Telemedicina - o opțiune benefică pentru pacienții cu demență

©

Autor:

Telemedicina - o opțiune benefică pentru pacienții cu demență
Un program de teleasistență medicală dezvoltat de Universitatea din California, San Francisco (UCSF), nu doar îmbunătățește rezultatele pentru pacienții cu demență, dar reduce și povara asupra îngrijitorilor neplătiți și, surprinzător, reduce costurile pentru Medicare, conform unui studiu realizat de UCSF și publicat în JAMA Internal Medicine.
În cadrul studiului, cercetătorii au comparat costurile Medicare pentru 780 de pacienți cu demență. Pacienții au fost randomizați într-un raport de 2:1 pentru a primi suport prin programul „Care Ecosystem”, care include asistență medicală și practică, sau îngrijirea obișnuită pe o perioadă de 12 luni. Grupurile erau similare în ceea ce privește vârsta, severitatea demenței și alte afecțiuni, precum și vârsta îngrijitorului, care era de obicei un soț sau un copil adult.

Rezultate financiare

Cercetătorii au descoperit că costul mediu lunar per pacient pentru cei din programul „Care Ecosystem” era cu 526 de dolari mai mic decât pentru cei care primeau îngrijirea obișnuită.

Rolul navigatorilor

Programul „Care Ecosystem” a fost implementat de UCSF în 2014 și a fost replicat de peste 25 de organizații. Programul conectează pacienții și îngrijitorii cu un navigator, care servește ca un hub central și ajută la rezolvarea problemelor apărute, transmițând instrucțiuni de la clinicieni și alți experți. Navigatorii se ocupă de probleme diverse, de la managementul medicamentelor și simptomelor, până la plasarea în centre de zi, îngrijire de respiro, transport și siguranța la domiciliu.

Impactul asupra îngrijitorilor și calității vieții

Studiul a urmat o anunțare anterioară care a arătat că rata depresiei printre îngrijitorii din programul „Care Ecosystem” a scăzut semnificativ, de la 13,4% la 7,9%, într-un an. De asemenea, calitatea vieții pentru pacienții din program a fost evaluată ca fiind mai ridicată.

Concluzii

Programul are potențialul de a transforma viețile unui procent semnificativ din cei 6 milioane de americani care trăiesc cu demență, precum și a celor 11 milioane de membri ai familiei și prieteni care oferă îngrijire neplătită. Programul va permite sistemului de îngrijire să treacă de la o abordare orientată spre criză la una proactivă, oferind beneficii fără efecte secundare sau alte sarcini.

sursa: Science Daily
foto: UCSF

Data actualizare: 20-09-2023 | creare: 20-09-2023 | Vizite: 133
Bibliografie
Telecare cuts costs, boosts quality of life for dementia patients, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/09/230918153159.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Sedativele uzuale pentru anxietate și insomnie ar putea crește riscul de Alzheimer
  • Edentația parțială la vârstnici: factor predictiv al declinului cognitiv?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum