, cand eu am atatea planuri de viitor. Celor care le am facur rau clar nu ma vor ierta. Un prieten care l am inselat ata cu dosarul pe masa pana la afaraitul saptamanii sa ii inapoiez banii. Sunt imprumutat la camatari, am luat bani din firma. Situatia mi a scapat de mult de subcontrol, eu numai avand discernamant ce am facut.
Multumesc de sfaturi
1
14-05-2019, ora 16:43
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Este esential sa mergeti la un psiholog clinician cu experienta pentru evaluarea corecta si responsabila a situatiei. Evaluarea corecta este cea mai importanta caci in functie de ea se stabilesc si solutiile potrivite care, in cazul dumneavoastră cel mai probabil va fi psihoterapia. Ar fi recomandat sa gasiti un psihoterapeut cu experienta.
Faptul ca v-ati dat seama ca ceva nu este in regula si vreti sa luati masuri pentru remedierea situatiei demonstreaza ca aveti capacitatile necesare pentru rezolvarea problemei. Totul este sa faceti pasii necesari.
Succes!
1
15-05-2019, ora 10:03
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colegul meu vă recomand o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență și intervenție psihologică pentru a reuși să depășiți dependența de jocuri de noroc. E bine că ați conștientizat că-i o problemă, pentru că e foarte important pentru ce veți face mai departe. De obicei dependența este provocată de anumite scheme cognitive disfuncționale, printre care și cea de dependență, asupra cărora se poate interveni prin psihoterapie.
Cu cât veți lua măsuri mai repede, cu atât rezolvarea va fi mai rapidă. Acolo unde nu se intervine la timp, recuperarea se face mult mai greu sau deloc.
0
28-08-2019, ora 15:31
Ayo
Nu este medic/terapeut
Ayo
Va salut,
Numele meu este Aurel, de cateva zile citesc si ma ingrozesc ceea ce povestesc toti care au jucat si au pierdut. Ma ingrozesc pt. Ca si eu sunt in aceeasi situatie.

In legatura cu colegul de mai sus, sper sa reusesti sa gasesti o metoda ceva si sa schimbi totul, succes.

Joc de aprox 6 ani dar doar in ultimi 4 ani s-a agravat. Jucam toti bani din buzunar ba mai mult, ma duceam acasa sa aduc mai multi. Dar asta se intampla cand aparatul ma momea, castigam 1000/2000 ii pierdeam apoi automat aduceam mai mult, cu speranta ca o sa imi dea inca o sansa si sa plec. De multe ori speram sa recuperez doar ce am bagat in ziua respectiva, fara niciun (+) daca ma credeti de foarte multe ori aparatul imi dadea inapoi tot ce bagasem sau peste, si nu ma opream pana nu pierdeam tot.

In ultimul an, 2019, am abordat o alta tehnica, inconstient bineinteles, orice fac castig sau pierd, nu plec pana nu las totul acolo. Ma duc ca un idiot fara ss stiu ce caut in sala de jocuri, stiind ca daca voi castiga nu voi mai putea dormii 1 saptamana doua, daca voi pierde ma voi izola in casa si asa mai departe. Am ajuns la concluzia ca orice s-ar intampla castig sau pierd imi provoaca scarba/ rusine/ neputinta fata de persoana mea fata de mine ceea ce am mai ramas dupa toti ani de jocuri.

Am furat, am mintit, am jurat/ am promis.. Am facut orice sa ascund asta, am pierdut relatii si increderea in tot ce Exista si toti in mine. Am familia inca aproape ii iubesc mult de tot, nu vreau sa ii implic, nu inca... voi iesi din cacatul asta asa cum am intrat, intr-o zi de vara cu 10 lei.

Cineva pe aceste forumuri spunea sa ne facem un tabel loss/winn. M-a intepat inima la final... de ce nu avem control asupra noastra? M-as apuca de droguri daca asta inseamna sa inlocuiesc un viciu cu un altul, dar nu pot aici unde sunt acum.

Imi doresc tare mult sa imi recastig viata, dar nu cu pastile, nu vreau sa implic familia, nu cu tratamente, asa cum am intrat in ziua aceea acum 6 ani in cazino, asa voi si iesi, singur.

De fiecare data cand vb despre asta simt cum imi crapa capul, de parca o parte din mine se tine strans de asta, nu vrea sa renunte: 10/20lei atat jucam si plecam
O cafea, un suc si plecam (sigur castigam ceva si de data asta rupem usa “ de data asta”) subcostientul meu.
Sper ca nu am suparat pe cineva cu a postarea mea, nu stiu unde sa mai postez, as dorii un sfat ca de la un prieten la altul..

In sinea mea imi spun ca am plecat la drum, simt ca voi avea un razboi cu mintea mea... nu sunt pregatit dar nici nu voi da inapoi, ce are sa vina... sa vina, daca ar intelege cineva ca simti durere cand te opui de la dorinta de a juca/ pierde.

Imi doresc sa ma bucur din lucruri simple, imi doresc sa fiu o parte din viata pe care o traiesc.

Va multumesc si intentionez sa dau un reply daca se poate in 30 de zile cu progresul meu pana una alta, orice gand/sfat pozitiv este mai mult decat binevenit.

O zi buna, si fratilor sper sa gasiti o cale, eu unul voi da cu capul de pereti pana imi iese din cap.
1
28-08-2019, ora 19:19
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ayo te felicit că vrei să renunți, motivația este cel mai bun lucru care te poate ajuta, dar vezi că poate fi și o problemă de structură, programul tău de dependență fiind la un barem mai mare decât normalul. Nu-i totuna să vrei, important e să poți.
Dacă ai o structură fragilă e aceeași problemă cu o persoană care vrea să alerge cu un sac de pietroaie în spate.
De aceea eu îți recomand să faci mai întâi evaluare psihologică pentru a depista adevăratele cauze ca să le poți înlătura, altfel poți fi dezamăgit când vezi că te forțezi și nu obții rezultatele dorite.
Dacă vrei să încerci fără ajutor, țineți mintea tot timpul ocupată cu ceva și caută-ți o motivație solidă Poate te ajută să completezi următorul tabel, pe care să-l vizualizezi zilnic pentru a-ți menține motivația:


Auditul convingerilor


(dupa Robert Diltz)

Formuleaza intr-o propozitie scopul pe care vrei sa-l atingi!

Scopul meu este.



Merit sa.(scopul).



Sunt capabil/a sa.(scopul)



Mi-este clar ce trebuie sa fac pentru a.(scopul)



(Scopul meu).poate fi atins.



Este de dorit si valoros sa.(scopul).



Intarirea convingerilor

RENUNȚ LA JOCURI DE NOROC.pentru ca.


RENUNȚ LA JOCURI DE NOROC.astfel incat.


RENUNȚ LA JOCURI DE NOROC.in ciuda faptului ca.


RENUNȚ LA JOCURI DE NOROC.daca.


RENUNȚ LA JOCURI DE NOROC.ca si.

RENUNȚ LA JOCURI DE NOROC.inainte sa.


RENUNȚ LA JOCURI DE NOROC.dupa ce.


RENUNȚ LA JOCURI DE NOROC.în timp ce.

RENUNȚ LA JOCURI DE NOROC. ca sa……………………………………………

RENUNȚ LA JOCURI DE NOROC.desi……………………………………………
1
30-08-2019, ora 21:00
Ayo
Nu este medic/terapeut
Ayo
Buna seara doamna doctor psiholog Niculina,
Va multumesc mult de tot pt. raspunsul prompt. Astazi am reusit sa completez “ auditul convingerilor” si va spun drept mi-a luat ceva sa ma inteleg pe deplin cand venea vb sa raspund la intrebari. Simteam ca ma mint, mai ales la ultima parte “ intarirea convingerilor “.



Pe parcursul auditului mi-am dat seama cat am pierdut, timp si bani si mai ales “ scopul “ meu care a intarziat atat de mult, puteam sa fiu atat de departe atat financiar cat si intelectual/psihic. Presupun ca regretele nu isi mai ai rostul.


Inca simt inauntrul meu o putere/dorinta de a juca, simt cum mintea imi joaca feste “ bem un suc, jucam doar 10-20euro si am plecat “ dar si in acelasi timp cu aceeasi intensitate simt o ura/dispret/frica fata de jocurile de noroc, mai ales in aceasta ultima saptamana am suferit mult, imi venea sa plang din orice cu gandul la cat rau mi-am facut mie si celor din jur in ultimii ani ( chiar si asa, cand ma linistesc prin minte imi trece ideea de a juca, incredibil dupa prin cate am trecut, incredibil) nu am jucat.



Cu siguranta ceea ce simt acum depre jocurile de noroc nu v-a trece prea curand, dar sunt obisnuit cu presiunile psihice, intr-una din zile o sa mi se faca si rau... si aveti dreptate, voi incerca sa imi tin mintea ocupata, obisnuiam sa citesc inainte de pacanele cred ca este timpul sa ma reapuc de urgenta.

Dupa cum vedeti, ambitie am ( sper sa nu fie doar de moment ).
Sper sa reusesc sa ma iert. Cei care jucati si cititi asta, cand o sa vina acest moment, sa va pregatiti pt tot ce este mai rau cand o sa vina vb sa va lasati
Mintea o clipa libera.

Daca veri citii asta doamna doctor, va doresc o seara buna si sper sa revin peste o luna/doua in care sa va spun ca sunt bine si ca ma zbat pt Scopul meu, va multumesc, Aurel.
1
31-08-2019, ora 10:56
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Astept un răspuns pozitiv. Sigur vei reuși dacă iti dorești cu adevărat.
1
31-08-2019, ora 13:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Ayo

Daca va mai vine cheful exarcebat de a merge la jocuri, mai bine sunati un psiholog.
Distrugeti viata dv. si a familiei cu jocurile.
0
31-08-2019, ora 14:59
Ayo
Nu este medic/terapeut
Ayo
Multumesc pt gandurile pozitive doamna doctor Niculina.

Clara, asta incerc sa fac, sa lupt. Data trecuta cand am sunat la un psiholog din bucuresti in legatura cu problema mea despre jocurile de noroc, am sfarsit prin a discuta viata amoroasa care se pare ca nu mergea destul de bine in perioada aceea a persoanei cu care am discutat la telefon. Pe internet exista un nr de telefon, am cautat pe google “ joc responsabil” se presupune ca o persoana cu o vasta experienta in acest domeniu iti raspunde si se presupune ca te poate ajuta, pe moment. E mare gluma ce este acel nr de telefon si mai ales persoanele ce lucreaza acolo, eu insumi am puterea de a schimba starea/gandirea ba chiar si viata cuiva prin simple discutii, problema este... viata mea nu o pot schimba atat de repede pe cat mi-as fi dorit, o zi buna.
2
31-08-2019, ora 18:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Ayo

Mai bine mergeti la 1-2 discutii pe saptamana cu un psiholog bun, decat sa dati banii la jocurile de noroc. In sensul asta v-am scris. Nu stiu daca e nevoie si de tratament. Intrebati pe dr. psihiatru Matusa Catalin de pe forum.
Sanatate maxima!
1
11-09-2019, ora 17:02
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E destul de putin probabil ca schimbarea sa vina repede in cazul dependentei de jocuri de noroc. Adeseori exista radacini adanci, ce au nevoie de o perioada consistenta in care sa existe o combinatie de tratament medicamentos si de psihoterapie. Chiar si atunci recaderile sunt posibile. Insa adesea cel mai mult se invata din acele recaderi, daca se continua terapia combinata. Pentru asta e nevoie sa ai destul motivatie sa-ti doresti sa schimbi cu adevarat ceva. Succces!

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
1
22-08-2020, ora 17:37
Sanziana20
Nu este medic/terapeut
Sanziana20
Buna ziua, am citit povestile dumneavostra si m-am ingrijorat foarte mult, mai ales ca am si eu in cercul meu oameni care joaca! Cand spuneti jocuri de noroc la ce anume va referiti? La cele online? La cazinouri? Nu-mi vine sa cred ca se pot intampla acele lucruri!
0
25-08-2020, ora 22:12
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dependență pot da și jocurile online, dar și cele din cazinouri. Depinde de structura persoanei. Cele dependente ajung să- și facă un scop al vieții din a juca, renunță la orice alte activități, ajung să facă împrumuturi și investesc ultimul ban. Dacă aveti cunoștințe care joacă ocazional, nu- i o problemă. Problema apare atunci când simt o nevoie permanentă de a juca.
0
26-08-2020, ora 08:29
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Unui individ dependendent de jocuri video, ii este afectată calitatea vietii, se izolează social, are schimbări bruste de dispozitie si se simte epuizat. Dependenta de jocuri video este o problema reala a zilelor noastre, tot mai multi copii si adolescenti fiind afectati de aceasta dependenta. Iar semnele si simptomele acestei tulburari pot fi cu usurinta trecute cu vederea si considerate normale. Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut „dependenta de jocuri” ca o condiție medicala si a inclus-o in ultima editie revizuita a Clasificarii Internationale a Bolilor.
Recent, NHS (sistemul public de sanatate din Marea Britanie) a decis deschiderea primei clinici de specialitate pentru tratarea copiilor si tinerilor cu o astfel de dependenta. Dr. Henrietta Bowden-Jones, director al noului centru, a afirmat ca „aceasta tulburare nu este o boala mentala care trebuie abordata superficial”, pentru că se ajunge la cazuri in care cineva poate petrece pana la 12 ore pe zi jucand jocuri pe calculator si sa se izoleze social, ajungându-se într-un final să-si piarda locul de munca.
Mai multe tari incep sa recunoasca faptul că aceasta problema are efecte ingrijoratoare in special in cazul copiilor si tinerilor. De exemplu, Coreea de Sud a interzis copiilor sub 16 ani sa foloseasca jocuri online intre miezul noptii si 6:00.
Dependenta apare pentru ca in timpul jocului, creierul este stimulat sa elibereze doze mari de dopamina. Stimularea aceasta, pe termen lung, determina producerea unor modificari structurale la nivelul creierului.
În concluzie, e mai bine să se prevină, pentru că rezolvarea dependenței, necesită. terapie de lungă durată.
0
28-08-2020, ora 23:02
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
Dependenta de jocuri de noroc este o dependenta comportamentala. Mai bine investeste in educatie financiara, in cursuri si carti de dezvoltare personala in afaceri
Daca tot iti permiti, fa terapie, iti recomand psihoterapia cognitiv comportsmentala
Daca vezi ca nu te ajuta, sa stii ca e o boala nervoasa si se trateaza si cu medicamente. Poti consulta si un psihiatru
0
06-03-2023, ora 14:07
VSILVIA
Nu este medic/terapeut
VSILVIA
16-12-2018Vladimir90

