Fototerapia poate fi o opțiune promițătoare de tratament non-farmacologic pentru pacienții cu demență

©

Autor:

Fototerapia poate fi o opțiune promițătoare de tratament non-farmacologic pentru pacienții cu demență
Fototerapia poate fi o intervenție promițătoare pentru pacienții cu demență, potrivit unei analize publicate în revista Brain and Behavior. Analiza, care a inclus 12 studii clinice randomizate, a arătat că expunerea la sesiuni de lumină puternică poate îmbunătăți funcția cognitivă a pacienților cu demență.
Demența este o afecțiune comună și debilitantă care afectează capacitatea de a gândi, de a învăța și de a lua decizii. Pacienții cu demență pot experimenta probleme cu memoria, limbajul, orientarea și judecata, precum și schimbări în dispoziție și comportament. Deși există medicamente disponibile pentru a trata simptomele de demență, acestea nu sunt întotdeauna eficiente și pot avea efecte secundare neplăcute.

În acest context, fototerapia poate fi o intervenție non-farmacologică promițătoare pentru pacienții cu demență. Fototerapia implică expunerea la o lumină mai intensă decât a becului, care este emisă de un dispozitiv specializat. Studiile anterioare au sugerat că fototerapia poate fi utilă în tratarea simptomelor de depresie, anxietate și tulburări ale somnului, precum și la îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie.

În analiza actuală, cercetătorii au examinat 12 studii clinice randomizate care au investigat efectele fototerapiei asupra pacienților cu demență. Rezultatele au arătat că fototerapia a îmbunătățit funcția cognitivă, dar nu a avut efect asupra simptomelor depresiei sau calității somnului. Autorii au subliniat că sunt necesare studii suplimentare bine concepute pentru a determina cele mai eficiente condiții de implementare clinică ale fototerapiei.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-04-2023 | creare: 07-04-2023 | Vizite: 184
Bibliografie
Phototherapy improves cognitive function in patients with dementia, link: https://www.news-medical.net/news/20230405/Phototherapy-improves-cognitive-function-in-patients-with-dementia.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pași importanți realizați de cercetători în dezvoltarea unei fototerapii eficiente împotriva cancerului
  • Fototerapia, o opțiune de tratament în cazul oboselii pacienților cu scleroză multiplă
  • Telemedicina - o opțiune benefică pentru pacienții cu demență
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum