zoloft pentru atacurile de panica si agorafobie

26-07-2007
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
va rog sa-mi raspunda cineva;in atacuri de panica si agorafobie a folosit cineva zoloft? ce efect are? am citit despre el si din efectele explicate pare bun.. va multumesc anticipat
92 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
26-07-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
ai citit si perioada de timp pe care trebuie sa ti-l administrezi ?
ai vazut si efectele secundare & riscurile ?

e posibil (sau nu) ca acest antidepresiv sa te ajute - depinde de particularitatile situatiei tale.

Andrei
0
26-07-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Da, Andrei am citit, dar eu am vrut parerea cuiva care l-a luat. am citit si efectele secundare; dar nu era mai bine daca raspundei cu ceva mult mai concret... tu intotdeauna raspunzi evaziv si asta nu ne ajuta prea mult. Nu stiu ce ocupatie ai dar cuvintele tale pompoase nu ajuta prea multi suferinzi. Daca ai raspunde cu cuvinte mai pe intelesul tuturor ar fi mai bine. Atacurile de panica, din pacate. le mai fac si oamenii simplii care nu prea au habar de cuvinte intortochiate?si de ce ai raspuns cu atitea intrebari????
0
26-07-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Doamne cat de frustrant e sa scrii un text lung - lung, si cand apesi "Trimite" sa nu ti-l adauge, si sa nu-l poti nici recupera...

Ramona, tocmai iti scrisesem un raspuns in care iti spuneam ca am inteles ca esti intr-o stare usor dezamagita fiindca tot ce ai incercat in legatura cu agorafobia ta nu a dat rezultatele dorite.
In acelasi timp, iti spuneam ca in domeniul pastilelor de al psihiatrie, daca nu ai o super-schizofrenie clara (si uneori nici atunci) nici doctorii psihiatri nu stiu daca pastilele pe care ti le prescriu te vor ajuta !
Nu e ca la antibiotice, ai rosu in gat - iei ampicilina...

Ba chiar iti raspunsesem si cu o (ultima) intrebare: tu ai primit vreodata un sfat clar, de pe un forum, care sa te fi ajutat pe TINE, in mod real ?

Vreau sa zic, uneori cine iti da raspunsuri clare pe forum, e posibil sa nu se refere la tine, ci la el...
E posibil ca cineva sa ia Zoloft, si sa-i foloseasca.
E posibil ca altcineva sa ia Zoloft, si sa nu obtina un efect direct, ci numai efectele secundare negative !

Iar ca sa vezi vreun efect, trebuie sa iei pastilele astea dozate intr-un mod anume, exact pentru tine - pornind de la doze mai mici, la doze din ce in ce mai mari, timp de minim 6 luni.
Si dozarea nu mai poti s-o faci dupa capul tau, daca tii la tine...
Adica daca intri in hora, trebuie sa joci pana la capat.
Iar dupa aceste 6 luni, sau dupa un an, s-ar putea sa constati ca n-au avut nici un efect, sau ca au avut efect dar te-ai "imbogatit" cu efecte secundare noi - si poate ai avut norocul sa scapi de agorafobie, dar ai dat in altceva, la care nu te gandisei.
Sau poate totul iese bine dupa perioada lunga de pastile, DAR ASTA NU TI-O POATE GARANTA NIMENI !


In fine ca s-o scurtez, iti mai oferisem odata ocazia de a-mi trimite un mail si de a te ajuta mai direct decat mai evaziv (in masura in care am timp) tocmai fiindca ai spuns ca esti intr-o tara straina, si incercarea ta de a merge la un psihoterapeut a fost un esec.
Dar am vazut ca nu ai reactionat... ceea ce e ok, pana la urma fiecare trebuie sa-si gaseasca solutiile in felul pe care il poate intelege.

Bafta, si iti urez sa-ti gasesti raspunsurile pe care le cauti (in forma pe care ti-o doresti) pe acest forum.

Promit sa nu iti mai raspund asa...

Andrei
0
27-07-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Buna, Andrei, te rog sa ma scuzi ca am fost un pic rautacioasa... da intradevar sint un pic confuza si dezorientata dar sperantele mele sint cam minime si asta ma cam sperie. In tara era ceva mai usor, aveam f. multi prieteni, cunostinte, dar sotul meu era aici si asta ma nelinistea cumva. Acum ca sint aici, i-mi lipsesc ceilalti, dar am plecat cu speranta ca aici voi gasi "laecul.". gresit!!!! chiar nu stiu unde sa-ti trimit mailul, am icercat, dar voi ruga pe fiica mea sa ma ajute. Mii de scuze, daca am itrecut masura. Acum am iteles cu med., eram in ceata.
0
30-07-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
te rog Andrei, nu reusesc sa dau mail, cum alt fel putem comunica. chiar ma intereseaza...id. meu este:cristiana_rmn. daca te ajuta cu ceva si ai timp poate (te rog)faci ceva pt mine...am un jaf de calc cu care nu ma descurc f. bine.multumesc!!!
0
05-08-2007, ora 00:00
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Buna Ramona,
Cred ca am mai vorbit cu tine. Anul trecut am trecut printr-o serie de atacuri de panica si am ajuns si la psihiatru care mi-a recomandat zoloft. Dupa o luna de zile eram mai rau decat inainte si nu stiu daca de la el mi s-au declansat si o serie de fobii: Agorafobia si claustrofobia. Am renuntat rapid la el si am mers la psihoterapeut si acum la un an de zile, ma simt ca noua. Medicamentele te ajuta prea putin in astfel de faze. Cel mai bun remediu este combinarea medicamentelor cu psihoterapie. Incearca cel mai bine medicamentele pentru stari anxioase pe baza de plante gen Sedativ PC, sedocalm v, Remotiv..., ceaiuri medicinale.
La mine zoloftul nu a avut efecte benefice. Nu e bine sa iei astfel de medicamente dupa ureche deoarece, dupa cum zicea si Andrei, pot avea efecte secundare dezastruoase (vezi si xanaxul).
Pentru mine au fost foarte benefice sedintele de psihoterapie in care am invatat metode de respiratie, de meditatie si relaxare, si unde m-am descoperit pe mine, ca persoana.
Iti doresc multa sanatate!
0
06-08-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
draga teocezi, multumesc din suflet pt. sfat, a fost doar o intrebare, am mai vb,. cu tine, stiu ca terapia este cam singura solutie, dar deocamdata pt. mine e imposibil, acum incerc sa caut un remediu cit de cit mai usor care sa nu-mi mai provoace starile astea de instabilitate. stiu ca dau dependenta, am incercat si eu cu xanax cam 2 sapt si aproape ca nu mai stiam de mine. despre zoloft am citit pe un sait dar nu ma incinta ideea de al incerca, era singurul med. fara efecte secundare pt. agorafobie. multumesc oricum pt. sfat, daca vrei si nu te deranjez asi vrea sa stiu mai multe despre sedintele de terapie?!
0
06-08-2007, ora 00:00
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Draga Ramona, nu stiu ce as putea sa-ti spun despre aceste sedinte de psihoterapie, pentru c anu stiu ce te-ar interesa.
In primul rand pot sa-ti spun ca intre tine si psiholog trebuie sa existe deschidere si sinceritate. Legatura dintre tine si psiholog desi este una profesionala, ulterior ajungi sa te descarci acestuia ca uneia dintre cele mai bune prietene ale tale. Uneori ti se pun intrebari incomode, poate prea intime sau personale, dar trebuie sa fi sincera si deschisa catre orice subiect. Trebuie sa privesti psihologul ca fiind prietenul tau cel mai bun caruia nu-ti este rusine sa-i dezvalui orice amanunt al vietii tale. Daca vrei, sedintele le poti compara ca o mica "barfa".
Despre modul cum te ajuta psihologul pe tine sa treci peste anumite momente mai grele, sunt multe de spus. In primul rand el are rabdare sa te asculte si totodata iti da sfaturi care te ajuta sa-ti indrepti comportamentul si modul de a gandi. In momentul in care tu incepi sa povestesti anumite pasaje din viata ta, el le va analiza si-ti va spune cum sa reactionezi de acum incolo (asta in cazul in care trebuie indreptat ceva in comportamentul tau fata de anumite persoane sau evenimente). Te ajuta sa te relaxezi prin aromaterapie, meloterapie, meditatie. Te incurajeaza si te incarca cu energie pozitiva (cel putin asa se intampla in cazul meu). Iti da speranta ca si cazul tau poate fi rezolvat. Pe masura ce terapia avanseaza si ai rezultate bune, iti creste increderea in tine si in psiholog.
Am descris in topicul "metode de relaxare" cateva tehnici de relaxare daca te intereseaza.
Ce sa-ti mai spun.? Psihologul este lumina care te calauzeste si te indruma cum sa depasesti acest episod de cosmar: panica si fobiile.
Nu stiu ce as mai putea sa-ti spun. Pe mine psiholoaga mea m-a cucerit si mi-a deschis noi orizonturi. Intentionez sa urmez facultatea de psihologie tocmai pentru a cunoaste mai bine tainele acestei profesii. Vorbesc cu foarte multi "panicati " pe mess si prin e-mailuri, si de multe ori le-am dat sfaturi care i-au incurajat si i-au determinat sa faca ceva si pentru ei.
Orice intrebari mai ai nu ezita sa mi le pui. Imi place foarte mult acest subiect deoarece am reusit sa trec peste el si ii inteleg pe cei ce trec prin asa ceva. In rest.multa sanatate!
0