Daca vrei sa scapi de dependenta interneaza te in centrul de la Gradistea Ilfov, cauta pe net Catalin Niculae si peste un an vei fi un om bland, cu iubire si fara teama datoriilor.
0
22-03-2023, ora 00:38
AnonMar
Nu este medic/terapeut
AnonMar
Buna seara,

Ce doctor psihiatru/psiholog cunoasteti in Bucuresti pentru tratarea dependentei de jocuri de noroc (tratament prin psihoterapia cognitiv comportamentala)?
As dori sa imi recomandati pe cei mai buni din Bucuresti unde sunt rezultate vizibile si pentru persoanele care sunt grav dependende de jocurile de noroc si nu se pot abtine.

Multumesc!
1
22-03-2023, ora 01:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ AnonMar

Dati cautare si pe Facebook Dependente, jocuri de noroc. Veti gasi grupuri pe profil. Intrebati si acolo.
1
22-03-2023, ora 01:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cititi cu atentie si acest topic.
0
22-04-2023, ora 18:41
teoob
Nu este medic/terapeut
teoob
Salutare!
0
22-04-2023, ora 18:43
teoob
Nu este medic/terapeut
teoob
Sunt in aceeași oala.. la mine a început acum un an. Joc doar in online, cred ca e și mai rău decât live. Primele 6 luni au mers bine după a început calvarul. In acest moment sunt la pământ și nu știu incotro sa o iau. Îmi vine sa mor și sa nu mai sufăr atât de rău. Am ajuns sa fur 5000 euro de la persoanele dragi mie, părinții mei adică.. mi-am bătut joc de viața și munca lor și de toți din jurul meu :((. Eu care am fost un om “ normal” pana sa dau de aceste jocuri de noroc.. Sunt un alt om și din pacate incet mi-am distrus viața. Prieteni nu mai am, vreo 2, 3 care au fost lângă mine cât au putut dar dependenta m-a făcut sa i mint si sa ma afund mai rău in datorii și stari de depresie. Nu m-am gândit la nimic perioada asta și la nimeni doar la pofta și gândul de a face și a scoate mai mulți bani.. depresia m-a lovit rău. Sufar foarte mult și ascund încă acest lucru. Zilele astea le va trebuii acei bani și nu sunt nicăieri, i-am aruncat la gunoi efectiv :(( Nu știu cum voi reusii :(( sunt curios dacă ai reușit sa scapi? As vreau un ajutor oricât de mic, nu mai știu incotro sa merg.. mulțumesc frumos
0
24-04-2023, ora 09:43
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Numai sfaturile nu te ajută, ai nevoie de un program complet de terapie individuală care să te facă să-ți schimbi gândirea și percepția față de jocuri, combinat cu o medicație adecvată. Deci mergi inițial la un psihiatru care se ocupă de adicții care să-ți stabilească medicația și urmează concomitent psihoterapie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura între dependența de substanțe și jocuri de noroc și nevoile de atașament primar
  •