Cam de circa 11 luni ma aflu in Suedia si ma simt groaznic

26-01-2011
alejandra27
Nu este medic/terapeut
alejandra27
Cam de circa 11 luni ma aflu in Suedia si ma simt groaznic. Sufar de depresie si am fost internata aici in stockholm prin luna iulie 2010, Mi-au facut vreo 6 sedinte terapie ETC, dar mai mult m-au dat peste cap. Am impresia ca sunt in puscarie, aici fiind foarte liniste si lipsa oamenilor de pe strada. Intr-un cuvant nu m-am acomodat la viata de aici, nici cu gandul. Zi de zi plang, am ganduri foarte urate, pur si simplu sunt epuizata si fizic si psihic. Mi-am pierdut serviciul in Ro, stiu ca multi zic ca sunt tanara si sa stau linistita ca sunt altii care si-au pierdut casele, dar nu am forta necesara pt a face ceva. Sunt atat de tulburata incat am corpul incordat tot timpul, mi-au iesit fire albe, m-am schimbat la fata, sunt speriata la ce se poate intampla cu mine.Atacurile de panica incep cum deschid ochii, cred ca imi este frica si de persoana mea. Pur si simplu stau toata ziua in pat si ma gandesc, am mai mers la munca, dar nu ma ajuta, nu mai ma motiveaza nici macar banii.Acum iau trat. EFECTIN/ 2 dim., OXAZEPAM/ 1 dim sau 2 pe zi la nevoie, ROMEROM/ seara.Credeti ca voi putea sa mai fiu o persoana normala cu o viata normala? Ce sa fac sa am putere? nu pot sta in picioare, nu pot avea un dialog, mi se citeste crisparea pe fata. Am prins ura pe persoanele din jur. Am vb cu fam. si au zis sa merg acasa, si eu sunt de acord cu aceasta decizie. Dar ce fac sa imi revin, perioada asta pt mine este un cosmar din care nu mai ma trezesc...va rog din suflet sa imi raspundeti!
6 comentarii
0
26-01-2011, ora 16:09
alejandra27
Nu este medic/terapeut
alejandra27
scuze pt. eventualele greseli!
0
26-01-2011, ora 23:26
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
spune-ne mai mult depre problemele tale, dorintele tale nemultumirile tale...faptul ca e foarte multa liniste acolo, mie mi se pare super, eu as vrea sa scap din nebunia bucurestiului si nu pot. asa ca detaliaza de ce te-ai dus acolo, ce lucrezi, ce parere are sotul prietenul despre starea ta, cum te sustine, etc

ca sa intelegem mai bine si ca sa intelegi si tu mai bine.uneori cand pui lucrurile in scris, apar mult mai clare si vezi singura solutia
0
27-01-2011, ora 19:13
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Salut !

Citeste si topicurile deschise de mine. Ar putea fi vorba de o intoleranta la gluten. In general 70% din oameni se simt mai bine dupa ce il elimina.
Deci trebuie sa testezi cum te simti dupa ce ai eliminat un aliment pentru care omul nu este adaptat si favorizeaza o multime de boli psihice.
Poti cauta pe net

Efecte neaşteptate după eliminarea grîului
Creierul tău şi grîul
0
27-01-2011, ora 21:52
alejandra27
Nu este medic/terapeut
alejandra27
Aici am venit pt situatia materiala, dar si pt faptul ca fratii mei si tata sunt aici de 5 ani, eu cu mama am stat in Ro. Ei s-au schimbat, in sensul ca avem idei diferite, pareri diferite.
nu am sot (slava domnului ca nu stiu daca ar fi rezistat langa mn, in perioada asta), mama a zis ca uneori are impresia ca am inebunit la cum ma manifest, ii jicnesc si idupa aceea imi pare rau.Am muncit, dar acum e o perioada mai proasta, nu am prieteni, toti au familii sau un alt stil de viata.Eu sunt mai temperamentala si trebuie sa rezisti bn. la stilul lor, toate lucrurile le fac incet, se misca incet. Acasa loc. cu mama, tata, si sormea( nu ma inteleg cu ea). Aici nu exista weekend, sa iesi si tu undeva, iar daca mergi in centru in vreun club pe la ora 2 toti sunt beti si deja nu mai e o atmosfera placuta. Nu am nici o activitate placuta! Si afara imi este rau, mi s-a spus ca de la altitudinea mult prea ridicata si lipsa oxigenului. Cel mai rau ma doare ca mi-am lasat serviciul in Ro( am lucrat ca asistent social).
Va multumesc pt raspunsuri!
0
27-01-2011, ora 22:12
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
cu placere...

Problemele tale pot fi rezolvate. Dar cel mai important este ca chiar tu sa doresti acest lucru.
Sa ai vointa sa te informezi asupra unor aspecte esentiale ale nutritiei si sanatatii de pilda.

Uite un exemplu facil: deficitul de vitamina D (inerent in tarile nordice), ar putea fi responsabil pentru o parte din simptomele tale. Poti sa investesti niste bani ca sa testezi nivelul concret, mai ales daca nu ai stat la soare in timpul verii, acolo oricum expunerea este ineficienta.

dupa aia cat b6 si mangeziu asiguri/zi, poti lua glutamina ca sa previi permeabilizarea intestinala si sa optimizezi starea de spirit.
documenteaza-te pe tema asta, sunt aspecte fundamentale, mai importante decat efectinul si alte improvizatii chimice.
0
28-01-2011, ora 15:55
danelia
Nu este medic/terapeut
danelia
am trecut si eu prin starile pe care le descrii dar am avut alaturi pe sotul meu care a inteles ce se intampla cu mine, si m-a incurajat foarte mult.Sa stii ca conteaza foarte mult sa ai in jurul tau persoane care sa te inteleaga si sa te sustina.Incearca ceaiurile de plante si rugaciuni sunt foarte folositoare in bolile de suflet iar daca nu te simti bine acolo in Suedia vino acasa si s-ar putea ca totul sa se termine.Incearca sa ai mai multa incredere in tine (stiu ca nu e usor cand ai depresie)dar forteazate, fa ceva ce iti place gandestete la ceva frumos si poate merge.iti doresc multa sanatate si incredere in tine si fii optimista omul are foarte multe resurse pe care nici macar nu le banueste
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • 5 metode de a învinge oboseala
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Atacul de panică
  •