07-08-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Draga Teo (pot sa-ti spun asa?)multumesc pt cometul tau, i-mi face bine sa discut cu cineva care intelege prin ce trec. De ce te-am inrebat cum decurge o sedinta?! eu nu am avut privilegiul asta, nici nu prea pot explica;eu m-am inbonlavit in urma cu 6 ani, de fapt am facut o cadere de calciu in urma unui stres mare, sau spasmofilie, nu am tratato foarte bine pt. ca nu am luato prea in serios. eram f. absobita de alte lucruri si eu am fost un om ambitios si stiam sa ma impun in fata necayurilor. Am stat singura 11 ani, timp in care sotul era in strainatate sa ne putem face o casa. Incet boala a avansat si aveam tot felul de simtome inexplicabile pe care nu le bagam in seama la inceput, pina am observat ca mi se facea rau din senin. Am inceput sa ma ingrijorez, si am apelat la medici dar din pacate, am primit tot felul de diagnostice care nu aveau nici o legatura cu atacurile de panica pe care eu le faceam tot mai des. Incepusem sa fregvetez camera de garda din Onesti de 2-3 ori pe saptamina pina un medic mia spus ca "ma alint", sau in cel mai fericit caz primeam alt tratament, si uite asa am pierdut increderea in medici. Ce creyi, am apelat la preoti, la ghicitoare, care binenteles ca mi-au mincat o gramada de bani, si eu nu mai putem sa ies nicaeri. Nimeni nu mia recomandat un psiholog, ca poate, nu ajungem aici.Acum sintem in Italia si aici am citit mai mult despre aceste fobii, dar nu pot contacta un psiholog ca nu stiu limba bine.De aceea eram curioasa cum decurge o sedinta. Inainte de apleca din tara am incercat sa merg la o d-na ps. dar mia spus ca sint un cay maigreu si mia recomandat alt psh. cu experienta.Te felicit ca vrei sa studiezi psihologia, o sa reusesti, sint sigura, ai trecut prin acele "rele" si stii ce inseamna.Succes, daca vrei mai vb, mie imi face deosebita placere.
0
07-08-2007, ora 00:00
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Draga Ramona,
Numele meu e Cezarina si-mi face mare placere sa vorbesc cu "panicatii". Imi pare tare rau ca nu poti merge cat mai curand la psiholog. Am inteles ca nu e bine sa stai prea mult cu astfel de simptome, deoarece ele pot avansa. Mai stai mult in Italia? Daca da, incearca atunci cand intrii in panica sa respiri adanc si lent si sa folosesti si tehnicile de meditatie descrise pe topicul"metode de relaxare pentru stress". Nu-ti pierde increderea in tine. Pentru toti exista un Dumnezeu. Incearca sa gandesti pozitiv si sa te autosugestionezi mereu ca esti sanatoasa si ca nu-ti este frica de nimeni si de nimic. Se spune ca omul este ceea ce gandeste. Tocmai de aceea gandeste pozitiv si incearca sa vezi partea plina a paharului. Stiu ca este greu. Dar incearca. De asemenea nu te mai opune atacului ci las-l sa-si faca de cap si ai sa vezi ca nu o sa te sufoci, nu o sa mori si nici nu inebunesti. Constientizeaza si accepta ceea ce ti se intampla. Lauda-te singura pentru orice realizare, oricat de mica este. De asemenea, atunci cand vine atacul incearca sa intelegi de unde vin simptomele si unde se duc. NU te mai opune atacului ci accepta-l ca facand parte din viata ta. Iti doresc sa inveti limba italiana cat mai repede sau sa te intorci in tara pentru a beneficia de psihoterapie. Orice intrebari ai iti stau la dispozitie.
MUlta sanatate!
0
07-08-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Draga cezarina, sint in Italia de 7 luni, nu sint in vacanta, dar nici nu stiu cit vom sta. Oricum nu ma mai intorc singura; acum sintem in legalitate, fetita am inscriso la liceu, deci nu depinde numai de mine. La mine acontat foarte mult si familia, si ei sint alaturi de mine. Am sa incerc metodele tale, dar eu nu mai fac atacuri dese acum, doar ca sint cam ametita, am tensiunea cam mica si mie frica sa ies singura. merg cu sotul meu la plimbare seara cu bicicletele dar eu cred, ca o cauza este si clima de aici ca esta o clima umeda. majoritatea se pling in primul an de dureri musculare. Osa mai vorbim, este o indeletnicire noua la mine. Ramona.
0
13-08-2007, ora 00:00
TEOFANA
Nu este medic/terapeut
TEOFANA
Pentru Teocezi
Sunt noua si nu stiu prea multe. M-ar interesa o femeie psiholog cu talent, in Bucuresti/
Multumiri tuturor celor care mi-ar putea recomanda un psiholog bun.
0
13-08-2007, ora 00:00
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Draga teofana n-am inteles unde esti noua: pe forum sau in panica.
Pot sa-ti recomand pe d-na psihoterapeut Virginia Rotarescu de la Spitalul Dr. Bagdasar (fostul Spital 9). Este o d-na deosebita si foarte cautata. Cred ca i-am cam incarcat programul d-nei Dr cu cate paciente i-am trimis pana acum.
Ar fi interesant totusi sa ne spui si noua povestea ta si ai putea primi mai multe sfaturi pana ajungi la psiholog. (D-na Dr e in concediu pana pe 5 sept.).
Multa sanatate si astept povestea ta.
0
13-09-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
draga teofana o sa-ti dau o adresa de mail a unui terapeut care ma ajuta si pe mine acum, andreidumitrescu@eql.ro , ia legatura cu el si vezi ce poti face, eu una sint f. multumita de evolutia terapiei

sanatate si scriene povestea ta daca vrei, sintem multi in situatia ta si stim in primul rind sa ascultam! Ramona
0
19-01-2008, ora 00:00
iolanda43
Nu este medic/terapeut
iolanda43
Folosesc zoloft in doza crescinda, pornind de la o jum pastila/zi pina la 2 pastile, dupa o luna de tratament si simt o ameliorare in bine in ce priveste agorafobia si atacul de panica.Nu am resimtit efecte secundare vizibile, de contestat pt ca altfel, le-as fi intrerupt. Stiu ca tratam cu zoloft e de durata si nu-mi trebuie decit rabdare, pt a ma convinge, altfel, nu am de unde sa stiu.CONSULTA UN MEDIC PSIHIATRU, DAR aNDREI ARE DREPTATE IN TOT CE TI-A SUGERAT! BAFTA!
0
26-01-2008, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Draga Iolanda, daca nu te deranjeaza, asi vrea sa stiu mi multe despre agorafobia ta, cit de veche e, ca eu ma chinui de cel putin 4 ani, inainte de asta am avut o forma se spasmofilie care am tratato cu indiferenta. am facut mai multe tratamente, care nu au dat rezultate bune, cel putin in situatia mea, si psihiatrice si anxiolitice, acum sint aproape la fel ca la inceput, diferenta este ca stiu mult mai multe despre agorafobie dar se pare ca nu ma ajuta f. mult...doar faptul ca mai controlez cit de cit atacurile de panica si anxietatea s-a mai diminuat.Multumesc pt. raspuns, daca vrei a-si dori sa mai vb, eventual pe mess.Multa sanatate!-
0
04-02-2008, ora 00:00
iolanda43
Nu este medic/terapeut
iolanda43
draga ramona; eu de 2 ani nu pot pleca intr o alta localitate, departe de casa, nu pot innopta intr-o casa straina, pt ca intru in panica. Incep sa tremur si masor in gind kilometrii care ma despart de casa, mi-e frica de intuneric, de spatii inchise, spatii deschise, nu suport mijloacele de transport, aglomeratia. Toate aceste simptome sint de agorafobie.Iau tratament cu zoloft, rivotril, rispen pt somn, distonocalm de 3 luni, si ma simt putin mai bine, insa nu indraznesc sa plec in alta localitate, departe de casa, fara sa ma intorc pina se insereaza.Recunosc ca mi-ar fi frica, chiar daca fac acest tratament.Ma omoara gindul, ca nu pot pleca ca un om normal, intr-o vacanta, macar pt 3-4 zile, pt ca ma cuprinde o frica, o agitatie, neliniste, ginduri negre, frica de intunericul de afara, palpitatii de imi iese inima din piept, amorteli ale membrelor, calduri, si ii sperii si pe cei din anturajul meu.Nu ma pot controla, fara sa ma mai gindesc la intuneric, la distanta de casa, asa cum o faceam cu ani in urma. Acum boala s-a agravat, si n-o mai pot controla. E groaznic!!!
0
04-02-2008, ora 00:00
iolanda43
Nu este medic/terapeut
iolanda43
draga cristiana_rmn -. intru seara la ora 20, te astept sa vorbim, iolanda!
0
04-02-2008, ora 00:00
iolanda43
Nu este medic/terapeut
iolanda43
trebuie sa ne autocontrolam, insa eu nu reusesc. De 2 saptamini beau ceai de sunatoare, o cana dimineata si o cana seara, pe la 18.30, ajuta in depresie si anxietate.O sa cumpar si tinctura de lavanda, se ia cite o lingurita pe zi, diluata in o jum. cana cu apa, de 3 ori pe zi. E linistitor, calmant, induce somnul si relaxeaza.Incearca si tu, , , e bun si ceaiul de lavanda, toate astea le-am citit de pe internet. O sa mai vorbim, si trebuie sa gindim pozitiv, sintem singura noastra salvare! nu ne crede nimeni prin ce trecem, neavind aceste simptome. Mie mi se trage dintr-o copilarie nefericita, care in timp m-a afectat. Boala isi arata coltii mult mai tirziu! Bafta ! Vorbim pe messenger. pa!
0
19-02-2008, ora 00:00
roxanutza
Nu este medic/terapeut
roxanutza
buna, ramona!
de anxietate si atacuri de panica sufar si eu. am luat zoloft si m-am simtit super de la el; o perioada (2 ani) am fost fresh. nu am resimtit efecte adverse, doar calduri la inceputul tratamentului. anul acesta am inceput sa am din nou simptome de anxietate din cauza unor pb pe care le-am avut si am reinceput cu zoloft (la recomandarea medicului psihiatru); ma simt din ce in ce mai bine.
te pup! bafta multa!
0
28-03-2008, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
buna roxanuta, acum am vazut mes de la tine, multumesc pt el, eu inca nu am incercat zoloft ca am auzit tot felul de variante, si m.am cam descurajat...
sint in aceeasi stare numai ca nu mai fac atacuri de panica, dar singura tot nu am curajul sa plec...e dur dar adevarat...daca vrei mai putem vb pe mess, macar ne mai consolom si mai shimbam opinii, sint f. multi in situatia noastra.e bine sa ai cu cine vb..si eu te pup, multa sanatate!
0
18-04-2008, ora 00:00
RazvanB
Nu este medic/terapeut
RazvanB
buna ! cu aceeasi situatie ma confrunt si eu ! tusesc ma inec, respir greu mi se face rau in masina nu pot merge mai mult de 10 minute. am stat prea mult in casa cred ca am avut fobie sociala nici nu mi am dat seama insa acum le am pe toate agarofobie panica de toate am :(mi am facut investigatii clinice sunt fizic sanatos.insa pshihic ma agit nu pot merge pe strada am inceput sa ma plimb prin orase sa imi infrunt panicile foarte greu am resuit sa rezist fara medicamente parca e mai bine in fiecare zi dupa ce ma plimb. fac exercitii am observat ca dupa exercitii efort dispar simtomele de panica pt un timp. o sa incep un tratament cu RIVOTRIL SI STIMULOTON ( MEDICAMENTELE NU SUNT BUNE ORICUM AU EFECT DE AMELIORTAREA SIMPTOMELOR dar cauzele trebuie eliminate.
0
18-04-2008, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Buna RazvanB,

Eu nu tusesc, nu ma innec, nu mai respir greu, am facut multe exercitii de respiratie care m.au facut sa.mi controlez aceste stari.
Din fericire merg cu masina, oriunde, am mers din nordul Italiei pina in sud, fara sa.mi fie rau, frica, nici un fel de simtom...la mine problema este ca nu pot merge singura...daca sint insotita dispare orice frica, dar nu insotita de oricine, numai de oameni care stiu eu ca i.mi cunosc situatia, cred ca cu acestia ma simt in siguranta...
Sper ca in timp sa.mi inving si aceasta frica...sint convinsa ca voi reusi, trebuie multa perseverenta, si inca ceva.multa comunicare..
am observat asta...eu nu mai iau medicamente;nu stiu daca e bine, dar nu mai pot lua nimic, am prins o teama de efectele secundare, ma concentrez mai bine, nu mai am insomnii, dar voi incerca asa sa vedem ce iese..Ai dreptate, trebuie sa invingi frica, sa infrunti atacul de panica, dar numai noi stim, ce greu ne este, , , eu atunci nu mai judecam limpede(in timpul atacului de panica), si cred ca nimeni nu poate judeca...Sa speram ca ne vom controla, desi multi spun ca e incurabil..eu nu mi.am pierdut speranta.
Iti doresc numai succese!
0
15-05-2008, ora 00:00
pyty
Nu este medic/terapeut
pyty
buna seara ramona cristiana, am citi ce ati scris cu toti aici.sufar de atac de panica de 3 ani.pina anul trecut am fost tratata de spasmofilie.in mai anul trecut, dupa tratament nu mi-am revenit si am fost trimisa sa-mi fac o serie de analize.toate au iesit bine, deci nu stia nimeni de ce nu stau in picioare.pina la urma am ajuns la psihiatrie.am fost diagnosticata cu atac de panica.am luat 3 luni xanax si 8 luni efectin.pe mine ma ajutat, aveam crize dese si groaznice.ma aduceau de la serviciu pe brate acasa.de la efectin m-am ingrasat zece kg.am vorbit cu dr.si am rugat-o sa-mi prescrie altceva.asa am ajuns la ZOLOFT sirop.dupa 2 luni, intr-o zi la serviciu mi-am pierdut vederea.am intrat in panica si m-am dus la dr., mi-a intrerupt zoloftul si acum iau cipralex.incerc sa trec cum pot peste toate.tot ce spune iolanda43, incerc si eu sa fac.va doresc multa sanatate.
0
15-05-2008, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
buna si tie pyty,

Ma ingrozeste cind aud de efectele secundare a unotr tratamente, eu nici acum nu am incercat zoloft, eram tentata dar am renuntat, stiu ca majoritatea medicatiei alopate are efecte devastatoare, momentan nu mai iau decit un miorelaxant usor, si mia revenit puterea de concentrare simtitor, au disparut ametelile si sint mai linistita, daca vrei vb pe mess sa.ti mai spun cum am reusit sa trec peste acele episoade urite de atacuri de panica, multa sanatate, -
0
31-05-2008, ora 00:00
elizabeth_taylor72
Nu este medic/terapeut
elizabeth_taylor72
Ma confrunt de putin timp cu atacuri de panica cu manifestari organice. Am fost la cardiolog si mi-a spus ca totul e OK si sa iau calciu cu aspacardin. Dupa care am fost la neurolog si mi-a recomandat Zoloft. Nu am apucat sa iau decat 2 tablete si am ajuns de 3 ori la doctor, din care de 2 ori a fost nevoie de perfuzie.Bineintels ca am intrerupt imediat tratamentul. La al 3a medic mi-a spus ca toate se datoreaza unei decomprimari a organismului datorat stresului si a vetii pe care o ducem si mi-a recomadat complex de vitamina B si calciu. Odihna, lactate, fructe si foarte multa stapanire de sine. In concluzie nu recomand Zoloftul pentru atacuri de panica. In 2 zile am ajuns neom. Sanatate multa tuturor
0
31-05-2008, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Draga elisabeta_taylor72,

I.mi pare rau ca ai trecut prin asa experienta, stiu cum sint atacurile de panica, e f. greu, sa stii ca eu nu am incercat nici acum zoloft, exact din cauza asta, ca am vazut ce efecte secundare are...acum ma simt mult mai bine, nu mai depind de pastile...e spre bine..multumesc de comentariu, si daca mai ai vesti te asteptam cu placere. Cristiana-Ramona, multa sanatate!
0
01-06-2008, ora 00:00
RazvanB
Nu este medic/terapeut
RazvanB
buna ramona cristina eliabeta, pity!am inceput tratamentul cu ZOLOFT 100 MG SEARA, RIVOTRIL O, 5 1 DIM, 1 SEARA.SI DE DOUA LUNI MA SIMT PERFECT. AU AVUT UN EFECT EXTRAORDINAR ASUPRA MEA.doctorul pshihiatru mi a zis sa ma duc la consul dupa o luna eu insa am si uitat si am continuat sa iau medicamentele si urmatoarea luna. au fost zile cand am uitat sa le si iau dar le am luat a doua zi. acum vreau sa merg la un pshihiatru sa ii spun si sa vad ce o sa fac incontinuare daca o sa imi reduca dozele sau sa imi schimbe medicamentele.sau sa numai le iau deloc :) medicamentele sunt foarte bune dar nu sunt suficiente trebuie si terapie ! plimbari, shopping, tot felul de chestii ori psihoterapie dar e cam scumpa.PSIHIATRUL MI A SPUS CA ATACURILE DE PANICA SUNT SINGURELE LUCRURI CARE SE POT VINDECA IN PSIHIATRIE !! CELELATLE AFECTIUNI NU :) DECI SUCCES SA AUZIM NUMAI DE BINE! LUATI CU INCREDERE ZOLOFT E UN MEDICAMENT FOARTE BUN SUB LICENTA DE LA PFIZER NEW YORK, DACA NU E SUFFICIENT INCERCATI XEROXAT CARE ESTE MULT MAI PUTERNIC. VA TREBUIE UN TIMP SA GASITI MEDICAMENTUL POTRIVIT PT FIECARE PERSOANA.SUCCES SI DOAMNE AJUTA !!!
0
01-06-2008, ora 00:00
elizabeth_taylor72
Nu este medic/terapeut
elizabeth_taylor72
pentru RazvanB
ma bucur ca Zoloft a dat rezultat la tine. Iti multumesc pentru recomandari, dar am luat 2 zile la rand Zoloft si am ajuns in perfuzii. Deci nu se mai punea problema de plimbari si shopping.
Un medic internis la care am fost mi-a mai spus ca decomprimarea organismului de vitamine, pe langa stes poate genera dereglari functionale. Eu iau de 2 zile complexB, calciu si seara Sedocalm si azi pot sa stau la calculator. E un mare progres si maine sper sa pot metge la servici. Asa ca pentru mine Zoloft a fost otrava.Multa sanatate tuturor
0
01-06-2008, ora 00:00
RazvanB
Nu este medic/terapeut
RazvanB
asa mi a zis si mie pshihiatrul daca ma simt rau in primele zile sa il caut la spital. dar nu mam simtit rau oricum efectele pozitive zoloft se vad dupa 2 saptamani. poti incerca altcvea alt medicament trebuie sa le incerci sa vezi care iti prieste. statul la calculator nu e bun. plimba te prin fata blocului mai bine
Adaugă un comentariu / răspuns
92 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: